Görüş Bildir
Haberler
FIFA'dan Blatter ve Platini'ye Soruşturma

FIFA'dan Blatter ve Platini'ye Soruşturma

Enver K.
23.11.2015 - 17:28

FIFA Etik Kurulu Adalet Komisyonu'nun, Blatter ve Platini hakkındaki soruşturmayı aralık ayı içinde sonlandırmayı planladığı ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA Etik Kurulu Adalet Komisyonu, FIFA'daki yolsuzluk  operasyonu kapsamında futboldan 90 gün men cezası alan FIFA Başkanı Sepp Blatter  ve UEFA Başkanı Michel Platini hakkında resmi soruşturma açtı.

FIFA'dan yapılan açıklamaya göre, FIFA Etik Kurulu Adalet Komisyonu,  etik kurulu bünyesindeki soruşturma komisyonunun hazırladığı ve içinde Blatter ve  Platini'ye yaptırım tavsiyelerinin de yer aldığı nihai rapor doğrultusunda iki  yönetici hakkında yargısal işlem başlattı.

Açıklamada, FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu'nun, Blatter ve  Platini hakkındaki soruşturmayı aralık ayı içinde sonlandırmayı planladığı da  kaydedildi.

Soruşturmadaki gizlilik ve masumiyet karinesi gerekçeleriyle raporda  tavsiye edilen yaptırımlar ve sonuçlanan raporun maddelerinin açıklanmayacağı da  belirtildi. Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter'in, Platini'ye 2 milyon  İsviçre Frangı (yaklaşık 2 milyon dolar) verdiği iddiası da bulunuyor.

Platini ve Blatter'e 7 yıl ceza istendiği iddiası 

FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu'nun hazırladığı raporda, Platini  ve Blatter için 7 yıl hak mahrumiyeti cezası istendiği iddia ediliyor. Kurul, Blatter ve Platini'ye geçen hafta sonu başka yaptırımların da  uygulanması tavsiyesinde bulunmuştu.

FIFA ayrıca Blatter ve Platini'nin, FIFA'daki yolsuzluk operasyonu  kapsamında aldığı futboldan 90 gün men cezası için yapılan itirazları geçen hafta  reddetmişti.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey  yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.  İsviçreli spor adamı, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş  ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan  Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, Platini'nin de  konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. Blatter ve Platini, 26 Şubat 2016'da İsviçre'nin Zürih kentinde  yapılacak FIFA başkanlık seçimi öncesinde cezalarını tamamlamış olacak. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0