Görüş Bildir
Haberler
Fırsat sitelerini fırsata çevirdi

Fırsat sitelerini fırsata çevirdi

Raif Terzioğlu
14.03.2014 - 09:26 Son Güncelleme: 14.03.2014 - 17:46

Fırsat sitelerini fırsata çevirdi

E-ticarette yaşanan patlama, birçok başarı öyküsünü beraberinde getiriyor. Bunlardan biri de TeknoModa. Henüz dört yıllık bir geçmişi olan TeknoModa'nın ismini, direk tüketici ile bir bağlantısı olmadığı için, muhtemelen bugüne kadar duymadınız.

Engin Erdoğdu ve Bora Umurtay tarafından 2009 yılında 3 bin TL sermaye ile kurulan şirket, bugün başta Türkiye olmak üzere, Avustralya'dan Ukrayna'ya dünyanın dört bir tarafındaki popüler alışveriş sitelerine ürün tedariği sağlıyor.

Özellikle ayakkabı satışında son derece kuvvetli olan şirket, hiçbir fiziki mağazası olmamasına rağmen, geçtiğimiz yıl 140 bin çiftin üzerinde ayakkabı satışı gerçekleştirmeyi başardı. Şirket Ortaklarından Engin ErdoğduTeknoModa'nın öyküsünü ve gelecek planlarını anlattı.Sticker ile başladı

TeknoModa'nın oldukça ilginç bir kuruluş öyküsü var. Bir reklam ajansında çalışan Engin Erdoğdu, yaklaşık dört yıl önce satın aldığı iPhone'u için bir sticker tasarladı. Yakın çevresinden de sticker talebi gelmesi üzerine, aklına böyle bir iş yapma fikri geldi ve Apple'a mail attı. Apple'ın mailinden iki hafta sonra kendisini emlasepeti.com'a yönlendirmesi ise TeknoModa'nın fitilini ateşleyen kıvılcım oldu. Elmapeseti.com'a sticker satarak başlayan işler, zamanla aynadan kanvas tabloya kadar birbirinden farklı ürünlerin farklı internet sitelerinde satışına kadar gitti.

Engin Erdoğdu, o günleri, 'Şirketimizi kurduğumuzda piyasada ciddi bir boşluk vardı. İnternet siteleri patlama dönemindeydi. Aslında olay biraz da bizim kontrolümüz dışında gelişti diyebilirim. Bir anda Türkiye'nin dört bir yanında üreticiler bizi bulup stoklarındaki ürünleri vermek istedi. Biz daha ne olduğunu anlamadan internet sitelerine hemen her şeyi satmaya başladık' diyerek anlatıyor.

Kaynak: http://www.patronturk.com/firsat-site...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0