Görüş Bildir
Haberler
FBI, Hillary Clinton Dosyasını Tekrar Açıyor

FBI, Hillary Clinton Dosyasını Tekrar Açıyor

FBI, Clinton'ın resmi e-posta adresi yerine kişisel hesabını kullandığı yönünde daha önce tamamlanan soruşturmaya ilişkin yeni bilgilere ulaşıldığını belirterek, soruşturmayı tekrar başlatacaklarını bildirdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Federal Soruşturma Bürosunca (FBI), ABD seçimlerine sayılı günler kala Demokrat Parti Başkan adayı Hillary Clinton’a e-postalarına ilişkin yeni bir soruşturma başlatacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre FBI Başkanı James Comey, ABD Kongresine yönelik bir mektup kaleme alarak, soruşturmaya konu olabilecek bazı yazışmaların varlığından haberdar olduklarını kaydetti.

Comey mektupta, 'Kongredeki daha önceki konuşmamda, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un e-postalarına ilişkin soruşturmayı tamamladığımızı bildirmiştik. Yeni gelişmelerden dolayı daha önceki Kongre konuşmama eklemede bulunmak için yazıyorum.' ifadesini kullandı.

"FBI yeni yazışmaların varlığını öğrendi"

"FBI yeni yazışmaların varlığını öğrendi"

FBI Başkanı, Clinton’un resmi e-posta adresi yerine kişisel hesabını kullandığı yönünde daha önce tamamlanan soruşturmaya ilişkin yeni bilgilerin kendilerine ulaştığını belirterek, şunları kaydetti:

'FBI, daha önceki soruşturmaya ilişkin olarak yeni yazışmaların varlığını öğrendi. Soruşturmayı yürüten ekibim bana konuya ilişkin dün haber verdi, ve ben de soruşturmanın tekrar başlatılarak gizli yazışmaların yapılıp yapılmadığına bakılması yönündeki görüşü kabul ettim.'

Clinton'ın kişisel hesabında 100'den fazla gizli belge

Clinton'ın kişisel hesabında 100'den fazla gizli belge
İçeriğin Devamı Aşağıda

FBI, Hillary Clinton’ın 2009-2013 yıllarını kapsayan Dışişleri Bakanlığı döneminde resmi yazışmaları kendi özel hesabından yaptığı gerekçesiyle Ağustos 2015’te soruşturma başlatmıştı. 

FBI, Clinton'un kişisel hesabı üzerinden yaptığı yazışmalarda 100'den fazla gizli belge bulduğunu söylerken Clinton ise yanlış bir şey yapmadığını ve kişisel e-posta hesabından gizli hiçbir belgeyi göndermediğini savunmuştu.

Clinton, yazdığı ve özel sunucularında tutulan elektronik posta iletilerini 55 bin sayfalık döküm halinde incelenmek üzere yetkililere teslim etmiş, FBI ajanları da Temmuz ayında Clinton'u e-posta kullanım alışkanlıklarıyla ilgili olarak 3 saatten uzun süre sorgulamıştı.

Bir kısmı kamuoyu ile de paylaşılmıştı

Bir kısmı kamuoyu ile de paylaşılmıştı

ABD Dışişleri Bakanlığı da Clinton’ın yazışmalarını belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşmıştı

Bakanlık, yazışmaların 150 kadarının gizlilik derecesine sahip yazışmaları içerdiğini bildirmişti.

AA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
10
5
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anti Emperyal

Bu konuda Federal Sorusturma Bürosuna kesinlikle güveniyorum.. Gözünüzü seveyim secimden önce bulun bir şey tıkın su cadiyi içeri.

Pasif Kullanıcı

Vay be ilk defa bir şeyde aynı düşünceyi savunuyoruz. Clinton'ın hapse atılmasının gerekliliğinden.

Pasif Kullanıcı

TUTUKLAYIN ONU !!! DONALD TRUMP YENİLMEYECEK ! DEMOKRATLARA ÖLÜM !

John Dee

Yoksa trumpın önceden demokrat olduğunu bilmiyo muydun? Ya da şöyle söliyim demokrat ve cumhuriyetçi olmaları bişey ifade etmiyor. Onlara ne görev yüklenirse... Devamını Gör

Negan Smash

FBI, CIA bu kadını kolluyor. Tek amaç aklamak çünkü çok konuşuldu ve insanlar masumiyetine inanmıyor ki haklılar. Şirketler devleti yönettiğinde böyle şeyler... Devamını Gör