Görüş Bildir
Haberler
Filistin: Türkiye-İsrail Mutabakatını Memnuniyetle Karşılıyoruz

Filistin: Türkiye-İsrail Mutabakatını Memnuniyetle Karşılıyoruz

Türkiye ve İsrail arasındaki anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Filistin Başbakanı Riyad El Maliki, Ankara’nın Gazze’yle ilgili çabalarını Filistin hükümeti üzerinden sürdürmesi gerektiğine dikkat çekti. Beyaz Saray sözcüsü ise Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik anlaşmadan memnuniyet duyduklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filistin Başbakanı Riyad El Maliki

Resmi Savt Filistin (Filistin'in Sesi) radyosuna yaptığı açıklamada, Türkiye-İsrail anlaşmasını, ikili ilişkilerin normalleşmesi yönünde alınan kararlar olarak gördüklerini ve bu nedenle müdahil olmadıklarını dile getiren Maliki, 'Türkiye'nin Gazze konusundaki çabalarına gelince, gerek insani yardımların ulaştırılması gerekse ablukanın kaldırılması meselelerinde olsun söz konusu çabaları memnuniyetle karşılıyoruz.' diye konuştu.

Başbakan Maliki ayrıca, 'Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde, bunların (Gazze'ye yardımların) ancak Filistin hükümetinin temsilcisi olduğu Filistin devletiyle ikili koordinasyonla gerçekleşebileceğini vurguladı' ifadesini kullandı.

Beyaz Saray: Mutabakattan memnuniyet duyuyoruz

Beyaz Saray: Mutabakattan memnuniyet duyuyoruz

Beyaz Saray sözcülerinden Eric Schultz, ABD Başkanı Obama’nın iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerinin yeniden tesis edilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Schultz, şöyle konuştu:

'ABD, bu önemli adımı ve bölgedeki iki önemli partnerinin ilişkilerini ilerletmesini memnuniyetle karşılıyor. Bunun Akdeniz’in doğusunda yeni iş birliği imkanları sunacağına inanıyoruz.'

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bu konuda bir görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatan Schultz, 'Bunun iki ülke ve dünya için hem ekonomi hem de güvenlik konularında yararları bulunan önemli bir dönüm noktası olduğuna inanıyoruz.” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hamas'tan Türkiye'ye Gazze teşekkürü

Hamas'tan Türkiye'ye Gazze teşekkürü

Hamas liderlerinden İsmail Haniye

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Hamas, Gazze halkına olan destekleri ve ablukanın hafifletilmesi yönündeki çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye teşekkür etti.

Türkiye'nin devlet ve halk olarak Gazze'ye uygulanan ambargoya karşı tutumu, Filistin davasına ve Filistin halkına verdiği destekten dolayı teşekkür edilen açıklamada, Hamas'ın işgal rejimine karşı duruşunun değişmez olduğunu, temel hedeflerinin işgalin sonlandırılması ve milli haklarının elde edilmesi olduğu belirtildi.

Türkiye'nin Filistin halkına verdiği desteğin devam etmesi ve ambargonun tamamen ortadan kaldırılması talebinde bulunulan açıklamada, 'Başta Mescidi Aksa olmak üzere işgalci Siyonistlerin Filistin halkına ve Filistin'e karşı aldıkları düşmanca tutumların sona erdirilmesi için çabalar sürmeli.' denildi.

Açıklamada ayrıca 'Hamas olarak bizler Filistin halkıyla birlikte Filistin halkı ve davası uğruna kanlarını feda eden kahraman Mavi Marmara gemisi şehitlerini, yaralılarını ve tüm Türk halkını saygıyla anıyoruz.' ifadesi kullanıldı.

Sputnik News ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın