Görüş Bildir
Haberler
Evde Ayak Bakımı Nasıl Olur?

Evde Ayak Bakımı Nasıl Olur?

Şebnem Sucu
04.02.2022 - 12:45

İşin estetik boyutunun yanı sıra daha aktif bir yaşam için ayak bakımı pek çok kişinin üzerinde durduğu konulardan biridir. Bu nokta da bakımlı ve sağlıklı ayaklara kavuşmak için en az medikal yöntemleri tercih edenler kadar kendi imkanlarıyla da ayak bakımını yapmak isteyen çok sayıda kişi bulunmaktadır. Dolayısıyla evde ayak bakımı nasıl olur? Sorusu sıklıkla araştırıma konusudur. Ayak bakımının ihmal edilmemesi ve rutin bir şekilde uygulanması oldukça önem taşır. O yüzden evde ayak bakımı nasıl olur? Konusunu sizler için detaylı olarak ele alacağız. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İnsan sağlığı söz konusu olduğunda vücudun tüm organları ayaklardan etkilenmektedir. Bu bağlamda ayaklarda meydana gelen en ufak bir hasarın vücudun farklı noktalarında başka sorunlara davetiye çıkarabileceğini belirtebiliriz. Ayak bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Yani ayak bakımı yapmak için ayaklarda herhangi bir şikayetin olmasına gerek yoktur. Üstelik Ayak bakımı yapmak sanılanın aksine oldukça da kolaydır. Evinizde uygun adımları takip ederek sizler de bakımlı ayaklara kavuşmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Peki, evde ayak bakımı nasıl olur? İşte cevabı…

Evde Ayak Bakımı Nasıl Olur?

Evde Ayak Bakımı Nasıl Olur?

Kişisel hijyen dendiğinden oldukça önem taşıyan ayak bakımı, evde de rahatlıkla yapılabilir. Evde ayak bakımı maliyeti düşük olmasının yanı sıra oldukça pratik ve kolaydır. Siz de aşağıdaki adımları takip ederek tıpkı profesyonellerden yardım almış gibi sağlıklı, yumuşak ve estetik ayaklara sahip olabilirsiniz;

1. Ayak bakımına başlamadan önce ilk olarak ayak derisi güzelce yumuşatılmalıdır. Bunun için ılık suyun içerisinde ayaklarınızı bir müddet bekletmelisiniz. Ilık suyunu içine lavanta yağı ve portakal yağı gibi esansiyel yağlar ilave ederek ayaklarınızı besleyebilirsiniz.  Suyun içine ekleyeceğiniz bir miktar karbonat ölü derileri kaldırmaya yardımcı olurken kaya tuzu ilavesi ile de şişlikleri yatıştırabilirsiniz.

2. Ayaklarınızı sudan çıkardıktan güzel bir pedikür yapmak görünümlerini iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Öncelikle tırnaklarınızı kısaltın ve etleri tırnak fırçası ile geriye ittirin. Pedikür makası ile ölü derileri aldıktan sonra törpü ile tırnaklarınıza nazikçe şekil verin.

3. Ve en önemli kısımlardan biri de topuklar. Ayak tabanın yanı sıra topuklarınızı ponza taşı ile ovarak deride biriken tüm ölü derileri kaldırın. Bu işlemi en az haftada 1 defa yapmaya özen gösterin.

4. Ayaklarınızı tekrar sudan geçirin ve havlu yardımıyla parmak araları da dahil her alanı iyice kurulayın. Son olarak uygun bir nemlendiriciyi ayaklarınıza masaj yaparak uygulayın. Dilerseniz pamuklu bir çorap giyin ve bu şekilde uyuyun. Sabah uyandığınızda ayaklarınız yumuşacık olacaktır.

Ayak Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Ayak Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Gün içinde tere, bakterilere zaman zaman da darbelere maruz kalan ayaklarda şişlikler, kötü koku ve mantar gibi çeşitli deri hastalıkları gelişebiliyor. Bu olumsuz etkileri en aza indirmek ise tabi ki sizlerin elinde. O halde her daim bakımlı ve sağlıklı ayaklara sahip olmak için dikkat etmeniz gerekenleri şöyle sıralayabiliriz;

• Ayaklarınızı günün sonunda yıkayın ve kurulayın.

• Her gün aynı ayakkabıları giymekten kaçının. 

• Ayak bakımında kullandığınız aletleri her kullanımdan sonra temizleyin.

• Batık oluşumunu önlemek için tırnaklarınızı hatalı kesmemeye özen gösterin.

• Her duştan sonra ponza taşı ile ayaklarınızın altındaki ve topuklardaki ölü derileri temizleyin.

• E vitamini içerikli ayak kremleri kullanabilir ya da jojoba yağı içeren ürünlerden faydalanabilirsiniz.

• Tırnak sağlığınızı korumak ve sararmaları önlemek için uzun süre ojeli halde bırakmayın. Zaman zaman hava almasını sağlayın.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın