Görüş Bildir
Haberler
Facebook Sizi Artık Çok Daha Yakından Takip Ediyor

Facebook Sizi Artık Çok Daha Yakından Takip Ediyor

VUUB | Sosyal Medya
14.06.2014 - 12:05 Son Güncelleme: 14.06.2014 - 12:08

Toplam’da 1 milyar 310 milyon aktif kullanıcıya sahip olan dünya’nın en büyük sosyal medya sitesi olan Facebook’a bir sonraki girişinizde ufak bir uyarı ile karşılaşacaksınız. Bu uyarı ile Facebook, sizin beğenileriniz ile doğru orantılı olarak geliştirilmiş ve ilintili reklam sunumunu aktif hale getirdiğini beyan edecek. Peki bunun Türkçesi nedir? Facebook artık kişisel bilgilerinizi daha güçlü bir altyapı ile takip edecek ve bu doğrultuda reklam sunumu yapacak.

Facebook hali hazırda reklam sunumunu aktif olduğunuz sayfalar ve yapmış olduğunuz paylaşımları baz alarak göstermekte. Fakat çok yakın bir zaman içerisinde gezdiğiniz web sayfalarını ve uygulamaları hafızasında tutarak bu doğrultuda reklam gösterimi yapacağını açıkladı.

Örnek verecek olursak, köpeğiniz için internetten mama alışverişi yaptığınızı düşünelim. Facebook’a bir sonraki girişinizde büyük ihtimalle köpek mamaları ve evcil hayvanlar ile ilgili reklamlar ile karşılaşacaksınız.

Bildiğiniz gibi kullandığımız tarayıcıların “internet gezintilerimi kaydetme” şeklinde özellikleri mevcut fakat Facebook bunların tamamını yok sayacak ve tüm kişisel bilgilerinizi kaydetmeye devam edecek.

Tüm bunların sonucunda Facebook üzerinden hiçbir paylaşım yapmıyor olsanız dahi gezindiğiniz web sitelerinden elde ettiği bilgiler ile sizin hakkınızda bir çok bilgiye sahip olacak.

Kaynak: http://www.vuub.net/14/06/2014/facebo...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın