Görüş Bildir
Haberler
Farklı Milletlere Atfedilen 8 Garip Davranış Biçimi

Farklı Milletlere Atfedilen 8 Garip Davranış Biçimi

diazepam
22.08.2014 - 17:44 Son Güncelleme: 22.08.2014 - 17:45

Kimsenin şahit olmadığı, kimsenin görmediği ama herkesin inandığı, kabullendiği 9 acayip işler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Almanlar evlerinde rahatça gaz çıkarır

1. Almanlar evlerinde rahatça gaz çıkarır

Bunu çocukluğumuzdan beri sürekli duyarız. Her insanın sülalesinde mutlaka Almanya'ya gitmiş bir gurbetçi olduğu için bu söylenti almış yürümüştür. Peki arkadaşım hiç evinde gerine gerine osuran Alman görmüş birine denk geldiniz mi? Öyle kulaktan dolma değil, bizzat Almanın evine gitmiş, osururken buna şahitlik etmiş bir tanıdığınız, arkadaşınız, dostunuz, akrabanız var mı? Ben hiç denk gelmedim açıkçası. Ülke olarak Almanların evlerinde falan hiç çekinmeden osurduklarını biliyoruz da, bu olaya şahit olmuş biriyle hiç yüz yüze konuşmuşluğumuz yok. Anlatılan tüm osurma hikayeleri hep üçüncü ağızdan. 

Yok efendim Almanlar pek osuruyormuş, tok patlatıyormuş, böyle rahatlarmış, zart diye koyveriyorlarmış, mış mış mış... Hiç 'öyle bir osurdu ki elim ayağım birbirine girdi' diye anlatan yok!! Misal benim sülalemde yüzlerce Almancı var bir teki bile bu duruma şahit olmamış ama dinlesen sanırsın ki 'Almanlar neredeyse evin salonuna sıçacak'.

E kardeşim sen görmedin, ben görmedim, kim gördü bu Alman'ı evinin salonunda gerine gerine osururken? Hayır Alman filmlerine falan bakıyorum orada da osuran, sıçan yok, nereden çıktı peki bu olay hiç bilemiyorum?

Sakın ola benim amcam görmüş, benim kuzen şahit olmuş diye yorumda bulunmayın. Bana, bizzat alman osuruğu gören, işiten, koklayan birileri lazım. İyice sıkıldım artık 3. şahıs ağzından 'Alman osuruğu pek olur' hikayeleri dinlemekten.

2. Yemekten sonra geğirmek Japonya'da yemeği beğendiğinizin işaretidir

Japonlar benim tanıdığım en efendi milletlerden. Saygılı, onurlu, gururlu, çalışkan bir millet. Sadece filmlerinden, dizilerinden, animelerinden, yaptıkları işlerden değil, bizzat ülkemizde bolca bulunan Japonlardan da yola çıkarak bunu söylemek mümkün. Hal böyle olunca 'Japonlarda yemekten sonra geğirmek, yemeği beğendiğinizi gösterir' türünden bir adete inanmak istemiyorum. 

Defalarca Japon lokantasına gittim, sayısız Japon filmi izledim. Absürt komedi olanların haricinde böyle bir adete şahit olmadım. Adamlar bildiğin geğirince bizdeki estağfurullah benzeri bir söz söylüyor, af diliyor falan. Zaten yemeği yapana 'eline sağlık', 'Allah eline ayağına zeval vermesin', vb. şeyler söylemek varken geğirmek gibi bir uygulamaya bir millet neden girsin ki? Tamam, anlıyorum Japonlar biraz şakacı bir millet, Japon kamera şakalarını izliyor, görüyoruz ama yemekten sonra geğirmek gibi mide kaldıran bir şeye girişeceklerini hiç sanmıyorum. 

Siz siz olun yine de Japonya'ya gittiğinizde yemeğin üstüne güldür güldür geğirmeden önce etrafınızdakilerin bunu yapmasını bekleyin. Baktınız evin babası geğirerek 'eline sağlık' diyor, siz de oradan yürürsünüz. Yoksa durduk yere evden binlerce kilometre uzakta 'Hayvana bak!' damgası yemenin alemi yok!

3. Akşam 9'dan sonra İngiliz evinden aranmaz

İngilizce öğrenen, öğrenmeye çalışan, İngilizce eğitim seti okuyan herkes bilir ki saat 21''den sonra İngiliz aranmaz. Büyük kabalıktır (!) Yahu daha geçenlerde bir İngiliz arkadaşımı gece 12'de aradım, 'kusura bakma sizin oralarda büyük kabalık ama...' diyerek söze girdim, eleman bana 'yok be olm, uyduruk kaydırık işler, ne vardı?' dedi. Yani sizin anlayacağınız İngilizlerin böyle bir olaydan haberi yok. Nasıl ki biz tüm İngilizleri saat 5'te mola verip çaya koşuyor zannediyorsak ki öyle değil, saat 21'den sonra aramanın kabalık olacağını da sadece biz düşünüyoruz. İngilizlerin zerre umurunda değil. 

Bu sırf, kültür emperyalizmi derdindeki asil İngiliz lordlarının gece 21'den sonra rahatsız edilmemek için uydurdukları ve tüm İngilizce eğitim kitaplarına soktukları bir hurafeden başka bir şey değil. Yahu yıl olmuş 2014, cep telefonu diye bir şey var, İngilizler tavuk mu ki 21'de uykuya yatsınlar ya da telefon çalınca 'ay hayrolsun inşallah bu saatte kim ki' diye panik olsunlar. 

Beni gece 3'te arayan arkadaşlarım var, küfredip kapatıyorum. Sen de hiç olmadı 'F.ck you!' der telefonu kapatırsın, bunu bir eğitim seferberliğine dönüştürmenin, İngilizleri 21'den sonra aramayın diye kampanyalar düzenlemenin alemi yok ki? gün gelir biri beni arasa da konuşsam diye telefonun başında bekler durursun ama o gün de bu adam aramaz seni bunu unutma İngiliz lordu, dükü, arşidükü (olmaz olsun böyle unvan!)

4. Çin'de pilava kaşık saplamak ölüm tehdidi anlamına gelir

Son zamanlarda Çin ile ticaret hacmimiz bir hayli arttı. Oraya giden Türk girişimci sayısı bir hayli fazla. Mutlaka sizin de bir tanıdığınız, arkadaşınız, eşiniz, dostunuz illaki Çin'e gitmiştir. Sorar mısınız onlara aklına hiç pilava kaşık saplamak gelen olmuş mu? Ya da Çin'de herhangi bir ortamda pilava kaşık saplandığına denk gelmişler mi? Bu nasıl bir hayat pratiğidir, bu nasıl bir uygulamadır arkadaşım? Ben neden bir insanı tehdit etmek için pilava kaşık saplayayım. 

Varsa bir sorunun konuşursun, olmadı kavga edersin, bir sürü şey yaparsın, pilava neden kaşık saplayalım? Bunu hiç soran olmamış. Bir: Çincede 1'kriz' ile 'fırsat' aynı kelime ile ifade edilir ki yalan, iki: Pilava kaşık saplamak tehdit anlamındadır ki buna da hiç inanmıyorum. Hangi hastalıklı kafaların ürünü bunlar bilmiyorum. Sizin de sadece oradan buradan okuduğunuza eminim, şahit olan bir kişi tanımıyorsunuzdur. 

Büyük ihtimalle arkadaşın birinin yolu Çin'e düşer. Gittiği lokantada iki grup kavga ediyordur, içlerinden biri sinirle kaşığı pilava saplar ki aslında önünde pilav olduğu niçin bunu yapar, suşi olsa ona saplayacaktı, bizim eleman da 'vay efendim Çin'de pilava kaşık saplamak tehdit anlamına geliyor' diye yorumlayıp bizi bu düşünceye mahkum etti. Siz yine de Çin'e giderseniz denemeyin ama pilava kaşık saplamanın bir anlamı olduğuna inanmıyorum. Mesela bizde de pilava kaşık saplamak 'bana beni evlendir' anlamına gelir. Nerede tehdit, nerede yuva kurma arzusu? Kültür böyle bir şey işte.

5. Eskimolar misafirlerine eşlerini ikram ederler

5. Eskimolar misafirlerine eşlerini ikram ederler

Ben Eskimo erkeği olsam, yemem içmem para biriktirir, Türkiye'ye gelir alayımıza dalarım. Bir milletin anası, bacısı, karısı hakkında böyle pis bir söylenti çıkarılır mı arkadaşım? Sen neyin hayalinde neyin peşindesin? Eskimo kültürü çok bilinmiyor diye, millete neden Eskimo'yu anasını, bacısını ona buna peşkeş çeken biri olarak lanse ediyorsun? Karısını ikram etmek nedir arkadaşım bu nasıl bir terbiyesizliğin ürünü?

Eminim ki bunun da mantıklı bir izahı vardır. Bizden kim gitti oralara da böyle bir olaya şahit oldu bilmiyorum ama adamların iyi niyetini kendi pis iç dünyası ile harmanlayıp ortaya böyle bir safsata atmış, millet de yıllardır Eskimolar böyle Eskimolar şöyle diye geziniyor ortalıkta. Etraf 'aslında para biriktirip Eskimo diyarına gideceksin...' diyen adamlarla doldu. Güzel bir halkı böyle pis söylentilerinize konu ettiğiniz için utanç duyuyorum. 

Sizin için böyle deseler hoşunuza gider mi, biraz empati yapın ya!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Japonlar için seks asla bir tabu değildir

Tabi ya, zaten Japonlar yolda falan sevişen bir millet. Hiç tabu yok onlar için. Tamam, adamlar sekse düşkün, bunu gizlemiyorlar ama arkadaşım tabu değil diye de yolda, sokakta sevişmiyorlar ki? Adamlar geleneklerine, göreneklerine bağlı, tarihlerine saygılı, çalışkan, tempolu, deprem ile iç içe yaşayan insanlar, bırak da azıcık rahatlamanın yolunu bulsunlar. Seks senin için tabu diye günün 20 saati çalışan, 25 metre kare evde oturan, ayda 3 kere 6'dan şiddetli deprem gören Japon kardeşim sevişmesin mi?

Neymiş, kullanılmış don otomatı varmış. Türkiye'de olsa çoluğunun çocuğunun rızkından kesip kullanılmış don otomatının başında sabahlayacak adamlar, kalkmış bana Japon kardeşimi eleştiriyor. Yahu adam parasını veriyor, donunu alıyor, evine gidip ne yapacaksa yapıyor, senin gibi yoldan geçen kızları kesmiyor misal, milletin orasına burasına kilitlenip kalmıyor, efendi gibi yaşıyor cinselliğini evinde, barkında. 

Şimdi hal böyleyken Japonları seks timsali gibi göstermenin manası yok ki? Adamların çalışma azmini, teknolojisini, vs. kıskanıp böyle bok atmak biraz ayıp oluyor. Senin donunu mu alıyor arkadaşım? Alan memnun, satan memnun sana ne?

7. Rus erkekleri hiç kıskanç değildir, bunun için Rus kızları Türk erkeklerini çok beğenir

Tabi ya hay ağzın bal yesin, Rus kızları 'Türk erkeği' diye inliyormuş Moskova sokaklarında. Bu nasıl bir ego, bu nasıl bir tatmin anlayabilmek mümkün değil. Tabi ya Rus kızları serbestlikten, kendisine karışılmamasından o kadar sıkılmış ki, Türkiye'ye gidip de Selami'nin kapatması olayım diye can atıyor. Camdan bile baktırmasın bana, mini etek giyersem bacaklarımı kırsın diye yol bakıyor. Tabi ya, Rus kızı Türk erkeği için ölür be ölür!!

Daha fazla konuşmak istemiyorum bu konuda. Yalanlarınızı kendinize saklayın. Yok öyle bir şey.

8. Avrupa'da kızlar teklif ediyor

Yıllardır bitmeyen efsanelerin başında bu gelir. 'Amerika'da kızlar teklif ediyor' versiyonu da vardır. İki Amerikan filmi izleyen, üç dizi takip eden hemen anlıyor bunu. Hatta bir Amerikan kızıyla 3 kere randevulaşırsan bonus olarak 3'üncü de sevişmeye hak kazanıyorsun. Git orada bunu dene de dişlerini eline versinler. 

Yemin ediyorum, Avrupa'ya, Amerika'ya gidenlerin, kendilerini tatmin için buradaki hısım, akrabasını kandırmalarından bana gına geldi. Hayır dünyanın bu kadar küçüldüğü günümüzde hala bu tür kulaktan dolma bilgilerin alıcısı var ya ona şaşırıyorum. Arkadaşım mesele Avrupa'daki kız değil, mesele Avrupa'daki erkek. Orada Kadın-erkek ayrımı sende olduğu kadar keskin değil, eşitlik, ortaklık, aynı seviyede olma durumu var. Hal böyle olunca teklif eden kim diye bakmıyor adamlar. 

Günün birinde o seviyeye geleyim diyorsan, önce kendinden başlayacaksın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
98
56
26
18
13
11