Görüş Bildir
Haberler
Ethem Sarısülük'ün Annesi ve 3 Kardeşi Sanık Sandalyesinde

Ethem Sarısülük'ün Annesi ve 3 Kardeşi Sanık Sandalyesinde

adem kara
17.10.2014 - 10:28 Son Güncelleme: 17.10.2014 - 12:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

 Ethem Sarısülük'ün annesi ve üç kardeşi polis Ahmet Şahbaz'ı darp ettikleri gerekçesiyle hakim karşısına çıkarıldı.

Gezi eylemleri sırasında polis Ahmet şahbaz'ın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri İkrar, Cem ve Mustafa Sarısülük hakkında savcılık 'hakaret' ve 'yaralama' suçunda dava açtı. 

Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Sarısülük Ailesi'nin yargılandığı duruşma tanıkların dinlenmesi için 27 Ocak 2015 tarihine ertelendi.

Mesut Hasan Benli'nin Hürriyet'te yer alan haberine göre iddianamede sanık polis Ahmet Şahbaz'dan müşteki olarak bahsedildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Olaylı geçen Sarısülük Davası'nın 23 Eylül 2013'deki ilk duruşmasında, 100 kadar sivil polisin mahkeme salonunda yer alması nedeniyle tartışma yaşanmış, Sarısülük'ün avukatları, sivil polislerin duruşma salonundan çıkartılmasını istemişti. Salondaki polislerin bu talebe itiraz etmesi ve Sarısülük ailesi ile avukatlarının bulunduğu bölüme pet şişeler atması üzerine de arbede yaşanmış, mahkeme heyeti bunun üzerine sivil polisleri duruşma salonunun dışına çıkarmıştı. Salondan çıkarılan polisler, dışarıda bekleyen izleyici ve tanıkları da darp ederek iki tanığı yaralamıştı. Bu sırada peruk ve takma bıyık ile sakal takan sanık polis Ahmet Şahbaz da arka kapıdan salona alınırken, olayların dışarıya taşması üzerine ailenin avukatları ve Sarısülük ailesi salondan çıkarken, aile ile sanık polis Şahbaz karşılaşmıştı. Bu esnada polis Ahmet Şahbaz ile aile arasında da arbede yaşandı ve Şahbaz'ın takma peruğu ve sakalı yere düştü. Adliye polisleri, sanığı arka kapıdan dışarı çıkartırken, duruşma da ertelendi.

Polis Ahmet Şahbaz, Ethem’in annesi ve kardeşleri tarafından 'darp edildiği' iddiasıyla şikayetçi oldu. 

 Ethem’in annesi Sayfı Sarısülük Mustafa, Cem ve İkrar Sarısülük hakkında sanık Ahmet Şahbaz ve mahkeme heyetine yönelik eylemleri nedeniyle 'kasten yaralama ve hakaret' suçundan 10 yıl 5 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı...

Kaynak: Hürriyet ve Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0