Görüş Bildir
Haberler
Facebook'tan Yeni Uygulama: Hello

Facebook'tan Yeni Uygulama: Hello

Deniz Gök
23.04.2015 - 21:26 Son Güncelleme: 24.04.2015 - 08:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun zamandan beri internetten sesli görüşme üzerinde çalıştığı bilinen Facebook, dün Hello adındaki uygulamayı tanıttı. 

Kullanıcıların akıllı telefonlarına indirerek internet bağlantısı üzerinden sesli görüşme yapabildiği Hello uygulamasının en çok dikkat çeken özelliği ise akıllı telefonlardaki standart aramaların yerine geçmesi.

Facebook hesabınızla giriş yaptığınız Hello uygulaması, sizi arayan numara rehberinizde kayıtlı olmasa bile kişileri Facebook kayıtlarından buluyor ve size o ismi gösteriyor. İşin aslına bakacak olursak Facebook Hello, artık mobil iletişim operatörlerinin yerine geçmeyi hedefliyor. Akıllı telefonlarına Hello’yu indiren kullanıcılar, seçimlerine bağlı olarak aramalarını sadece bu uygulama üzerinden yapacak. Başka bir deyişle mobil iletişim operatörlerinin sesli görüşme bağlantısını kullanmayacak. Yani sadece internet bağlantısı kullanılıyor.

Tek dokunuşla engelleme

Buna ek olarak Facebook Hello ile arama engelleme de oldukça basitleşiyor. Kullanıcılar birkaç dokunuşla istemediği kişileri engelleyebiliyor. Bu da kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemli bir özellik.

Facebook Hello, sadece Android işletim sistemli akıllı telefonlarda yer alıyor. Dün yayınlanan uygulama, şu anda Google Play‘de yer alıyor. Ancak ne yazık ki Türkiye ilk kullanıcı grubuna dahil değil. Tahminlere göre Facebook, Hello uygulamasını her geçen gün yaygınlaştıracak.

TeknoYo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0