Görüş Bildir
Haberler
Finlandiya'dan NATO Üyeliği Açıklaması: 'Üçlü Görüşmelere Ara Verilmeli'

Finlandiya'dan NATO Üyeliği Açıklaması: 'Üçlü Görüşmelere Ara Verilmeli'

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, ülkesinin NATO'ya İsveç ile birlikte üye olması stratejisinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. İsveç'te yaşanan Kur'an yakma eylemi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsveç, NATO üyeliği konusunda bizden destek beklemesin' açıklamasını yapmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'NATO görüşmelerine bir kaç hafta ara verilmeli'

'NATO görüşmelerine bir kaç hafta ara verilmeli'

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, ülkesinin NATO'ya İsveç ile birlikte üye olması stratejisinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

Haavisto, 'Finlandiya’nın İsveç olmadan NATO sürecinde ilerlemesini gerekli görmüyorum. İsveç-Finlandiya-Türkiye arasındaki NATO görüşmelerine birkaç hafta ara verilmeli' dedi.

Haavisto, 'Durumu, uzun vadede İsveç'in devam etmesini engelleyecek bir şey olup olmadığını değerlendirmeliyiz. Şu anda bu konuda bir pozisyon almak için çok erken' ifadesinde bulundu.

'İsveç, NATO üyeliği konusunda bizden destek beklemesin'

'İsveç, NATO üyeliği konusunda bizden destek beklemesin'

Haavisto, ortak başvurunun 'ilk seçenek' olmaya devam ettiğini sözlerine eklerken, son yaşanan olayların ardından Finlandiya'nın İsveç olmadan NATO'ya katılmayı düşünmesi gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde İsveç'te yaşan PKK eylemlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heykelinin bir meydanda asılması ve aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin İsveç Büyükelçiliği önünde Kur'an yakması sonrası iki ülke arasında ipler gerilmişti. 

Erdoğan, Kur'an yakma eylemi sonrası 'İsveç, NATO üyeliği konusunda bizden destek beklemesin' açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enkidu An

İsveç NATO ya girmek istiyorsa siyasal İslamcılara euro ateşlesin, siyasal islamcılar ben çıkayım sen benim yerime natoya girin der.

Saffet Filiz

Verin eline iki kurul para hemen r yapar bizim taraf.

Enkidu An

Kesinlikle.

biri

onlar da mayıs seçimlerini bekleyecek anlaşılan..