Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 77-68 Galatasaray Odeabank

Fenerbahçe 77-68 Galatasaray Odeabank

Spor Toto Basketbol Ligi 19. hafta maçında Fenerbahçe, Ülker Sport Arena'da Galatasaray Odeabank'ı ağırladı. Sarı-lacivertliler maçı 77-68 kazanarak zirve yarışını sürdürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Obradovic'ten Udoh'a Özel Teşekkür

Obradovic'ten Udoh'a Özel Teşekkür

Ülker Sports Arena'daki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Obradovic, 'Zorlu bir dönemi geride bıraktık. Türkiye Kupası'ndan geldik. Sonra çok önemli bir Avrupa Ligi maçı yaptık. Ardından 48 saat geçmeden Galatasaray Odeabank derbisine çıktık. Bu zaman zarfından doğru düzgün antrenman yapamadık. Oyuncular için zorlu bir süreç. Bu dönemde verdikleri efor için çok teşekkür ediyorum. Bu akşamki performanslarından çok memnunum' diye konuştu.

Udoh'a özel teşekkür 

Takım içindeki uyuma ve arkadaşlığa vurgu yapan Sırp başantrenör, 'Geçen akşama kadar Udoh'un bu maça çıkması imkansız gibiydi. Maçtan önce bana geldi ve oynamak istediğini söyledi. Takıma katkıda bulunmak ve savaşmak adına örnek bir davranış. Taraftarlara teşekkür ediyorum. Müthiş destek verdiler' ifadelerini kullandı.

Obradovic, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın Spor Toto Süper Lig'de 29 Şubat Pazartesi günü yapacağı Beşiktaş derbisiyle ilgili bir soru üzerine, 'Fenerbahçe'ye tüm spor dallarında destek veriyorum. Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın başantrenörü olarak bu akşam sadece Galatasaray maçıyla ilgili konuşmak zorundayım. Onun dışında bir şey için konuşursam bu maça saygısızlık etmiş olurum' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli oyuncu Melih Mahmutoğlu, 'Derbinin zor geçeceği belliydi. İyi bir takıma karşı oynadık. İlk yarı zor geçti. İkinci devre daha iyi savunma yaptık ve böyle bir skor ortaya çıktı' değerlendirmesini yaptı.

Ergin Ataman: Bugün kaybetsek de takımımın oyunundan memnunum

Ergin Ataman: Bugün kaybetsek de takımımın oyunundan memnunum

Karşılaşmanın ardından Galatasaray Odeabank Baş Antrenörü Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman'ın açıklamaları şu şekilde:

'İki takım için de fiziksel ve mental olarak zor bir maçtı. Fenerbahçe zor bir deplasmandan geldi. Biz de Pınar Karşıyaka ile Eurocup'ta zorlu bir eleme serisi oynuyoruz. Biz de bir idman yaparak bu maça hazırlandık. Kafalar biraz Karşıyaka maçında da olsa, bu bir derbi maçıydı. İyi mücadele etti iki takım. İlk devrede istediklerimizi tamamen ortaya koyduk. Göksenin bu bölümlerde iyi savunma yaptı. Hakemlerin yarattığı anlamsız bir teknik faul çalındı bize. Göksenin de tribünlere hareket yapmadığını söylüyor, bakacağız. Momentumu kaybederek iyi başladığımız devreyi 5 sayı geride kapattık. İkinci yarıya iyi başlayamadık ancak özellikle fark 14 sayı olduktan sonra yeniden karakter koyduk, sert savunma yaptık ve son beş dakikada 17 sayılık farkı koruma yoluna gittik. Lig daha çok uzun ama her takım her takımı yenebilir. Bugün kaybetsek de takımımın oyunundan memnunum. Çok iyi mücadele ettik, iyi savaştık. Galatasaray formasına, armasına yakışan bir mücadele ortaya koyduğumuzu düşünüyorum.

Tek bir transfer hakkımız kaldı ve bu oyuncu bizim için çok önemli. Alacağımız oyuncu pota altına iyi katkı verirse ligdeki şampiyonluğun en büyük adaylarından biri oluruz. Çin’den ve Avrupa’dan oyuncu bakıyoruz. Açıkçası çok da acele etmiyoruz. Nisan’a kadar transfer hakkımız var. Mutlaka transfer yapacağız. Yönetimimizle de mutabatak halindeyiz.”

Fenerbahçe 77-68 Galatasaray Odeabank

Fenerbahçe 77-68  Galatasaray Odeabank

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 19. hafta dev mücadeleye sahne oldu.

Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe Ülker Arena’da karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank’ı 77-68 yenerek bu sezonki 15. galibiyetini elde etti.

Fenerbahçe maça Datome, Bobby Dixon, Jan Vesely, Nikola Kalinic ve Ricky Hickman, Galatasaray Odeabank ise Vladimir Micov, Lasme, Sinan Güler, Schilb ve Davis beşiyle başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk çeyreğin sonlarında Galatasaray Odeabank, 9-0′lık serinin de katkısıyla 1. periyodu 22-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Fenerbahçe potaalanını iyi kullandı ve rakibine karşı uzunlarıyla üstünlük kurdu. Fenerbahçe 24-14′lük periyot skoru bularak 41-36′le soyunma odasına önde gitti.

İlk yarıda Fenerbahçe’de bencten gelen Udoh 11, Datome 7, Kalinic ile Bogdanovic 6′şar ve Dixon 5 sayıyla oynadı. Galatasaray Odeabank’ta ise Schilb ile Lasme 9′ar, Göksenin 6, Sinan ile Micov 5′er, McCollum 2 sayı üretti.

Fenerbahçe ikinci yarı çok hızlı başladı. İlk üç dakika geride kalırken ev sahibi ekip 11 sayı buldu ve Ergin Ataman’ın molası geldi. Oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, Melih’in skor katkısıyla bu bölümde Galatasaray’ı 17 sayıda tuttu ve final periyoduna 62-53 önde girdi.

Final periyodunda Fenerbahçe oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti. Özellikle potaaltında rakibine büyük üstünlük kuran Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibi karşısında farkı çift hanelerde korudu. Fenerbahçe mücadeleden galip ayrılarak üst üste 7. galibiyetini aldı.

Fenerbahçe’de Udoh 15, Vesely 13, Bogdanovic ile Dixon 10′ar sayıyla oynadı.

Bu sezon 6. mağlubiyetini alan Galatasaray Odeabank’da Lasme 21 sayıyla maçın en skoreri olurken Schilb 14 ve Sinan Güler 11 sayıyla maçı tamamladı.

Basket Dergisi

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
10
7
5
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uçi mamadi

Her anlamda Kapsamlı şekilde her yerde ŞAMPİYONSUN FENERBAHÇE.

nebukadzee

25m euro bütçeli bir kadro karşısındad a 8m euro bütçeli bir takım sezonun ilk maçında 14 sayı fark atan 8m euroluk değerinde bir takıma 3 katı olmasına rağm... Devamını Gör

M CAN

Goyduk, eğleniyoruz. Değişen birşey yok.. :))

Atay Aydin

İşte böyle, her sene böyle....(: