Görüş Bildir
Haberler
Muhafazakâr Gazeteden Kadın Liderlere Sansür!

Muhafazakâr Gazeteden Kadın Liderlere Sansür!

Batuhan
13.01.2015 - 17:21 Son Güncelleme: 13.01.2015 - 18:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Haredi Yahudilerine hitap eden Hamevasser gazetesi, Fransa'nın başkenti Paris'teki birlik yürüyüşüyle ilgili haberinde kadın liderlere sansür uyguladı.

İsrail'de Haredi Yahudilerine hitap eden Hamevasser gazetesi, Fransa'nın başkenti Paris'teki birlik yürüyüşüyle ilgili haberinde ilginç bir sansüre başvurdu.

Gazete, aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda liderin kol kola yürürken görüldüğü efsanevi fotoğrafı manşetten kullandı. 

KADIN LİDERLER PHOTOSHOP İLE SİLİNDİ

İsrail gazetesinin manşetine taşıdığı resimde kadın liderlerin silinmesi dikkat çekti. Hamevasser gazetesi, fotoğrafta yer alan kadın siyasetçileri 'Photoshop marifetiyle' bu kareden sildi.

MERKEL VE HİDALGO SANSÜRE UĞRADI

Fotoğrafın orijinalinde yer alan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun, gazetenin kullandığı görselde olmadığı görüldü.

HAREDİ YAHUDİLİLİĞİ NEDİR?

Tek tanrılı dinlerde de olduğu gibi, Yahudilikte de farklı mezhepler vardır. Bunların en genişleri arasında, Ortodoks Yahudilik (Haredi Yahudilik ve Modern Ortodoks Yahudilik), Muhafazakar Yahudilik ve Reformist Yahudilik bulunur. Bu mezhepler arasındaki farklılığın temeli, Halaha'ya (Yahudilik kanunları) yaklaşımlarıdır. Ortodoks Yahudiliğe göre, Tevrat ve Halaha ilahidir, sonsuzdur, değiştirilemezdir ve her ikisine de sıkıca itaat edilmelidir. Muhafazakar ve Reformist Yahudilik daha liberaldir ama aralarındaki fark, Muhafazakar Yahudilik, Yahudiliğin gereksinimlerini yorumlarken, Reformist Yahudiliğe göre, daha geleneklere bağlı kalınmasını savunur. Reformist Yahudilikteki tipik düşünceye göre, Yahudilikle ilgili kurallar, kısıtlamalar ve zorunluluklardan ziyade, daha çok, bütün yahudilerin takip ettiği genel talimatlar vardır.

Haredi Yahudiliğine göre; kadınların temsili, cinsel çağrışımlar yaptığı için günah kabul ediliyor.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/israilli-asir...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0