Görüş Bildir
Haberler
Facebook Ankara İçin 'Güvendeyim' Butonunu Devreye Soktu

etiket Facebook Ankara İçin 'Güvendeyim' Butonunu Devreye Soktu

Emre Ordu
17.02.2016 - 22:51 Son Güncelleme: 18.02.2016 - 02:10

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, saldırı sonrasında Ankara'daki kullanıcılarının güvende olduklarını arkadaşlarına duyurabilmeleri için Güvenlik Durumu Kontrolü (Facebook Safety Check) uygulamasını devreye soktu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Facebook dünya genelinde kullanıma sunduğu 'Güvenlik Durumu Kontrolü'nü bugün Ankara’da yaşanan üzücü terör saldırısının ardından ilk kez Türkiye’de de aktif etti.

Daha önce yaşanan Paris saldırılarının ardından “Güvendeyim” butonunu aktif eden Facebook, aynı hassasiyeti Türkiye’de yaşanan saldırıların ardından göstermediği gerekçesiyle oldukça eleştirilmişti. Ancak bugün (17 Şubat 2016) Ankara’da yaşanan terör saldırısının ardından bu özelliği Türkiye için de ilk kez aktif etmiş oldu.

Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü, saldırıların olduğu bölgede yaşayan kullanıcıların güvende olduğunu Facebook’a belirtmesi ve bu sistem aracılığıyla arkadaşlarına bu durumu bildirmesi amacıyla kullanılıyor.

Konum bilgilerini aktif eden kişilere doğrudan bildirim göndererek güvende olup olmadıklarını soran Facebook, diğer kullanıcılara da arkadaşlarından gelen bildirimler aracılığıyla güvenlik durumu kontrolü yapmalarını sağlıyor. Ayrıca Ankara saldırısı için özel olarak hazırlanan Güvenlik Durumu Kontrolü sayfası üzerinden kimlerin güvende olduğunu bildirdiği görülebiliyor.

Ancak Facebook her ne kadar böyle bir uygulamayı Türkiye için aktif etmiş olsa da, yayın yasağı ile birlikte gelen Twitter ve Facebook yavaşlatma işlemleri sayesinde birçok kullanıcının bu platformlara giriş yapamadığının da altını çizmek gerekiyor.

Facebook, bu uygulamayı daha önce de Eylül ayında Ankara'da ve Kasım ayında Paris'te gerçekleştirilen terör saldırılarında da uygulamıştı.

webmasto.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
311
61
26
15
12
8
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M CAN

Bunu kullanmak için facebook'u engelleyen bir yönetim ülkeyi yönetiyorsa neye yarar ki ? Ankaranın göbeğinde bomba yüklü araçla cirit atan teröristi bulacak... Devamını Gör

Ali Kirman

Elin adamı Güvendeyim butonunu devreye sokar, elden daha el insanlar onu kullanacak platformu devre dışı bırakır :)

Yasin Çoban

sosyal medya kapalı iken bunu devreye sokmak ironi mi aq ?