Görüş Bildir
Haberler
Farklı Bir Aşk Hikayesine Tanıklık Etmek İsteyenlerin Bayıla Bayıla İzleyeceği Romantik Filmler

Farklı Bir Aşk Hikayesine Tanıklık Etmek İsteyenlerin Bayıla Bayıla İzleyeceği Romantik Filmler

Beyza
15.06.2023 - 13:17

Romantizm sizin içinde vazgeçilmez ise bu filmleri çok seveceksiniz. İster sevgilinizle isterseniz de arkadaşlarınızla izleyebileceğiniz ve farklı aşk hikayelerine tanıklık edebileceğiniz en iyi romantik filmleri sizler için derledik. Keyifli seyirler efendim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Çılgın Bir Gece (2010)

30. Çılgın Bir Gece (2010)

IMDb: 6.3

Özet: Carrell ve Fey evli bir çifttir ve romantik bir akşam geçirmek isteidklerinde her şey bu kadar da normal gitmez. Bir yanlış kimlik vakası geceyi daha heyecan verici ve tehlikeli bir şeye dönüştürür.

Oyuncular: Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg

Yönetmen: Shawn Levy

29. Bir Şans Daha (2019)

29. Bir Şans Daha (2019)

IMDb: 6.5

Özet: Kate, sürekli kötü kararlar alan genç bir kadındır. Elf rolünde çalışmak için bir Noel mağazasında işe girer. Ancak orada Tom ile tanışır ve hayatı yeni bir döneme girer. Kate için her şey gerçek olamayacak kadar iyi görünür.

Oyuncular: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh

Yönetmen: Paul Feig

28. Arkadaştan Öte (2011)

28. Arkadaştan Öte (2011)

IMDb: 6.5

Özet: Genç bir adam ve kadın, bir çift olmadan arkadaşlıklarını bir sonraki seviyeye taşımaya karar verirler ancak kısa süre sonra ilişkilerine seksin eklemesiyle komplike bir hale dönüşür.

Oyuncular: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson

Yönetmen: Will Gluck

27. Kuyruklu Yıldız (2014)

27. Kuyruklu Yıldız (2014)

IMDb: 6.7

Özet: Paralel bir evrende geçen film, beklenmedik ama mükemmel bir şekilde eşleşmiş bir çiftin altı yıllık ilişkisi boyunca bir ileri bir geri giden çalkantılı hayatlarını anlatıyor.

Oyuncular: Emmy Rossum, Justin Long, Eric Winter

Yönetmen: Sam Esmail

26. Aşk Sarhoşu (2010)

26. Aşk Sarhoşu (2010)

IMDb: 6.7

Özet: Maggie ve Jamie arasında beklenmedik şekilde gelişen bir aşk öyküsü. Jamie ilaç endüstrisinde çalıştığı için kadınlar üzerinde kullandığı çekim gücünü kendi işinde de kullanmaktan çekinmez. 

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt

Yönetmen: Edward Zwick

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. İki Aşık (2008)

25. İki Aşık (2008)

IMDb: 7

Özet: Leonard, depresyondayken bir tarafta ailesinin onu evlendirmeye uğraştığı aile dostu Sandra, diğer tarafta komşusu Michelle arasında kalır. 

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw

Yönetmen: James Gray

24. Âşık Shakespeare (1998)

24. Âşık Shakespeare (1998)

IMDb: 7.1

Özet: Londra'da 1590'lı yıllar. O dönemde yazdığı hiçbir oyunu gereken ilgiyi görmeyen Shakespeare, kendisinden ümidi kesmek üzere olduğu bir zamanda zorla başka birisi ile evlendirilmeye çalışılan Viola ile tanışır. 

Oyuncular: Imelda Staunton, Judi Dench, Joseph Fiennes

Yönetmen: John Madden

23. Love, Rosie (2014)

23. Love, Rosie (2014)

IMDb: 7.1

Özet: Rosie  ve Alex 5 yaşlarından beri çok iyi arkadaşlardır. Ancak 18 yaşında yaptıkları seçimler sonucu birbirilerinden uzaklaşırlar. Yıllar geçse de ikisi de birçok farklı ilişki tecrübesinden sonra geçmişte yaşadıklarını ve anılarını unutmayı başaramazlar.

Oyuncular: Lily Collins, Sam Claflin, Christian Cooke

Yönetmen: Christian Ditter

22. Aşk Engel Tanımaz (1999)

22. Aşk Engel Tanımaz (1999)

IMDb: 7.2

Özet: William Thacker henğüz eşinden yeni boşanmış ve garip bir ev arkadaşıyla yaşayan bir kitabevi sahibidir. Anna Scott'un dükkanına gelmesiyle ikili arasında ilginç anlar yaşanır. 

Oyuncular: Julia Roberts, Hugh Grant, Richard McCabe

Yönetmen: Roger Michell

21. Aşk ve Küller (2010)

21. Aşk ve Küller (2010)

IMDb: 7.3

Özet: Evli bir çiftin başarısız ilişkisi, zaman periyotları arasında geçiş yaparak bir yıl boyunca düzelmeye çalışıyor. Film birçok zıt kavramı işlemesi açısından etkileyici.

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel

Yönetmen: Derek Cianfrance

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Çılgın Aptal Aşk (2011)

20. Çılgın Aptal Aşk (2011)

IMDb: 7.4

Özet: Orta yaşlı bir kocanın hayatı, karısı ondan boşanmak istediğinde dramatik bir şekilde değişir. Barlardan kız tavlamayı öğrenen yeni arkadaşı Jacob'ın yardımıyla kendini yeniden keşfetmeye çalışır.

Oyuncular: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore

Yönetmenler: John Requa, Glenn Ficarra

19. Phantom Thread (2017)

19. Phantom Thread (2017)

IMDb: 7.5

Özet: Ünlü terzi Reynolds Woodcock ve kız kardeşi Cyril, 1950'lerin Londra'sında ingiliz modasının tam ortasındadırlar. İkili, kraliyet ailesi mensuplarını, film yıldızlarını, mirasçıları, sosyeteleri ve debutantları giydiriyorlardır. Diğer taraftan ise kadınlar Woodcock'un hayatında gelir ve gider. Onun adeta müzmin bir bekarlığı vardır taa ki Alma hayatına girene kadar...

Oyuncular: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

18. Umut Işığım (2012)

18. Umut Işığım (2012)

IMDb: 7.7

Özet: Eski öğretmen Pat Solitano, bir akıl hastanesinde kaldıktan sonra, ailesinin yanına döner ve eski karısıyla barışmaya çalışır. Pat, kendi sorunları olan gizemli bir kız olan Tiffany ile tanıştığında işler daha da zorlaşır.

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

Yönetmen: David O. Russell

17. Aynı Yıldızın Altında (2014)

17. Aynı Yıldızın Altında (2014)

IMDb: 7.7

Özet: Kanser hastası olan Hazel Grace Lancaster, kanser destek grubundan bir genç olan Gus Waters ile tanışır ve aşık olur. Hazel, Gus'ın onu gerçekten anladığını düşünür. Aynı zevklere sahip olan ikili, birlikte çok güzel zaman geçiriyordur. Gus bir yazarla tanışmak için davet aldığında, Hazel ile 'kısa' hayatlarının macerasına atılırlar.

Oyuncular: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff

Yönetmen: Josh Boone

16. Zamanda Aşk (2013)

16. Zamanda Aşk (2013)

IMDb: 7.8

Özet: Tim Lake, henüz 21 yaşındayken babası ona bir sır verir: Ailelerindeki erkekler zamanda yolculuk edebiliyordur. Tim, kız arkadaşını etkilemek için zaman yolculuğu ile onun kalbini kazanmaya çalışır. Ancak Tim bir gün, özel yeteneğinin onu ve sevdiklerini koruyamayacağını fark eder.

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy

Yönetmen: Richard Curtis

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Not Defteri (2004)

15. Not Defteri (2004)

IMDb: 7.8

Özet: 1940'lı yıllarda işçi olan Noah Calhoun ve zengin bir ailenin kızı olan Allie birbirlerine aşık olurlar. Aileleri tarafından bu aşka onay alamayan ikili, bir süre sonra ayrılmak zorunda kalır. Aradan yıllar geçer ve Allie başka bir adamla evlenmek üzeredir. Noah ise kasabaya tekrar döner. İçten içe hala birbirlerine aşık olan iki genç, aralarındaki bu çekime karşı koyamayacaktır.

Oyuncular: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams

Yönetmen: Nick Cassavetes

14. Küçük Kadınlar (2019)

14. Küçük Kadınlar (2019)

IMDb: 7.8

Özet: Jo March, New York'ta yaşar ve hayatını yazar olarak kazanır. Kız kardeşi Amy ise Paris'te resim okuyordur. Amy, Jo'ya evlenme teklif eden ama sonunda reddedilen çocukluk aşkı Theodore ile tesadüfen karşılaşır. Aralarında bir çekim olduğunun ikisi de farkındadır... En büyük kardeşleri Meg, bir okul öğretmeniyle evliyken, utangaç kız kardeş Beth ise aileyi bir araya getirecek olan yıkıcı bir hastalık pençesindedir.

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

Yönetmen: Greta Gerwig

13. Kefaret (2007)

13. Kefaret (2007)

IMDb: 7.8

Özet: Ian Mcewan'ın kitabına dayanan bu kapsamlı ingiliz draması, genç aşıklar Cecilia Tallis ve Robbie Turner'ın hayatlarını takip ediyor. Çift aşkı, Cecilia'nın kıskanç küçük kız kardeşi Briony tarafından yalanlarla parçalanmak üzeredir. Bunun sonucuyla üçü sonuçlarla uğraşmak zorundadır. 

Oyuncular: Keira Knightley, James McAvoy, Brenda Blethyn

Yönetmen: Joe Wright

12. Batı Yakası'nın Hikayesi (2021)

12. Batı Yakası'nın Hikayesi (2021)

IMDb: 7.8

Özet: İlk görüşte aşk.. West Side Story, genç Tony'nin, Maria'yı bir lise dansında görür görmez aşık olmasını konu ediniyor. Ancak onların aşklarının ateşi, iki rakip çete arasındaki savaşı körükleyecektir...

Oyuncular: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose

Yönetmen: Steven Spielberg

11. Aşk ve Gurur (2005)

11. Aşk ve Gurur (2005)

IMDb: 7.8

Özet: Jane Austen'in sevilen romanından uyarlanan filmde, Elizabeth Bennet, annesi, babası ve kız kardeşleriyle birlikte İngiliz kırsalında yaşamaktadır. Ailenin en büyüğü olduğu için ebeveynleri evlenmesi için üstünde baskı kurar. Açık sözlü Elizabeth, yakışıklı ve üst sınıftan biri olan Bay Darcy ile tanıştığında içinde kelebekler uçar. İkisi arasında bariz bir kimya olmasına rağmen, Darcy'nin aykırı doğası yeni başlayan ilişkiyi tehdit edecektir.

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn

Yönetmen: Joe Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikâyesi (2008)

10. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikâyesi (2008)

IMDb: 7.8

Özet: Olağandışı koşullar altında doğan Benjamin Button, New Orleans huzurevinde yaşlı bir adam olarak dünyaya gelir. Hayat onun için tersten işler... Doğumundan on iki yıl sonra, dansçı olmak isteyen Daisy ile tanışır. Hayatı boyunca her türlü olağandışı maceraya sahip olmasına rağmen, Daisy ile olan ilişkisi ve doğru zamanda bir araya gelmeleri umudu Benjamin'i ileriye götürecektir.

Oyuncular: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton

Yönetmen: David Fincher

9. Aşıklar Şehri (2016)

9. Aşıklar Şehri (2016)

IMDb: 8.0

Özet: Sebastian ve Mia, sevdikleri şeyi yapmak için ortak arzuları ile bir araya gelirler ancak başarı arttıkça, aşk ilişkilerinin zarar gördüğünü fark ederler. Ve bir gün gerçekleştirmek için çok çalıştıkları hayalleri, onları ayırmakla tehdit eder.

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

Yönetmen: Damien Chazelle

8. Dünyanın En Kötü İnsanı (2021)

8. Dünyanın En Kötü İnsanı (2021)

IMDb: 8.0

Özet: Dünyanın En Kötü İnsanı, Julie adında genç bir kadının hayatına odaklanıyor. 30 yaşına girdikten çok kısa bir süre sonra, Julie aşk hayatının aslında hiç de iyiye gitmediğini fark eder. Sevgilisi Axel ile birlikte yaşayan Julie, tüm hayatının ailesinin beklentilerinden ibaret olduğunu fark eder. Diğer taraftan ise Axel'in çocuk istemesi onun üzerinde daha fazla baskı oluşturur. Julie artık hayallerinin peşinden gitmek ister.

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo

Yönetmen: Joachim Trier

7. Aşk (2013)

7. Aşk (2013)

IMDb: 8.0

Özet: Evliliğinin sona ermesinden sonra kalbi kırılan Theodore, 'sezgisel' ve 'benzersiz' bir varlığa dönüştüğü iddia edilen yeni bir işletim sistemi tarafından resmen büyülenir. Karşı taraftaki sesin arkasında hassas ve eğlenceli bir kişiliği olan 'Samantha' ile vardır. Başlangıçta arkadaş olmalarına rağmen, ilişkileri bir süre sonra aşka evrilir.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

Yönetmen: Spike Jonze

6. Saksı Olmanın Faydaları (2012)

6. Saksı Olmanın Faydaları (2012)

IMDb: 8

Özet: Charlie, arkadaşları tarafından daima küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasındaki kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan sorunlu bir gençtir. Gerek sınıf gerekse okul arkadaşlarının acımasızca alay ettiği Charlie, en yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice dibe batar. Aynı sene liseye başlar. Bu yeni okulda tanıştığı iki kardeş, Sam ve Patrick'in kendisini arkadaş olarak kabul etmeleri başlarda imkansız gibi görünse de kısa zaman içerisinde yakın arkadaş olurlar. İki kardeş, son derece çekingen bir genç olan Charlie'yi uyandırıp ona hayattan zevk almayı öğretmeye başlarlar. Charlie, her daim bir kenarda beklemekte olan çocukluk travmasıyla baş etmeye çalışacak; Sam ve Patrick aracılığıyla gerçek dünyayı tanımaya başlayacaktır.

Yönetmen: Stephen Chbosky

Oyuncular: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Before Sunrise (1995) - Before Sunset (2004) - Before Midnight (2013)

5. Before Sunrise (1995) - Before Sunset (2004) - Before Midnight (2013)

IMDb: 8.1

Özet: Amerikalı Jesse, Viyana'ya giderken Paris'e dönen bir öğrenci olan Celine ile tanışır. Uzun uzun konuşan ikilinin arasında şaşırtıcı bir bağ oluşur. Jesse, Celine'i Viyana'da onunla birlikte trenden inmeye ikna eder. Jesse'in ertesi sabah ABD'ye uçuşu olduğu için ve kalacak parası olmadığı için, ikili şehri birlikte dolaşmaya başlarlar...

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy,  Andrea Eckert

Yönetmen: Richard Linklater

4. It Happened One Night (1934)

4. It Happened One Night (1934)

IMDb: 8.1

Özet: Ellie Andrews, kocasıyla arasındaki ilişkiye girmeye çabalayan zengin babasından kaçmaktadır. Kaçışı esnasında New York yolunda işsiz ve hikâye peşindeki bir haberciyle tanışır. İkilinin bundan sonraki amaçları, otostop çekerek varmak istedikleri yere ulaşmak olacaktır.

Yönetmen: Frank Capra

Oyuncular: Ward Bond, Blanche Friderici, Clark Gable

3. Sil Baştan (2004)

3. Sil Baştan (2004)

IMDb: 8.3

Özet: Acı dolu bir ayrılıktan sonra, Clementine, eski erkek arkadaşı Joel'in anılarını zihninden sildirmek için bir yola başvurur. Joel, Clementine'in ilişkilerini unutmak için aşırı uçlara gittiğini keşfettiğinde, o da hafızasını sildirir ve sevdiği kadını yavaşça unutmaya başlar...

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

Yönetmen: Michel Gondry

2. Hatırlanılacak Bir Anı (2004)

2. Hatırlanılacak Bir Anı (2004)

IMDb: 8.3

Özet: Umutsuz bir aşkın peşine düşen ve sürekli yolları şaşıran bir kız, yine unutkanlık sonucu bir erkekle karşılaşır ve tesadüfler sonucu ona aşık olur. Biraz zorlamayla başlayıp, gerçek bir aşka dönüşen bu ilişki, zamanla gelişen umutsuz bir hastalığın kurbanı olacaktır. Ve aşkın tek besini anılar, yavaş yavaş silinir. anıların silinmesiyle korku başlar.

Yönetmen: John H. Lee

Oyuncular: Woo-Sung Jung, Ye-jin Son, Jong-hak Baek

1. Casablanca (1942)

1. Casablanca (1942)

IMDb: 8.5

Özet: Casablanca, en iyi aşk filmi klasiklerinden biri. Bu kült filmde Rick Blaine, şehrin rağbet gören barlarından birini işletir. Bu bara bir gün, Rick'in eski aşkı Ilsa ve onun kocası Victor Laszlo gelir. Şehirden kaçmak isteyen Ilsa ve Victor’a yardım edebilecek tek kişi ise Rick'tir.

Oyuncular: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Yönetmen: Michael Curtiz

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın