Görüş Bildir
Haberler
Farklı İnsanların Bambaşka Hayatları! Otizmli Bireylere Dair Çekilmiş Birbirinden Sarsıcı 16 Film

Farklı İnsanların Bambaşka Hayatları! Otizmli Bireylere Dair Çekilmiş Birbirinden Sarsıcı 16 Film

addictedmovie
05.03.2019 - 14:02 Son Güncelleme: 06.03.2019 - 17:59

Sosyal ilişkilerde çeşitli sıkıntılar, tekrar edilen davranışlar ile birlikte gelişimsel bir bozukluk olarak tanımlanan otizm, bir ömür boyunca devam eden bir rahatsızlık.

Peki siz, hayata hiç otizmli bir birey ya da onun ailesinden biriymiş gibi bakmayı denediniz mi? Farklı insanların farklı hayatlarını görmek için, bu konuda çekilmiş filmler size bambaşka bir perspektif katacaktır. Ancak unutmamak lazım ki bu filmlerin çoğu gerçek hayatın beyaz perdeye yansıması. 

Şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Molly (1999)

16. Molly (1999)

IMDb: 5.8

Buck Mckay'in otizmli kız kardeşi Molly, kaldığı bakım evinin devlet tarafından ödenen bütçesi kesilince abisiyle yaşamaya başlar. Kardeşinin bakımıyla ilgilenmekte zorlanan Buck, otizm tedavisi üzerinde araştırmalar yapan bir enstitünün kardeşini ameliyat etmesine izin verir. Yapılan ameliyattan sonra Molly bir dehaya dönüşmeye başlar, ancak bazı sorunlar da baş gösterir...

15. Silent Fall (1994)

15. Silent Fall (1994)

IMDb: 5.9

Hiçbir ipucu, delil veya şüpheli yoktur! Ve tek görgü tanığı, bildiklerini kimseye söylemeyecektir. Görgü tanığı ise, anne ve babasının vahşice öldürülmesini gören dokuz yaşındaki otizmli bir çocuktur...

14. Sevgili John (2010) Dear John

14. Sevgili John (2010) Dear John

IMDb: 6.3

Sıkıntılı bir çocukluk geçirmiş olan John Tyree, orduya yazılarak evden ayrılır. Gitmeden önce hayır kurumlarında çalışan Savannah isimli bir üniversite öğrencisi ile tanışan John, genç kızın kalbini kazanmayı başarır. Ancak 11 Eylül’den sonra John orduya çağrılır. Ayrı kalan çift, artık mektuplarla iletişim kurmaya başlarlar.

13. Çok Gürültülü ve Çok Yakın (2011) Extremely Loud & Incredibly Close

13. Çok Gürültülü ve Çok Yakın (2011) Extremely Loud & Incredibly Close

IMDb: 6.9

Oskar, dokuz yaşlarında, zeki, meraklı ve keşfetme düşkünü bir çocuktur. Babası,11 Eylül saldırısında hayatını kaybedince, Oskar depresyonun eşiğindeki annesi gibi mutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmaktansa, babasının New York şehrinde kendisi için bıraktığı bir iz, gizemli bir ip ucu aramaya başlar. Elinde sadece dolaptan çıkan bir anahtar ve keşfetme azmi vardır. Babasını kaybetmiş olmasının acısını, hiç bilmediği hayatları yeniden öğrenerek başka bir boyuta taşır...

12. Mozart ve Balina (2005) Mozart and the Whale

12. Mozart ve Balina (2005) Mozart and the Whale

IMDb: 6.9

Asperger Sendromlu Donald, şanssız bir taksi şoförüdür. Kuşları çok seven Donald’ın ayrıca sayılarla ilgili insanüstü bir yeteneği vardır. Donald, kendisi gibi Asperger Sendromlu hastalarla toplandıkları bir gün Isabelle’le tanışır. Artık Donald ve Isabelle için hayat bambaşka olacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Adam (2009)

11. Adam (2009)

IMDb: 7.2

Adam, hayatı boyunca içine kapanık bir yaşam sürmüş bir adamdır. Duvarlarla örülü bir yaşantısı olan Adam’ın hayatı, yeni komşusu Beth ile tanıştığında bambaşka olur. Güzel, açık görüşlü ve eğlenceli bir kadın olan Beth ile Adam arasında beklenmeyen bir ilişki başlar. Birbirlerinden oldukça farklı karakterlere sahip olan Adam ve Beth her şeye rağmen birbirlerine büyük bir bağla kenetlenir.

10. Campeones (2018)

10. Campeones (2018)

IMDb: 7.3

'Campeones'da profesyonel bir basketbol takımının yardımcı koçunun, mahkemenin verdiği 90 günlük zorunlu hizmet cezası süresince, zihinsel engelli oyunculardan oluşan bir basket takımını eğitmesinin hikayesi anlatılıyor. Eşiyle anlaşamayan ve bir sürü problemi olan kahramanımız, başlangıçta bu işi ciddiye almayacaktır. Zaman ilerledikçe birbirine ısınan ve karşılıklı korkularını yenen koç ve oyuncuların sıcacık oyunculukları ders niteliği taşıyor.

9. The Black Balloon (2008)

9. The Black Balloon (2008)

IMDb: 7.3

Thomas için tüm zorluklar üst üste gelmektedir. Annesi hamiledir. Hem otizmli kardeşine hem de annesine yardım etmesi gereken Thomas, okulda bir kızdan hoşlanması ile hayatındaki gerçeklerle ve sorumluluklarla yüz yüze gelecektir.

8. Ben X (2007)

8. Ben X (2007)

IMDb: 7.4

Filmde, otizmli Ben'in çevresiyle olan uyum problemleri ele alınıyor. Archlord isimli rol yapma oyununda, Ben'in yarattığı türev kişilik, karizmatik ve güçlü bir karakterdir. Ancak gerçekte durum tam tersidir. Ben, gerçek hayatta okulda sürekli itilip kakılan, dışlanan, 'kaybeden' bir çocuktur. Hayatında aynı oyundaki gibi saygı duyulan bir karaktere sahip olma hayaliyle yaşayan Ben, oyunda tanıştığı Scarlite ismindeki kızla tanışınca, işler Ben için farklı bir hâl alacaktır...

7. Ocean Heaven (2010) Hai Yang Tian Tang

7. Ocean Heaven (2010) Hai Yang Tian Tang

IMDb: 7.6

Dafu, Çin'de yaşayan bir milyonun üzerindeki otizmli hastadan sadece biridir. Dalgın dalgın bakar ve başkalarının söylediklerini tekrarlar. Ayrıca çok iyi bir yüzücüdür. Akvaryumda çalışan Sam Wong, 22 yaşındaki oğlunun tüm bakımıyla yakından ilgilenmektedir. İyiliksever komşularının da yardımlarıyla mutlu bir şekilde yaşamaktadırlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Snow Cake (2006)

6. Snow Cake (2006)

IMDb: 7.6

Alex, yolda giderken arabasına aldığı otostopçu Vivienne ile bir kaza geçir. Vivienne’in ölümü nedeniyle kendisini suçlu hisseden Alex, Vivienne’in annesi Linda'yı ziyaret etmeye karar verir. Fakat Linda'nın otizmli olduğunu görünce, cenaze işlemlerinde yardımcı olması gerektiğini düşünerek onunla kalır. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan Linda’nın dünyasını anlamak ise güçtür...

5. Benim Adım Sam (2001) I am Sam

5. Benim Adım Sam (2001) I am Sam

IMDb: 7.6

Sam Dawson beyninde bir gelişme problemi olan, bu nedenle de yedi yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olan, karısı tarafından terk edilmiş, kızıyla birlikte yaşayan bir babadır. Tüm zihinsel engellerine rağmen iyi bir sosyal çevresi ve mutlu bir ailesi olan Dawson'ın asıl sorunları kızı yedi yaşına geldiğinde başlar. Kızı Lucy'nin doğum günü partisinde eve gelen bir sosyal güvenlik çalışanı baba ve kızı trajik bir sona sürükleyecektir.

4. My Name is Khan (2010)

4. My Name is Khan (2010)

IMDb: 8.0

Asperger hastalığı taşıyan Hindistan asıllı Müslüman bir adam, ABD başkanı ile konuşmak ve derdini anlatmak için ciddi bir yolculuğa koyulacaktır. Bunun için tüm ülkeyi baştan başa geçmeyi göze almıştır. 

Yönetmenliğini Karan Johar‘ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ise Shah Rukh Khan, Kajol ve Sheetal Menon yer alıyor.

3. Yağmur Adam (1988) Rain Man

3. Yağmur Adam (1988) Rain Man

IMDb: 8.0

Filmde Los Angeles’ta maddiyata dayalı bir hayat süren Charlie ile 'değişik' bir hastalığa sahip Raymond'un dramatik ama aynı zamanda komik de olabilen serüvenleri anlatılıyor. 

Charlie, yıllardır uzak kaldığı babasının ölümü üzerine 3 milyon dolarlık mirastan yararlanacağını düşünerek hayaller kurar. Oysa kendisine sadece 1949 model bir Buick bırakan babası, servetin tamamını Charlie’nin daha önce varlığından haberdar olmadığı ağabeyi Raymond’a bırakmıştır. Önemli bir ayrıntı ise, Raymond’un bakıma muhtaç, otizmli bir dahi olmasıdır!

2. Mary & Max (2009)

2. Mary & Max (2009)
agoodmovietowatch.com

IMDb: 8.1

Mary, Avustralya'nın kenar mahallerinden birinde yaşayan, sorumsuz ve yoksul bir aileye sahip olan, sekiz yaşındaki yalnız bir kız çocuğudur. Küçük kızın konuşabildiği tek kişi mektuplaştığı Avustralyalı bir savaş gazisidir. Postaneye gittiği bir gün şans eseri bir New York adres rehberi görür. Rehberi karıştıran Mary, New York'ta yaşayan Max Jerry Horowitz isimli bir adama mektup yazmaya başlar. Max, Manhattan'daki dairesinde yalnız yaşayan, ruhsal problemleri olan asosyal ve obez bir adamdır. 44 yaşındaki Max, Mary'nin mektubunu alır ve cevap yazmaya koyulur. Aralarında gelişen dostluk hayat hakkında acı ve tatlı gerçeklikleri beyaz perdeye sevimli ve dokunaklı bir şekilde yansıtılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Temple Grandin (2010)

1. Temple Grandin (2010)

IMDb: 8.3

Filme konu olan Temple Grandin otizmli bir bireydir. 4 yaşına geldiğinde hala konuşmamasından dolayı doktora giden annesi, kızının otizmli olduğunu öğrenir. İletişim bozukluğu yaşaması, uyarılara az tepki vermesi, odaklanma problemi yaşaması, annesinin sarılmasından hoşlanmaması bu tanıyı koymada etkili olan bazı gözlemlerdir. Diğer otizmli çocuklara sahip ebeveynlerin aksine Temple’ın annesi, çocuğunun kendi başına hayat mücadelesi verebiliyor olmasını hedeflemişti ve bunun için çocuğunu yatılı bir devlet okuluna göndermeyi göze almıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
16
6
5
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
WantonNovelSMYRNA

Liste fena değil. ama Forest GUmp neden yok ? OScarlık filim bi de.Artı Her cocuk ozeldir. Aamir khan' dan. Ne bileyim ilk aklıma gelen 2 tanesi bu oldu. Lis... Devamını Gör

Ördekkaç

Kardeşim otizmli ve bu filmlerin çoğunu izledim, çok güzeller.

carbonara

aşkın formülü yok da güzeldi