Görüş Bildir
Haberler
Sarı Lacivertliler Farklı Kazandı | Fenerbahçe 3-0 Grasshoppers

Sarı Lacivertliler Farklı Kazandı | Fenerbahçe 3-0 Grasshoppers

Mustafa Boztepe
18.08.2016 - 17:39 Son Güncelleme: 18.08.2016 - 23:03

UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, İsviçre ekibi Grasshoppers'i konuk etti. Sarı lacivertli ekip, maçı Aatıf Chahechouhe ve Stoch'un (2) golleriyle 3-0 kazanarak rövanş için çok büyük bir avantaj elde etti. Rövanş maçı 25 Ağustos Perşembe akşamı İsviçre'de oynanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Advocaat: Biz bundan çok daha iyisini yapabiliriz

Advocaat: Biz bundan çok daha iyisini yapabiliriz

Teknik direktör Dirk Advocaat, Grasshopper karşısında alınan 3-0’lık sonuçtan memnun olduğunu söyledi. Önemli bir sonuç aldıklarını da sözlerine ekleyen Dirk Advocaat, “Daha iyisini de yapabiliriz” dedi.

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Dirk Advocaat, “Benim gördüğüm kadarıyla daha iyisini de yapabiliriz. 3-0’dan memnunum. Önemli sonuçtu. Takımımda ilk yarı ile ikinci yarı arasında kalite anlamında bir fark gördüm. Özellikle ilk yarıda rakibe orta alanda fazla boşluk bıraktık. Bazı anlar vardı, oyuna onlar hükmediyordu. Ne kadar pozisyona giren taraf biz olsak bile onlara çok alan bıraktık. İkinci yarıda ise agresiftik, daha iyi bir görüntü sergiledik ve rakibi sahada göremedik. Özellikle değişikliklerden sonra da istediğimiz golleri bulduk. 3-0’lık galibiyetle ayrıldık, güzel sonuç” dedi.

İlk yarıda takımın gösterdiği performanstan mutlu olmadığını belirten Hollandalı teknik adam, “Hatta tüm orta sahadan mutlu değildim. İkinci yarı hepsi çok daha fazla sorumluluk aldılar ve tüm orta sahamız ikinci yarıda daha iyiydi. Salih’de onlardan biriydi. Çok çalıştı ikinci yarıda. İkinci yarı performansından memnunum. Öğrenmesi gereken şeyler var. Bu düzey maçlarda çok emek vermeniz gerekiyor. Aynı zamanda birebir olarak da ona bunu söyledim” şeklinde konuştu.

Son olarak Robin van Persie’ye ilgili konuşan Advocaat, “Doktorumuzla konuştuk, ne kadar oynayabilir, neler yapabilir diye. O pozisyonda 20 dakika bize verim sağlayabileceğine karar verdik. Dinç bir takıma ihtiyacımız var; sürekli ileri ve geri gidecek bir takıma ihtiyacımız var. Bunun için de zamana ihtiyacımız var” diyerek sözlerini tamamladı.

Kadıköy'de yenilmezlik serisi 27 maça çıktı

Kadıköy'de yenilmezlik serisi 27 maça çıktı

Fenerbahçe, Ülker Stadı'ndaki yenilmezlik serisini 27 maça çıkardı.

Kadıköy'de son olarak UEFA Avrupa Ligi'nde 17 Eylül'de Molde'ye 3-1 yenilen Fenerbahçe, o tarihten sonra seyircisi önünde 3 kulvarda da yenilgi yüzü görmedi.

Yaklaşık 1 yıldır sahasında yenilmeyen sarı-lacivertliler 27 maçlık seride 23 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki iç saha yenilmezlik serisi de 5 maça çıktı. Fenerbahçe, Molde yenilgisinden sonra taraftarı önünde Avrupa maçlarında 4 galibiyet alırken, 1 kere de berabere kaldı.

Maç Sonucu: Fenerbahçe 3-0 Grasshoppers

Maç Sonucu: Fenerbahçe 3-0 Grasshoppers

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Dick Advocaat ile çıktığı ilk maçta kelimenin tam anlamıyla tek kale oynayarak 3-0 galip geldi. Fenerbahçe'nin yeni transferi Aatıf, sarı lacivertli formayla ilk golünü attı. Oyuna ikinci yarı giren Stoch 2 gol atarak maçın yıldızı oldu. Stoch, Fenerbahçe formasıyla en son 29 Nisan 2012'de Beşiktaş'a gol atmıştı.

GOL! (90+2') Stoch | Fenerbahçe 3-0 Grasshoppers

Ceza alanı sol çaprazında topu önüne alan Stoch sağ ayağıyla harika vurdu, uzak köşeye giden top ağlarla buluştu.

80' | Fenerbahçe 3. gole çok yaklaştı

Fenerbahçe yine gole çok yaklaştı. Ozan'ın ara pasında Emenike kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topa dokunamadı, kaleci Vasic'ten seken top Ozan'ın önüne geldi. Genç futbolcu ceza alanı dışından boş kaleyi göremedi. Net bir fırsat daha kaçtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

78' | Salih'in şutu kalecide

Stoch'un pasında Van Persie topukla arkasındaki Salih'i gördü. Salih'in şutunda kaleci Vasic başarılı.

GOL! Stoch (72') | Fenerbahçe 2-0 Grasshoppers

GOL! Stoch (72') | Fenerbahçe 2-0 Grasshoppers

Salih Uçan'ın pasında sol çaprazda topla buluşan Stoch içeriye çekip sağ ayağıyla yakın köşeye vurdu ve topu ağlara gönderdi.

61' | Çizgiden çıkardılar!

Salih'in kullandığı serbest vuruşta kaleci çizgiden topu yumrukladı, dönen topu Fernandao kaleye gönderdi ancak çizgide bu kez savunma topu uzaklaştırdı.

52' | Fernandao gole yaklaştı

Fernandao ile gole yaklaştık! Emenike'nin pasında Fernandao ceza alanı hafif solunda kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vurdu ancak Vasic topu kornere çeldi.

46' | İkinci yarı başladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk yarı sonucu

İlk yarı sonucu

Fenerbahçe 1-0 Grasshoppers

42' | Emenike vurdu kaleci çıkardı

Sağda topla buluşan Emenike çalımlarla kale sahasına kadar girdi, vuruşunda kaleci Vasic'e çarpan top kornere gitti.

26' | Fenerbahçe çok net pozisyondan yararlanamadı

Hasan Ali'nin uzun kullandığı taç atışını Fernandao indirdi, Salih'in sol ayağıyla şutu savunmaya çarparak kornere çıktı. Salih Uçan'ın kullandığı köşe vuruşunda Fernandao ön direkte topu indirdi, arka direkte Roman Neustadter boş durumda kafayı vuramadı. Net bir pozisyon kaçtı temsilcimiz adına.

9' | Fernandao kaçırdı

Sağdan Van der Wiel'in kestiği topa penaltı noktasının üzerinde sol ayağıyla vurdu Fernandao. Top uzak kale direğine çarparak auta gitti.

GOL! (4') Aatıf | Fenerbahçe 1-0 Grasshoppers

GOL! (4') Aatıf | Fenerbahçe 1-0 Grasshoppers

Ceza alanına topla birlikte giren Salih Uçan yerde kalmasına rağmen mücadeleyi bırakmayıp topu rakibinin baca arasından geçirdi. Pozisyonu takip eden Aatif kale alanı sol çaprazında topla buluştu ve şutunu çekti. Kaleciden dönen topu Aatif yeniden tamamladı ve topu ağlara gönderdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1' | Mücadele başladı

İLK 11'LER

  • Fenerbahçe: Volkan, Van der Wiel, Hasan Ali, Roman, Skrtel, Ozan, Mehmet Topal, Salih, Aatıf, Emenike, Fernandao.

  • Grasshoppers: Vasic, Kallström, Pnishi, Sigurjonsson, Basic, Lavanchy, Munsy, Caio, Bamert, Lüthi, Gjorgjev

OptaCan verileriyle maç öncesi bilgiler

  • Türk takımları ile İsviçre takımları Avrupa Kupaları’nda 26 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçlarda Türk takımlarının 14-7’lik üstünlüğü bulunuyor (5B).

  • Fenerbahçe, İsviçre takımlarıyla dört kez karşılaştı (1G 2B 1M). İki eşleşmenin birini kazandı (Sion), birini kaybetti (Young Boys).

  • Grasshoppers daha önce bir kez Türk takımlarıyla eşleşmiş ve Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Galatasaray'a elenmişti (1998).

  • Fenerbahçe Avrupa Kupaları’nda evinde oynadığı son beş maçta yenilmedi (4G 1B) ve bu maçların üçünde kalesini gole kapattı.

  • Grasshoppers Avrupa Kupaları’nda deplasmanda oynadığı son yedi maçta bir galibiyet alabildi (2B 4M).

  • Grasshoppers'ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi elemelerinde oynadığı dört maçta toplam 18 gol oldu (ortalama 4.5 gol).

  • Grasshoppers forması giyen Caio Cesar bu sezon forma giydiği yedi resmi maçta yedi gol attı.

  • Robin van Persie 20 Ağustos 2015'teki Atromitos maçından bu yana Avrupa Kupaları'nda gol atamıyor (11 maç). Robin van Persie'nin bundan daha uzun gol atamadığı serisi ilk Avrupa maçından ilk Avrupa kupası golüne kadar geçen 17 maçlık seriydi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
59
9
6
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onurryazan

Pereria Monaco'ya elendi. Bu adam Grasshopper'ı eledi diye kahraman ilan edilir basında.

Can Özdemir

Daha dur amk ilk maç

Yasin Özdaş

stoch- aatıf önde emenike olsa iyiydi. bu adam hani ilk idmandan istemiyordu fernandao yu

kleptomaniac

bu sıtoha geldiğinden beri bi sempatim var puşkaşı aldıydı kornere gelişine vurup böyle haşarı bi şekilde takılıyodu paokta neyim boşuna süründü bu oğlan