Görüş Bildir
Haberler
Eve Çağırıp Darp Etmişlerdi: Trabzon'daki Üniversiteli Kızlara 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' Suçundan 10'ar Yıl Hapis

etiket Eve Çağırıp Darp Etmişlerdi: Trabzon'daki Üniversiteli Kızlara 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' Suçundan 10'ar Yıl Hapis

Batuhan
30.11.2017 - 23:54 Son Güncelleme: 01.12.2017 - 14:05

Trabzon'da 11 ay önce sosyal medya hesabından tartıştıktan sonra kaldıkları eve çağırdıkları 25 yaşındaki Kübra T. ve Esra K. ile 27 yaşındaki Gülbahar B.'yi biber gazıyla etkisiz hale getirip döven, olayın cep telefonu görüntülerini de sosyal medya hesabından paylaşan üniversite öğrencileri 25 yaşındaki Hasibe H., 19 yaşındaki Nurçin Ç. ve Mihriban Y.’nin yargılandığı davada karar çıktı. Hasibe H. ile Mihriban Y.’ye 'Kişiyi silahla hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 10’ar yıl hapis cezası verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay, Konaklar Mahallesi Taylan Sokak’ta bir öğrenci evinde geçen Şubat ayında meydana geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) farklı bölümlerinde öğrenim gören Hasibe H., Nurcan Ç. ve Mihriban Y., Trabzon Havalimanı'nda yer hizmetlerinde görevli Kübra T. ve bir sigorta firmasında çalışan Esra K. ile arkadaşları Gülbahar B. ile sosyal medya üzerinden tartışmaya başladı.

Görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşmışlardı

Görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşmışlardı

Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B. ile evlerine gittikleri öğrencilerle aralarında tartışma giderek  büyüdü. Tartışma sırasında Kübra T. ve Esra K.'yı biber gazı sıkarak ve copla vurarak döven öğrenciler, Gülbahar B.’yi ise bir odaya kapattı. Yaşananları cep telefonuyla kaydeden öğrenciler video görüntülerini de sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Gözaltına alındılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldılar

Gözaltına alındılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldılar

Kısa sürede binlerce kişi tarafından sosyal medyada paylaşılan ve büyük tepkilere neden olan görüntülere ilişkin polis ekiplerince soruşturma başlatıldı. Sosyal medya hesaplarından kimlikleri ve ikamet ettikleri ev belirlenen 3 üniversiteli, polis ekiplerince gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada karar açıklandı.

Trabzon 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada karar açıklandı.

DHA'da yer alan habere göre mahkeme heyeti, Hasibe H. ile Mihriban Y.’ye 'Kişiyi silahla hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 10’ar yıl hapis cezası verdi. 19 yaşındaki Nurçin Ç. ile Esra K. ve Kübra T. hakkında ise beraat kararı verildi. Hasibe H. ile Mihriban Y., aldıkları 10’ar yıl hapis cezasına Yargıtay’a itirazda bulunacakları öğrenildi. Yargıtay’ın cezayı onaması halinde 2 üniversiteli tutuklanacak.

Karara sosyal medyadan da tepkiler geldi: 'Islah olmaları dileğiyle'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1509
193
100
38
31
25
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Male Fiz

Okuyun diye ananız babanız götünü yırtar siz de nerde denyoluk var ona özenirsiniz... İçerde otuz senedir orada olan koğuş ağası çaydanlığı g*tünüze soksun d... Devamını Gör

Tyler DURDENOGLU

Dayak yiyen kızın yerinde olsaydım ilk hapishane ziyaretlerine ben giderdim ahahaha ne güzel olmuş 🤣🤣

Ilkay Koray

valla ne diyim içim soğudu. eşkiya hallerinizi içerideyken de görmek isteriz. bakalım ne yapacaksınız.