Görüş Bildir
Haberler
Ev Temizliğinde Ne Kadar Hızlısınız?

Ev Temizliğinde Ne Kadar Hızlısınız?

Siz ne kadar dikkat ederseniz edin, ev bir şekilde dağılır. Günlük ev temizliği birçok kadının enerjisinin büyük bir çoğunluğunu götüren bir iştir. Üstelik her defasında dağılacağını bilmek de bir o kadar sinir bozucudur. Elbette ev temizliğinde, dağınıklık toplamada detaylarla boğuşursanız, gün içerisinde yapılacak diğer işlere vakit bile bulamayabilirsiniz. Bir de akşama misafir varsa o zaman yandınız. Bu nedenle sizler için olabilecek en hızlı şekilde evin nasıl temizlenebileceğine dair bir rehber hazırladık. Unutmadan söyleyelim; eğer hiç vaktiniz yoksa ve ev temizliği hizmetini gündelikçi kadın çağırarak halletmek istiyorsanız www.temizlike.com size yeter!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle dağınıklığı toparlamakla başlayın. Etraftaki dağınıklığı toplarken her şeyi eski yerine koymak gibi bir uğraşı içerisine girerseniz bu iş saatler sürer.

Öncelikle dağınıklığı toparlamakla başlayın. Etraftaki dağınıklığı toplarken her şeyi eski yerine koymak gibi bir uğraşı içerisine girerseniz bu iş saatler sürer.

Öncelikle dağınıklığı toparlamakla başlayın. Etraftaki dağınıklığı toplarken her şeyi eski yerine koymak gibi bir uğraşı içerisine girerseniz bu iş saatler sürer. Bu nedenle ilk etapta her şeyi bir yere koymayı deneyin. En azından gözünüzün önündeki kalabalık gidince, daha rahat iş yapabilirsiniz. Bunun için bir dolap içi ya da ıvır zıvır sepeti önerebiliriz. Bunların içerisine etrafta gördüğünüz her şeyi koyabilirsiniz. Sonra gün içerisine yayılmış bir şekilde ya da ertesi günlerde istediğinizi yerlerine yerleştirebilirsiniz. Faturalar, gazeteler, evcil hayvanınızın ya da çocuğunuzun oyuncakları, DVD’ler vs. Böylelikle 10 dakika içerisinde görünen dağınıklıktan kurtulmuş olursunuz.

Genel temizlik her gün yapılmasa da, eğer silme-ovma işi yapacaksanız yine pratik olmalısınız. En iyisi önceden nereleri temizleyeceğinizi belirlemeli ve hangi temizlik malzemelerini kullanacaksanız onları bir kovaya koymalısınız. Böylelikle her gittiğiniz yere onları götürebilirsiniz.

• Sprey temizleyiciyi mutfak tezgahına püskürtün ve kağıt havluyla silin.

• Paslanmaz çeliklerinizin üzerindeki parmak izlerini yok edin. Cam temizleyici bu iş için oldukça uygun.

• Bulaşıklarınız varsa makineye yerleştirin. Kirli kıyafetleri de çamaşır makinesine koyun. Siz temizliği bitirene kadar onlar da kendi işlerini yapsınlar.

• Banyoda tuvalet kapağını çok amaçlı dezenfektan kullanarak silin. Yine içine sprey püskürtün ve sifonu çekin. Mümkün olduğunca detaylı ovalamalardan kaçının. Fayansları günlük temizlemeye kalkışmayın. Bu işinizi eksik ya da yarım yapıyorsunuz demek değildir. Aslında birçok defa temizlikle gereğinden fazla uğraşıyorsunuz.

• Yine banyo tezgahını ve aynayı da bir kere silin. Aynayı bir gazete ve cam sil ile silebilirsiniz. Birçok kağıt havlu aynada iz bırakabiliyor.

• Salonda yapılacak temizlik daha çok toz almaya yönelik olsun. Çok detaylı bir temizliğe girişmeyin.

Tüm bu süreç, eğer gerçekten hızlı olabilirseniz 60 dakikadan fazla sürmeyecektir.

Tüm bu süreç, eğer gerçekten hızlı olabilirseniz 60 dakikadan fazla sürmeyecektir.

Tüm bu süreç, eğer gerçekten hızlı olabilirseniz 60 dakikadan fazla sürmeyecektir. Üstelik birçok deterjanlı silme temizliğinin de günlük yapılması gerekmediğini unutmayın.

Toz almak istiyorsanız, rahatlıkla toz alabilirsiniz. Tüylü toz alıcılar tozu dağıttıkları için önermesem de, biblo ya da vazo gibi eşyalar için kullanılabilir. Onun dışında sehpa, masa ya da televizyon seti gibi eşyaları nemli bir bezle şöyle bir silebilirsiniz. Etraftaki tüy ve saçlar için mutlaka yapışkanlı roll-on kullanın. Hem etkili hem de zamandan tasarruf ettiren iyi bir toplayıcıdır. Toz alma işi 10-15 dakikadan fazla sürmemelidir.

Bu süre içerisinde var olan çöplerin üzerine yenisi de eklenmiş olacaktır. Banyodaki, mutfaktaki çöpleri çıkarmış olmalı, etrafta atılacak şeyleri de toparlamış olmalısınız. Toparladığınız çöpleri daha sonra atmak üzere kapının önüne çıkarın.

Yavaş yavaş temizliğin sonuna geliyorsunuz. Evin kokusunu da değiştirme zamanı. Güzel bir koku sıkın. Sprey kokulardan hoşlanmıyorsanız kokulu bir mum da yakabilirsiniz. Temiz havlu, peçete gibi gereçleri yerlerine yerleştirin. Sabunları, tuvalet kağıtlarını kontrol edin. Eksik varsa hemen yerine yenilerini takın. Yastıklarınızı kabartabilirsiniz, gözünüze daha hoş görünecektir. Bir kaseye meyve koyun ve masaya yerleştirin. Bu da hem gözünüze hoş gelir hem de ara sıra gelip giderken atıştırabilirsiniz.

Toplamda 2 saati bulmayan bir toparlama – temizlik işlemiyle evinizi daha derli toplu bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Birçok kişi için yukarıda sayılan işler baştan savma gibi gelse de, düzenli olarak uygulandığında işlerin ne kadar rahatladığına şaşıracaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın