Görüş Bildir
Haberler
Finaliyle "Ee Ne Oldu Şimdi?" Dedirten ve Sizi Derin Düşüncelere İten 17 Başarılı Film

Finaliyle "Ee Ne Oldu Şimdi?" Dedirten ve Sizi Derin Düşüncelere İten 17 Başarılı Film

R.G.
08.02.2021 - 10:56

Bazı filmler bittiğinde 'Ee ne oldu şimdi?' sorusu ile dakikalarca zihnimizi kurcalar. Biz de sonundan tam anlamıyla emin olamadığımız, finali seyirciye bırakılan en iyi 17 filmi listeledik. Hazırsanız başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Only God Forgives

17. Only God Forgives

Yönetmen Nicolas Winding Refn'in kendine özgü teknikleriyle çektiği Only God Forgives'in başrolünü Ryan Gosling üstleniyor. Fazlaca şiddet ve aksiyon içermesine rağmen oldukça durağan geçen film, izleyicileri ikiye bölmüş durumda! Yönetmenin hikayeyi aktarmak için sık sık metaforlara ve ışık oyunlarına başvurmasıyla Only God Forgives bir sanat eserine dönüşüyor.

16. Stand Up Guys

16. Stand Up Guys

Al Pacino, Christopher Walken ve Alan Arkin ile şampiyonlar ligi gibi bir kadrosu olan Stand Up Guys'ın yönetmenliği Fisher Stevens üstleniyor. Film, hapishaneden çıkan Val'ın diğer iki arkadaşı ile birlikte son kez bir belaya bulaşmalarını anlatıyor. Yönetmen, filmin sonunu tamamen izleyicilerin hayal gücüne bırakıyor.

15. The Tree of Life

15. The Tree of Life

İşte ünlü yönetmen Terrence Malick ve onun 2011 yılında beyazperdeye aktardığı sanat eseri! Filmin konusu 'büyüdükçe yitirilen masumiyet' ise teması üzerinden şekilleniyor. Baba-oğul ilişkisinin farklı bir perspektifle ele alındığı bu filmde, küçük oğlanın büyüdükten sonra da evrenin varlığını sorgulayarak bir çıkmaza girdiğini görüyoruz. Brad Pitt, Sean Penn ve Jessica Chastain'in rol aldığı The Tree of Life bittiğinde, internette filmin ne anlatmak istediği ile ilgili küçük çaplı bir araştırma yapma ihtiyacı hissedebilirsiniz.

14. Vanilla Sky

14. Vanilla Sky

Romantizm ve bilim-kurguyu ustaca harmanlayan yönetmen Cameron Crowe bu filmin sonuyla kafalarınızı karıştırabilir. Tom Cruise, Penélope Cruz ve Cameron Diaz'ın rol aldığı Vanilla Sky; genç, yakışıklı ve çapkın karakterimizin aşkı bulmasıyla gelişen olayları sizlerle buluşturuyor. Yakışıklılığını bir kaza sonucunda kaybeden David'in tedavi için yapacakları filmin asıl hikayesini oluşturuyor.

13. Enemy

13. Enemy

Denis Villeneuve'nin yönettiği Enemy, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından derin derin tartışılan bir film. Monoton bir yaşamı olan tarih profesörü Adam'ın bir gün kendisine tıpatıp benzeyen bir aktörle karşılaşmasının ardından gelişen olaylar sizlere sunuluyor. Eminiz ki, bu filmi ilk kez seyrettiğinizde pek bir şey anlamayacak; ikinci kez izleme ihtiyacı hissedeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Holy Motors

12. Holy Motors

Fransız sinemasının en etkileyici yönetmenlerinden biri olan Leos Carax'ın yönettiğini Holy Motors, Oscar isimli zengin bir adamın gün içinde kılıktan kılığa girerek belirlenen randevulara gitmesini konu alıyor. Peki bu kadar zengin bir adam neden böyle bir şeyi yapıyor? Felsefi ögeleri ustaca kullanarak izleyicilerine müthiş seyir zevki Holy Motors bittiğinde sizin verdiğiniz cevaplar filmi anlamlı kılacak!

11. The Fountain

11. The Fountain

The Fountain'in eşsiz görüntüleri ve mükemmel müzikleri sizi bu dünyadan alıp 1 saat 36 dakika boyunca harika bir yolculuğa çıkaracak! 3 farklı zamanda sevdiğini kurtarmak için mücadele eden bir adamın hikayesini anlatan bu yapımın yönetmenliğini ise usta yönetmen Darren Aronofsky üstleniyor. Film bittiğinde hayat, ölüm, sonsuzluk gibi kavramların aslında ne anlama geldiğine dair sorgulamalara girişebilirsiniz!

10. Coherence

10. Coherence

James Ward Brykit'in yönetmenliğini yaptığı Coherence, bilim-kurgu türünde film izlemeyi sevenler için biçilmiş kaftan! Bir kuyruklu yıldızın dünyanın yakınından geçmesi ile gelişen olayları anlatan film, bilim-kurgu ve gerilimi harika bir şekilde harmanlayarak sizlere beyin fırtınası yaptıracak!

9. The Master

9. The Master

Joaquin Phoenix'in mükemmel oyunculuğu ile keyifli bir seyir zevki sunan The Master; savaştan sonra ülkesine dönen bir adamın, bir tarikatın lideriyle tanışmasından sonra değişen hayatını sizlere sunuyor. Dini ve mistik unsurlarla donatılan filmin yönetmenliğini ise Paul Thomas Anderson üstleniyor. Film, oyunculuk performansları ile sizleri içine çekecek; bittiğinde ise kafanızda bol bol soru işaretleri oluşturacak!

8. The Ghost Writer

8. The Ghost Writer

Hayatını riske attığını bilmeden eski bir politikacının anılarını kaleme almaya başlayan bir yazarı anlatan The Ghost Writer'da, Ewan McGregor rol alıyor. Roman Polanski'nin yönetmenliğini yaptığı film tam bir politik-gerilim! Büyük bir ustalıkla aktarılan dozunda gerilim ve harika görüntüleriyle sizlere keyifli bir seyir zevki sunan film son sahnesi ile sizi belirsizlik içine sürükleyebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Lost in Translation

7. Lost in Translation

Yönetmenliğini Sofia Coppola'nın yaptığı Lost in Translation, 'En İyi Özgün Senaryo' Oscar'ına sahip! Bill Murray ve Scarlett Johansson'un rol aldığı film, iki Amerikalının Tokyo'daki bir otelde karşılaşmasının ardından birbirlerinin hayatlarına dokunmasını anlatıyor. Lost in Translation sade anlatımıyla sizleri etkileyecek, bittiğinde ise derin düşüncelere dalmanıza sebep olacak.

6. Mulholland Drive

6. Mulholland Drive

David Lynch'in yönettiği ve yönetmenin neredeyse her filminde verdiğimiz tepki Mullholland Drive için de geçerli! 'Ee ne oldu şimdi?' demekten kendinizi alıkoyamayacağınız filmin başrollerinde Naomi Watts ve Laura Harring yer alıyor. Hollywood yıldızı olmak isteyen genç bir kadının, hafızasını bir kaza sonucu kaybetmiş Rita ile karşılaşmasıyla gelişen olaylar yönetmen David Lynch'in kendine has sinema diliyle sizlerle buluşuyor. Filmin sonu ise sizlerin yorumu ile şekilleniyor!

5. Black Swan

5. Black Swan

Usta yönetmen Darren Aronofsky'in muhteşem filmi Black Swan, Natalie Portman'a 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar'ı getirdi. Yetenekli bir balerin olan Nina'nın hem 'Siyah Kuğu' hem de 'Beyaz Kuğu' rolünü aynı anda oynayacak baş dansçı olma çabasını anlatıyor. Bu yolculukta ise yalnız değil, bir rakibi var! Bu rekabetten doğan çekişme ise Nina'nın hiç göstermediği karanlık tarafını ortaya çıkarmaya başlar.

4. Prisoners

4. Prisoners

Denis Villeneuve yönetmenliğinde, Hugh Jackman ve Jake Gyllenhaal'ın muhteşem performansıyla Prisoners sizlere 2 saat 33 dakika sürecek film keyfi sunuyor. İki küçük kız çocuğun kaybolmasıyla bir adamın dedektif Loki'den yardım istemesi sonucunda gelişen olayların neticesinde yönetmen filmin sonunu tamamen izleyicilere bırakıyor.

3. Shutter Island

3. Shutter Island

Usta yönetmen Martin Scorsese'nin bu filmi adeta bir başyapıt niteliğinde! Bir akıl hastanesinde kaybolan hastanın soruşturulması için görevlendirilen iki polis memuru, araştırmalarında derine indikçe olayların esrarengiz tarafıyla karşılaşmaya başlarlar. Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo ve Ben Kingsley'in yer aldığı Shutter Island bittiğinde ikilemde kalmanız kaçınılmaz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Oldboy

2. Oldboy

İntikam filmi denildiğinde ilk akla gelen yapımlardan biri olan Oldboy'un yönetmenliğini Park Chan-Wook üstleniyor. Sebebini bilmeden bir odada yıllarca tutsak edilen bir adamın, bir anda serbest bırakılmasıyla olaylar başlıyor. Hiçbir neden gösterilmeden o odada çürütülen yıllarının intikamını almak isteyen Oh Dae-Soo'nun hikayesi oldukça sarsıcı! Film kesinlikle sizi beklemediğiniz bir sonla karşılayacak, son sahnesi ufak bir belirsizliğe göz kırpacak!

1. Inception

1. Inception

Bilinçaltı oyunları ve rüyalarla birtakım sırları ortaya çıkarmaya çalışan bir grubun aksiyon dolu hikayesini anlatan Inception'ın yönetmeni Christopher Nolan! Başrol oyuncularından Leonardo DiCaprio bir röportajında filmin sonundan hiçbir şey anlamadığını itiraf etmiş. Filmin sonunda oluşan ikilemi çözmek ise tamamen sizlere kalmış!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkay Küçük

Ee ne oldu şimdi dediğim filmlerden birisi; The Platform

Crystal Maiden

Açık uçlu filmleri hiç sevmiyorum aq zindan adasını öyle bırakan yönetmeni sikiyim