Görüş Bildir
Haberler
Facebook 'İntiharları Önleme' Sistemi Hazırlıyor

Facebook 'İntiharları Önleme' Sistemi Hazırlıyor

Batuhan
08.12.2015 - 12:27

Facebook, intihar öncesi sosyal profillerden çeşitli durum paylaşımına dikkat çekerek, intiharları önlemek adına özel bir sistemi devreye sokacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kullanıcılara düzenli olarak yeni özelliklerini servis eden Facebook, son birkaç yıldır sosyal sorumluluk projelerini de önemli bir oranda artırmış durumda. Bünyesine kattığı irili – ufaklı birçok şirketle beraber giyilebilir teknolojiler ve görme engelliler için yol tarifi gibi sayısız uygulama üzerinde projeler gerçekleştiren Facebook, şimdi de intihara meyleden kullanıcıları kararlarından vazgeçirmek için özel bir sistem için çalışıyor.

Elbette Facebook’un bu tip bir çalışma içerisine girmesinin en büyük sebebi, geçtiğimiz dönemlerde sıklıkla yaşanan “intihar öncesi Facebook’ta gönderi paylaşma” durumları. Hayata geçirilmesi beklenen bu sistemle beraber Facebook’un intiharları önleyebileceği gündemde. Şimdilik yalnızca Avustralya’da test edilen sistemin çalışma biçimi, aslında intihara meyleden kullanıcının arkadaşlarını da kapsama alanı içerisine alıyor.

Eğer bir arkadaşınızın depresif durumda olduğunu ve intihar edebileceğini düşünüyorsanız hazırlanan bu sisteme arkadaşınızın profilini dahil ediyorsunuz. Ardından Facebook, herhangi bir kötü durum algıladığında (neye göre bilemiyoruz) kullanıcının karşısına çeşitli mesajlar çıkartacak.

Az önce de belirttiğimiz gibi intihara meyleden kişilerin sosyal profillerinden intiharın birkaç gün ya da hemen öncesinde çeşitli durumlar paylaşmasıyla sık sık karşılaşıyoruz; dolayısıyla Facebook’un bu sistemi, bir kişiyi dahi intihardan vazgeçirebilirse ne mutlu.

Teknolog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
6
5
1
1
0
0