Görüş Bildir
Haberler
Evinizde Tasarruf Etmenizi Sağlayacak İpuçları

Evinizde Tasarruf Etmenizi Sağlayacak İpuçları

Filli Boya
13.03.2015 - 14:01 Son Güncelleme: 17.03.2015 - 15:24

Kabarık faturalara son! Evinizde yapacağınız basit değişiklikler çevre, enerji ve bütçe anlamında büyük adımlar atmanızı sağlayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kışın en büyük derdi ısınma

Kışın en büyük derdi ısınma

Çamaşırlarınızı kalorifer peteğinde kurutmak odanın ısısını düşürür. Sıcacık bir ev için çamaşırlarınız bırakın kendi kendine kurusun. Elektronik ateşlemeli kombileri tercih edin ve kombinizi evin metrekaresine göre seçin. “Kaloriferleri köklediğim halde ısınamıyorum” diyenlerdenseniz, duvarla kalorifer peteklerinin arasına ısı yansıtıcı alüminyum paneller koymanızı öneririz. Kapı ve pencereden giren soğuğu önlemek için pencere ve kapılarınıza izolasyon yaptırmayı unutmayın. Evinizde kullanmadığınız alanları ısıtmayın ve oda kapılarını kapalı tutun. Evinize ısı yalıtımı yaptırmanız doğalgaz masraflarınızı büyük oranda düşürecektir.

Elektriği keşke Tesla bulsaydı dedirten faturalara son

Elektriği keşke Tesla bulsaydı dedirten faturalara son

Prizde yalnız ve boynu bükük bırakılan telefon şarjlarınızın ve nadiren kullandığınız elektrikli aletlerinizin fişini çekin. Ütü çok fazla enerji tüketen bir alet olduğu için çamaşırlarınızı biriktirip ütüleyin. Yemeklerinizi ısıtmak için elektrikli fırınlar yerine mikrodalga kullanmanız daha az enerji tüketmenizi sağlar. Dizüstü bilgisayarlarınızın fişini devamlı prizde bırakmanız da size radyasyon ve kabarık bir elektrik faturası olarak geri dönecektir. Beyaz eşya alırken enerji tasarruflu olanları tercih edin dememizeyse bizce gerek yok.

Güneş girmeyen evin faturada yarattığı çan eğrisi

Güneş girmeyen evin faturada yarattığı çan eğrisi

Gündüz güneş enerjisinden olabildiğince yararlanın. Perdelerinizi açın ve evinizi doğal yollarla aydınlanmasını sağlayın. Gereksiz elektrik kullanımı önlemek için bir odadan çıkarken ışıkları söndürmeyi alışkanlık edinin. Ampul alırken ne kadar enerji harcadıklarına dikkat edin. Tercihinizi tasarruflu ampullerden yana kullanın. Duvarlarınızda kullanacağınız açık tonlar mekanınızın aydınlık olmasını sağlayacaktır. Filli Boya iç cephe kartelasından seçeceğiniz açık tonlardaki Deniz Tuzu ve Aydan renkleri ferah bir ortam yaratmak için tercihiniz olmalı.

Mutfakta aşçı da olurum finansör de!

Mutfakta aşçı da olurum finansör de!

Yemekler kaynadığında ocağı kısın. Diğer tencerelere göre daha çabuk ısınacağından çelik tencere kullanmanızı öneririz. “Ay iki parça şeyi makinaya mı atayım?” demeyin! Bulaşık makinenizin dolmasını bekleyip bulaşıklarınızı yıkarsanız, elektrik ve sudan % 20 tasarruf edebilir, ayrıca ellerinizin Norveçli balıkçılara benzemesine engel olabilirsiniz. Buzdolabınızı ocak gibi ısı üreten aletlerden uzak tutun.

Daha az basınç daha fazla tasarruf

Daha az basınç daha fazla tasarruf

Banyo yaparken daha az basınçlı su kullanın. Bu yolla sudan en az % 15 tasarruf edebilirsiniz.  Fotoselli musluk bataryası kullanmanız da % 75 oranında su tasarrufu sağlar. Çamaşır makinenizi dolmadan çalıştırmayın. Küvet keyfinizi tasarruf keyfine dönüştürün, duş almakla yetinin. Dişlerinizi fırçalarken musluğu açık bırakmayın ve damlayan musluklarınızı tamir edin. Tuvalet rezervuarlarınızın su sızdırıp sızdırmadığını kontrol edin. Bunu rezervuara birkaç damla boya damlatarak kontrol edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Altay Bilgin

Bayılıyorum onedio'nun bu alanlardaki listelerine. Bende kendi sitemde evde tasarruf etmek için 12 yöntem yazmıştım dilerseniz bir göz atın: http://borsanas... Devamını Gör