Görüş Bildir
Haberler
Facebook'ta Dostu Düşmanı Bu Uygulamayla Tanımak Mümkün

Facebook'ta Dostu Düşmanı Bu Uygulamayla Tanımak Mümkün

Caner
25.05.2014 - 14:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook'ta Dostu Düşmanı Tanı

Kaspersky Lab’in sunduğu ücretsiz FriendOrFoe uygulaması ile kullanıcılar, Facebook’ta yüzlerce takipçiden hangilerinin gerçek hayranları olduğunu öğrenebiliyor.

Çevirimiçi güvenlik sağlayıcılarından Kaspersky Lab, FriendOrFoe uygulamasını hayata geçirdi. FriendOrFoe adlı ücretsiz Facebook uygulaması ile kullanıcılar, arkadaşlarının ne kadar faydalı olduklarını değerlendirebiliyor ve diğerlerinin onlar hakkında ne düşündüklerini görebiliyor. Uygulama, yüzlerce takipçiden hangilerinin gerçek hayranlar olduğunu ve kullanıcının yorumlarını arkadaş çevresinden en çok kimin yayınladığını veya yorum yaptığını ortaya çıkarıyor. Bunun yanı sıra sosyal ağ kullanıcıları için tehditler ve kişisel bilgilerin güvenliğinin nasıl sağlanacağı ile ilgili kritik bilgiler de veriyor.

FriendOrFoe, bir kullanıcının ne kadar video ve fotoğraf yayınladığını, aldığı beğeni sayısını ve Facebook kullanıcılarının ilgisini çekebilecek birçok istatistiği görüntüleyebiliyor. FriendOrFoe güncel olarak İngilizce, Rusça, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Brezilya Portekizcesi, Meksika İspanyolcası, Arapça ve Japonya dillerinde hizmet veriyor. Yakın zamanda bu dil seçeneklerine yenileri de eklenecek.

Kaspersky Lab Global Mobil İş Geliştirme Başkanı Evgeny Chereshnev, yeni uygulama hakkında şunları söyledi: “Dünyanın en büyük sosyal ağının, siber suçların dikkatini çekmesi kaçınılmaz. Çoğu zaman mobil bankacılık hesabınız ve benzerlerine erişim sağlamak için kullanılabilecek kişisel bilgiler veya oturum açma bilgilerini avlamaya çalışırlar. Bu nedenle Facebook’un kimlik avcıları için en popüler hedef olması bir sürpriz değil: 2014 yılının ilk üç aylık döneminde tüm sosyal medya kimlik avı saldırılarının yüzde 79,5′i bu hizmete yönelik olarak gerçekleşti. Eğlence unsurları haricinde FriendOrFoe, bir kullanıcının karşılaşabileceği olası tehditler hakkında basit ve net terimler içeren önemli mesajlar sağlıyor.”

FriendOrFoe’dan Güvenlik Tavsiyeleri

Fotoğraflar Uygulama, etiketlenilen fotoğrafların kontrol edilmesini istiyor; bunlardan bazıları uygunsuz olabiliyor.

Yer bildirimleri Uygulama, birinin senin iznin olmadan bir yer bildiriminde etiketlendiğini bildiriyor ve profilini izinsiz yer bildirimlerinden temizlemene yardımcı oluyor.

Uygulama izinleri FriendOrFoe, oturum açılan tüm uygulamaları inceleyebilir ve hangi izinlerin verildiğini gösterebilir.

Arama geçmişi Uygulama Facebook’ta aranılan herkesi ve her şeyi gösterebiliyor. Facebook’un bu bilgileri depolamasını engelleyemez, ancak bunları silebilirsin.

stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/05/faceb...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0