Görüş Bildir
Haberler
Facebook ve Bing’in Yolları Ayrıldı

Facebook ve Bing’in Yolları Ayrıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook, Microsoft'un arama motoru Bing'i kullanmayı sonlandırdı. Sosyal ağ, kendi arama motoru 'Graph Search' hizmetini yayına soktu.

Facebook, Bing arama motorundan elde edilen sonuçların Cuma gününden itibaren kullanımdan kaldırıldığını duyurdu. Sosyal ağ, ilk olarak Ocak 2013'te duyurduğu Sosyal Ağ Araması hizmetini nihayet hayata geçirirken, arama motoru alanında Microsoft ile işbirliğini sonlandırdı.

Sosyal Ağ Araması olarak bilinen 'Graph Search', Facebook'un 1.35 milyar kullanıcısına arkadaşları ve diğer konular hakkında hızlı ve pratik bilgi sunacak. Yaklaşık iki yıldır deneme aşamasında olan Sosyal Ağ Araması, 'İstanbul'da yaşayan True Dedective izleyenler' veya 'Cumartesi günü bisiklete binmekten hoşlananlar' gibi spesifik arama yapma imkanı veriyor.

Türkiye'de henüz aktif değil

VentureBeat sitesine açıklama yapan Facebook, 'Facebook arama motorunda henüz internetten gelen bilgileri kullanmıyoruz. Amacımız kullanıcıların kendi aralarında ve Facebook'ta neler paylaştığını görmelerine yardımcı olmak' ifadesini kullandı.

Microsoft ise 'Facebook'un arama motoru özelliğini sosyal ağ içindeki bilgilere özel kıldığını, bu yüzden Bing kullanımının sonlandırıldığını' belirtti. Microsoft, Facebook ile birçok alanda işbirliğine devam ettiklerini not düştü.

Sosyal Ağ Araması henüz Türkiye'de hizmete girmedi. Facebook Search sayfasında arama yapıldığında haber akış sayfasına yönlendiriliyor.

  • Al Jazeera
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0