Görüş Bildir
Haberler
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden Kobani Çağrısı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden Kobani Çağrısı

Ulaş
15.10.2014 - 19:41
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) IŞİD'in saldırılarına saldırılarına karşı Kobani halkıyla dayanışma çağrısı yaptı. FHKC açıklamasında 'Özellikle kadın savaşçıların aldığı rol ve liderlik, kahramanca bir fedakarlık örneği sunuyor' ifadesi dikkat çekti.

Filistin devrimcilerinden de Kobani halkı ile dayanışma çağrısı geldi. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), IŞİD saldırılarına karşı Kobani halkıyla dayanışma çağrısı yaptı. FHKC adına Merkez Komite Üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Bereket tarafından yapılan açıklamada 'Zaferin yolu halkların birleşik mücadelesinden geçiyor' denildi.

'Tüm Filistinliler ve Arap devrimci güçleri, IŞİD ve onların emperyalist destekçilerine karşı mücadele eden Kürt direnişini desteklemek için güçlerini birleştirmelidir. İçinde bulunduğumuz koşullarda bölge halklarının ortak mücadele zemini bulunmaktadır ve birleşik halk mücadelesi zafer getirecektir' ifadelerinin yer aldığı açıklamada Suriye bütünlüğünün desteklendiğine dikkat çekildi.

'KADIN SAVAŞÇILAR FEDEKARLIK ÖRNEĞİ GÖSTERİYOR'

'Kürt savaşçıların, kadın erkek ayrımı yapmadan, emperyalist güçler ile müttefikleri ve bölgedeki temsilcileri tarafından yaratılan, silahlandırılan ve desteklenen irticai gruplara karşı savaştıklarını' söyleyen Bereket, IŞİD'in Kobanê'ye ABD silahları ile saldırmasının rastlantı olmadığını da sözlerine ekledi.

YPJ saflarında savaşan kadınların rolüne de atıfta bulunan Bereket 'Kürt direnişinin her düzeydeki mücadelesinde, özellikle kadın savaşçıların aldığı rol ve liderlik, kahramanca bir fedakarlık örneği sunuyor' dedi.

Kobanê'yi destek eylemlerinde Türkiye'de katledilen direnişçileri de hatırlatan Bereket, özgürlük için savaşan Filistinli savaşçıların Kürt direnişçiler ile aynı siperde mücadele ettiklerini vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kürt özgürlük savaşçıları için Filistinli devrimcilerin desteğinin uzun bir tarihi var. Bölgedeki terörün asıl kaynağı olan emperyalizme, siyonizme ve vahşi irticai güçlere karşı durmamızı ve zafer kazanmamızı sağlayacak olan halklarımızın birleşik mücadelesidir.'

  • ANF
Kaynak: http://www.yurtgazetesi.com.tr/dunya/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0