Görüş Bildir
Haberler
Facebook’un Girişimi Olan Free Basics, Hindistan’da Duraklatıldı

Facebook’un Girişimi Olan Free Basics, Hindistan’da Duraklatıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook tarafından geliştirilen ve gelişmemiş ülkelerdeki kullanıcılara internet hizmetleri götüren Free Basics hizmeti, Hindistan’da zor bir hafta geçiriyor. Geçtiğimiz zamanlarda hizmetin duyurusu için yapılan e-posta kampanyası beceriksiz ve yanıltıcı denilerek eleştirilmişti. Şimdi de, Facebook’un ortaklarından biri olan Reliance Communications, Hindistan Telekom Düzenleme Kurumu (TRAI) tarafından gönderilen bir talepten sonra, Free Basics’i geçici olarak durdurma kararı aldı.

Times of India’nın haberine göre, Reliance Communications bu olumsuz durumu onayladı. Reliance temsilcisi e-postasında, tüm ayrıntılar düşünülüp kesin bir onay sunulana kadar Free Basics ticari lansmanını askıya aldığını duyurdu.

Bir Facebook sözcüsü, Free Basics konusunda Reliance ile çalışarak Hindistan’daki ilgili makamlara yardımcı olma konusunda söz verdiklerini dile getirdi.

Reliance, Haziran ayı itibariyle yaklaşık 110 milyon kullanıcıya sahip olarak Hindistan’ın dördüncü büyük iletişim operatörü olma özelliğini taşıyor ve son ay Free Basics uygulamaları tüm kullanıcıların kullanımına açıktı. Böyle bakıldığında bu zor durumun Facebook için ne kadar önemli olduğu görülebiliyor.

Kaynak: http://techcrunch.com/2015/12/23/free...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0