Görüş Bildir
Haberler
Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg ABD Kongresi'nde İfade Verdi: 'Benim Hatamdı, Özür Dilerim'

etiket Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg ABD Kongresi'nde İfade Verdi: 'Benim Hatamdı, Özür Dilerim'

Ulaş
10.04.2018 - 23:29

Facebook, 2016 yılında yapılan başkanlık seçimi için 87 milyon kullanıcının verilerini İngiltere merkezli Cambridge Analytica şirketi ile paylaşmış ve etik tartışmalarına neden olmuştu. Kurucu Mark Zuckerberg de bugün ABD Kongresi'nde yaşananlarla ilgili ifade verdi.

Zuckerberg, senatörlerin karşısındaki konuşmasına özür dileyerek başladı ve 'Bu araçların zarar verme amaçlı da kullanılabilmesine engel olmak için yeterince çaba göstermediğimiz açık. Bu yalan haber, seçimlere dış müdahale, nefret söylemi ve program geliştiricileri ile veri gizliliği için de geçerli' dedi.

'Burada olanlardan ben sorumluyum, özür dilerim.'

'Burada olanlardan ben sorumluyum, özür dilerim.'

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Zuckerberg, sosyal medya platformunun sorumluluklarını yeterince yerine getiremediğini ifade edip 'Bu çok büyük bir hataydı, benim hatamdı özür dilerim. Facebook'u ben başlattım ben işlettim ve burada olanlardan ben sorumluyum' diye konuştu.

33 yaşındaki Facebook kurucusu, Cambridge Analytica ile yaşananların ayrıntılarını incelediklerini ve kullanıcıları veri paylaşımı konusunda uyardıklarını söyledi.

33 yaşındaki Facebook kurucusu, Cambridge Analytica ile yaşananların ayrıntılarını incelediklerini ve kullanıcıları veri paylaşımı konusunda uyardıklarını söyledi.

Zuckerberg Kongre'de ifade verirken Cambridge Analytica da Twitter hesaplarından açıklama yaptı.

Şirket, 'Yalan haberleri ve temelsiz iddiaları gerçekmiş gibi veren haber kanallarına mektup gönderilmesi için avukatlarımızı görevlendirdik' dedi.

Senatörün 'Dün gece kaldığınız otelin adını bizimle paylaşır mısınız?' sorusuna Zuckerberg 'Hayır' cevabını verdi.

Kongre'de gizlilik tartışmaları yaşandı. Senatör Whip Durbin, Facebook kurucusuna yönelttiği soruya 'Sayın Zuckerberg, dün gece kaldığınız otelin adını bizimle paylaşır mısınız?' diye başladı.

Zuckerberg'in gülerek 'Hayır' yanıtı vermesi üzerine Senatör, 'Sanırım her şey bundan ibaret, gizlilik hakkınız' dedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
406
241
62
38
14
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Desidero

Ne kadar salak ya "benim bir suçum yok kandırıldım" desene niye suçunu kabul edip özür diliyorsun.

Tüpçü Fikret

Olum yapmayın böyle şeyler adsgfhg

clearskies

Kullanmayın olsun bitsin, birtane bile sosyal medya hesabım yok. Hepsi çok boş geliyor. Elime telefon alıp zaman öldüreceğime, kitap alıp öldürürüm daha iyi 👍👍 Devamını Gör

Berkay Bilgin

dedi onedio sitesinde

Pickle Rick

Niye alkış alıyor ki bu içerik? Ortada bir rezalet var.