Görüş Bildir
Haberler
Ezgi Mola'ya Verilen Cezanın Gerekçesi Belli Oldu

Ezgi Mola'ya Verilen Cezanın Gerekçesi Belli Oldu

Uzman Çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Ezgi Mola’ya verilen 6 bin 960 liralık para cezasının gerekçesi açıklandı.

Kararda, Ezgi Mola’nın Musa Orhan’ın 'şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde hakaret suçu işlediği' ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18 yaşındaki İpek Er, cinsel saldırıya uğradığını anlatan bir mektup bıraktıktan sonra intihar girişiminde bulunmuş, 18 Ağustos 2020'de de tedavi gördüğü Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Er'in mektubunda adı geçen Uzman Çavuş Musa Orhan Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edilmiş ancak tutuklanmamıştı.

Orhan'ın tutuksuz yargılanmasına kamuoyu büyük tepki göstermişti. Oyuncu Ezgi Mola da 27 Ağustos 2020'de Twitter'dan 'Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut, her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansın” şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

👇

👇

Ezgi Mola'ya bu tweet'i nedeniyle dava açan Musa Orhan, 3 Aralık 2021'de 'Nitelikli cinsel saldırı suçundan en alt sınırdan' 10 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak cezaevine girmemişti.

O dönem çıkan haberlerde Orhan'ın adli kontrol kararı gereği cezaevine girmeyeceği, 15 günde bir karakola giderek imza vereceği bilgisi paylaşılmıştı.

Ezgi Mola hakkındaki dava ise bu yıl mayıs ayında sonuçlandı. Mola, 6 bin 960 liralık para cezasına çarptırıldı. 👇

Gerekçesi açıklandı: Şerefi rencide edilmiş

Gerekçesi açıklandı: Şerefi rencide edilmiş

Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi, Ezgi Mola’ya verdiği 6 bin 960 liralık para cezasının gerekçesini açıkladı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre kararda, paylaşım tarihinde müşteki Orhan’ın, hakkında açılan dava kapsamında yargılamasının devam ettiği ve suçlu olup olmadığı konusunda kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmadığı ifade edilerek, Mola’nın 'tecavüzcü' şeklinde paylaşımda bulunarak, Orhan’a onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettiğine dikkat çekildi. Mola’nın ayrıca Orhan’a şerefsiz diyerek sövme eyleminde bulunduğu da kaydedildi.

Mola’nın mahkemedeki savunmasında kendisini Orhan tarafından gerçekleştirilen haksız bir fiile tepki amacıyla bu paylaşımı yaptığını söylediğine değinilen kararda, müşteki Orhan tarafından Mola aleyhine herhangi bir haksız fiil oluşturacak bir eylemin olmadığı ayrıca, Orhan ile Mola arasında paylaşım tarihinden önce herhangi bir bağ olmadığı gibi Orhan’ın Mola’ya karşı hakaret etmesini gerektirir bir tahrikten de söz edilemeyeceği vurgulandı. 

Kararda, “Öte yandan sanık tarafından dava konusu tweetin atıldığı tarih baz alındığında, ortada katılan tarafından yapılmış olarak kabul edilebilecek mahkeme kararıyla sabit olmuş ve hükme bağlanmış herhangi bir haksız fiil uyandıracak eylemden de bahsetmemiz mümkün değildir. Belirtilen nedenlerle sanık Ezgi Mola'nın katılan Musa Orhan'a yönelik olarak kişisel sosyal medya hesabından 'tecavüzcü' ve 'şerefsiz' kelimelerini kullanmak suretiyle hakaret eylemini gerçekleştirdiği anlaşılmıştır” denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
66
16
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erol Kayar

404 şeref not found

Turgut Güler

Sen nasıl musa orhan gibi onurlu ve şerefli bi orospu çocuğuna hakaret edersin? cezanı çek aklın başına gelsin Ezgi Mola

Adige Shapsug

O şerefsizin yaptıkları suç değil ama Ezgi'nin yaptığı mı suç? Hay sizin olmayan adaletinize sıçayım