Görüş Bildir
Haberler
Evi Böcekler mi Bastı? Bu Doğal Yöntemler ile Böceklerden Kurtulmak Sandığınızdan Kolay

Evi Böcekler mi Bastı? Bu Doğal Yöntemler ile Böceklerden Kurtulmak Sandığınızdan Kolay

Don't mind me
12.12.2018 - 13:01

Böcekler evleri sever çünkü onlar için hem sıcak hem de türlü besinler olan bir yuvadır. Bu yüzden ev ortamına gelirler ve kurtulmazsanız yerleşirler. Ancak sandığınızdan daha kolay bir şekilde böceklerden kurtulmak mümkün. Hem de doğal ve pratik yollarıyla. Mutfağınızda bulabileceğiniz bazı ürünler ve sadece bir basit elektrikli süpürge ile böcekleri evinizden uzak tutabilirsiniz. Evi karıncalar, örümcekler bastıysa, böceklerden nasıl kurtulurum diyorsanız işte yöntemleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güveler

Güveler

Güvelerden korunmanın öncelikli yolu düzenli temizliktir. Ancak yine de bu canlılar evinize ve kıyafetlerinize giden bir yol bulabilir. Eğer evinizde güve olduğunu düşünüyorsanız yapmanız gereken tüm kıyafetlerinizi acilen yıkamalısınız. Bu sayede güve larvalarından kurtulabilirsiniz.

Örümcekler

Örümcekler

'Evimde örümcek var!' Örümcekler evlerimizi sık sık ziyaret eden böcekler arasında. Onları öldürmeden evden uzak tutmanın da bir yöntemi var. Bir bardak su, 4-5 damla deterjan ve nane ya da nane yağı ekleyerek yapacağınız karışımı örümceklerin istila ettiği yerlere püskürtün. Örümceklerden kurtulacaksınız.

Hamamböcekleri

Hamamböcekleri

Atom bombası atıldığında bile hayatta kalabilen bu canlıları evinizde gördüğünüzde köşe bucak kaçanlardan mısınız? Korkmayın hemen bir soğan doğrayıp üzerine kabartma tozu ekleyin. Bu yöntem hamamböceklerini uzak tutacaktır.

Karıncalar

Karıncalar

Karıncalar özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde mutfaklarımızı istila edebilen küçük canlılar. Azimlerine hayran kalmamak elde değil, kaçınca katta olursa olsun evinize girebiliyorlar.

Ancak onları kovan bir yöntem de var: limon suyu, nane ve tarçın. Karıncalar bu güzel besinlerin kokusundan rahatsız olup evinizi terk edecektir.

Kene

Kene

Elma sirkesi kenelerden kurtulmanın doğal yolu. 1 bardak su ile 2 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırıp püskürtebilirsiniz. Bu keneleri kaçıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurtlar

Kurtlar

Özellikle un, pirinç gibi besinlerinizin kurtlanmasını istemiyorsanız içlerinize defne yaprağı bırakarak buna engel olabilirsiniz!

Pire

Pire

Pireler kan emen küçük canlılardır. İnsan vücudundayken tıbbi tedavi gerekebilir. Evinizde özellikle hayvan besliyorsanız, elektrikli süpürge ile halıları, pireleri ve benzeri yerleri mutlaka süpürün. 

Peki sizin ya da annelerimizin böceklerle mücadele etmek için kullandığı doğal yollar neler? Yorumlarda bizleri bilgilendirin :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın