Görüş Bildir
Haberler
Evlenmeyi Düşünüyorsanız Uzak Durmanız Gereken 15 Erkek Mesleği

etiket Evlenmeyi Düşünüyorsanız Uzak Durmanız Gereken 15 Erkek Mesleği

Öykü Parlak
16.03.2016 - 13:56

Evlilik ve evlenilecek kişinin seçimi pek çok insanın kafasını kurcalayan ve derin düşüncelere iten bir konu. Kaç yaşında olmalı, mesleği ne olmalı, ailesiyle ilişkisi nasıl olmalı, hobileri neler olmalı, birlikte güzel vakit geçirebilir miyiz vs. gibi soruların cevaplanması oldukça önemli. Anne babalar doktorlarla mühendislerle evlenmemizi isterler hep. Peki evlenilecek erkeklerin mesleklerine biraz daha derinden baksak sonuç ne olur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aktör

Rolden role girebilen, istediği zaman ağlayabilen, istediği zaman sonsuz kahkahalar atabilen aktörleri keyifle ve hayranlıkla izliyoruz. Kimi zaman karşımıza aşk acısı çeken bir adam olarak kimi zaman evlatları uğruna her şeyi göze alan bir baba olarak çıkıyorlar. Ne yazık ki kılıktan kılığa bürünen aktörler  evlilik için hiç de uygun adaylar değil.

2. Kuaför

Kimi zaman tüm günümüzü geçirdiğimiz, en büyük terapi yerimiz: kadın kuaförleri. Bize karşı her zaman çok anlayışlı, güler yüzlü ve şakacı olurlar. Fakat siz istediğiniz modeli defalarca tarif etmenize rağmen daima kendi kafalarındaki modeli uygularlar. Bu artık onların karakterinin temeli olmuştur. Evlilikte de aynı şeyi yapacaklardır.

3. Avukat

En suçlu, en acımasız adamı bile beraat ettirebilen, pratik zekası ve kıvrak diliyle herkesi ikna edebilen, ipten adam almalarıyla ünlü avukatlar da ne yazık ki evlilik onayımızı alamıyor.

4. Barmen

Düzensiz çalışma saatleri, gürültülü ortamlar ve etrafındaki yüzlerce kadın sebebiyle barmenleri de eliyoruz.

5. Doktor

'Doktorun nesi varmış ki??' dediğinizi duyar gibiyim. Zorunlu hizmet dolayısıyla oradan oraya savrulmak, bitmeyen gece nöbetleri, etrafındaki çapkın hemşireler sebebiyle doktorlara da sıcak bakmıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eleştirmen

Hiçbir şeyden memnun olmayan, en iyisi bile yapılsa eleştirecek, beğenmeyecek bir şey bulan bir insanı hayatınızın sonuna kadar çekebilir misiniz?

7. Emlakçı

Deniz olmayan şehirde, 'deniz manzaralı ev' satabilen, metroya 5 dakika uzaklıkta dediği evin metroya 1.5 saat uzaklıkta çıktığı, hepimizin iliğini kurutan emlakçılar... Yalan ve hile mühendisi gibiler. Evlilik onlarla düşünülebilecek son şey olmalı.

8. İllüzyonist

Kocaman insanları bir anda ortadan kaybeden, havada duran, zincirlerle bağlandığı kafesten on saniyede çıkan bir adama güvenmemizi bekleyemezsiniz herhalde? Bu adamlardan her şey beklenir.

9. Satış pazarlama uzmanı

Hepiniz en az bir kez pazarlamacı kurbanı olmuşsunuzdur. 'Ablacım bak bunu alıp kullanıyorsun, memnun kalmazsan hem paranı geri iade ediyorum hem de üstüne bir aylık maaşımı veriyorum!' Aldığınız şey mutlaka bozulur ve bir daha o satışçıya asla ulaşamazsınız. Güvenmeyin bunlara.

10. Pilot

Pilotlar için ne desem az. Haklarında dolaşan aldatma efsanelerini zaten duymuşsunuzdur. İşin acı olan tarafı ise ne yazık ki onlar efsane değil gerçek. En güvenilmez, en çapkın, en yalancı meslek grubu bu. Kaçabildiğiniz kadar kaçın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Psikolog

Psikologlar iyidir, anlayışlıdır, sabırlıdır fakat bir o kadar da rahatsızlık vericidir. Yaptığınız her hareketi inceler, sorgular. Bardağı tutma şeklinizi, çocukluk anılarınıza bağlar. Hiç gerek yok bu gerilime.

12. Senarist

Yazdıkları hayali senaryolarla, onlar da hayranlıkla takip ettiğimiz meslek gruplarına dahil. Her ne kadar insanlar 'film onlar film, gerçek değil ağlama bu kadar' dese de, hikayeler öyle bizden, öyle inandırıcıdır ki, kendimizi o hikayenin içinde buluruz. Ne yazık ki bu adamlar bu yalan hikaye yazma yeteneklerini gerçek hayatta da sürdürebilirler.

13. Stilist

Modanın görünmez kralları, ne giyeceğimize, ne takacağımıza karar veren gizli kahramanlar. Bu meslek grubu da hiçbir şey beğenmemesiyle, her şeyi eleştirmesiyle ünlü. Pijamalarınızla evde dolaşmak istiyorsanız bunlardan uzak durun.

14. Gemi kaptanı

Al işte. Ben de isterim bu meslek iyidir, güzeldir demeyi ama ne mümkün. Gidip 6 ay gelmeyen, her limanda bir sevgili cümlesini hayatının özeti yapmış bu adamlar da ne yazık ki evlilik için hiç uygun değil.

15. Milletvekili

Çoğu zaman verdikleri yanlış kararlarla, dünyanın acımasızlıklarına sessiz kalışlarıyla ünlüdürler. Kimse tarafından sevilmezler. Verdikleri kararlar yüzünden mahvettikleri pek çok hayat vardır. Bence uzak durun ama yine de siz bilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1150
456
278
102
69
55
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın