Görüş Bildir
Haberler
Feyzioğlu Baroların Yürüyüşünü 'Şüpheli' Buldu: 'Yargı Sorunları İçin mi, Başka Bir Şey İçin mi?'

Feyzioğlu Baroların Yürüyüşünü 'Şüpheli' Buldu: 'Yargı Sorunları İçin mi, Başka Bir Şey İçin mi?'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baroların Ankara'ya başlattığı yürüyüşü eleştirdi. Feyzioğlu, 'Bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir, yoksa başka bir şey için midir?' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in programına konuk oldu ve yargının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Devletin menfaatlerini korumakla görevliyim"

Feyzioğlu 'Derin devletle ilişkili' olduğu suçlamalarına ilişkin soruya, 'Ben devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli bir örgütün başkanıyım. Amerikan Barolar Birliği de, Alman Barolar Birliği de bunu yapar. Siz Alman Barolar Birliği'nin Alman milli politikasına karşı tek cümlesini duyamazsınız. Ben de duyamazsınız. Ölürüm de bunu söylemem' şeklinde yanıt verdi.

Baroların yürüyüşünü "şüpheli" buldu

Baroların yürüyüşünü "şüpheli" buldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Baro başkanlarının Ankara yürüyüşüyle ilgili de değerlendirmede bulunan Feyzioğlu, “Bir kere 80 baro yürümüyor, 30 civarında baro yürüyor. Bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir? Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üç ayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım” dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu'na Grup Yorum tepkisi

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu'na Grup Yorum tepkisi

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da Ankara'ya yapılan yürüyüşe katılanlar arasında... 

Feyzioğlu, sayısı 5 bin avukatı aşan barolarda çoklu baro kurulsun sadece fikir olarak öne atıldı. Teklif yok' dedi. 

İstifasını isteyen ve olağanüstü genel kurul toplamasını talep eden baroları işaret eden Feyzioğlu, “İki tane alçak, savcımızı şehit ettiler. Bir müzik grubu var. Ama bu müzik grubu bir konserine savcımızı şehit eden katillerden birinin ailesini telefonla bağlıyor. ‘Hepimiz Şafak Yayla’yız’ diye sloganlar… ‘Şafak sizinle gurur duyardı’ diye konuşmalar. Bu müzik grubu terör örgütünü övdüğü için konser yapılmasına izin verilmiyor. Yargıya gidersiniz, dedikleri doğru değilse kaldırtırsınız. Ama bu müzik grubunun açlık grevi yapan solisti öldü, diye İstanbul Baro Başkanı her gün gittiği Adliye’ye adı verilen şehit savcıyı öldürenlerin ardından ‘sadece türkülerini söylemek istiyordu’ diye ağıt yakması normal mi? İstanbul’un 48 bin avukatından kaçı buna ‘normal’ der. Savcıyı şehit edenler kahraman ilan edilmez” diye konuştu.

Feyzioğlu'nun sözlerine çok sayıda baro başkanından tepki geldi 👇

Feyzioğlu'nun sözlerine çok sayıda baro başkanından tepki geldi 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Onlarca baro, avukatlık yasasının değiştirilip çoklu baro sistem getirilmesine karşı Ankara'ya yürüyüş başlatmıştı 📌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
61
20
7
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
truthorwhatever

Tamam metin sen de akp milletvekili olabilirsin korkma.

Adam

Fevzioğdu da Soylu da Bahçeli de Erdoğan karşıtı insanlarken şimdi neler uğruna bu biata alıştılar çok merak ediyorum şunu öğrenmeden ölürsem gözüm açık giderim

ahmet ceyhan

Kasetleri var sanırım.

Halil Değerli

Fevzioglu maalesef sarayın ...."Reisoğlu" olmuş.... Baro başkanı kayıtsız şartsız hukuku savunur.... Meslektaşlarının davranış ve hareketlerinden "BAŞKA" a... Devamını Gör