Görüş Bildir
Haberler
Ethem Sarısülük 'Örgüt Üyesi' İlan Edildi

Ethem Sarısülük 'Örgüt Üyesi' İlan Edildi

adem kara
15.08.2014 - 17:33

Ethem Sarısülük’ün avukatı da dahil 11 kişiye, duruşmalara katılım için düzenledikleri etkinlikler nedeniyle “örgüt üyeliğinden” soruşturma açıldı. Fezlekede Sarısülük için “terör örgütü üyesi” deniyor. Sarısülük hakkında bu çeşit bir soruşturma ya da dava yok.

Ankara’daki Gezi direnişinde öldürülen Ethem Sarısülük’le ilgili davanın duruşmalarına katılım için etkinlikler düzenleyen 10 kişi ile Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar hakkında “Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) örgütü üyeliği ve örgüt adına eylem yapmak” suçlamalarıyla soruşturma açıldı.

bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, 11 kişi, Sarısülük’ü vuran polis Ahmet Şahbaz’ın tutuklandığı son duruşma sonrasında ifade vermek üzere Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne çağırıldı.

Avukat Bayraktar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ethem Sarısülük davasında avukatlık yapma tarzımın siyasal iktidarı rahatsız ettiğinin farkındaydım ve bu nedenle bir şekilde baskı ve tehditlere maruz kalacağımı tahmin ediyordum” dedi.

“Tahminlerim boşa çıkmadı ve hakkımda soruşturma başlatıldı. Sarısülük'ün öldürülmesine, yargılama boyunca sergilenen ağır hukuksuzluklara tepki duyan ve bu tepkilerini demokratik eylem ve protestolarla dile getiren, bir kısmı başka dava ve soruşturmalarda müvekkilim olan 10 kişi daha soruşturmaya dahil edildi.” 

  Suçlama: Duruşmaya çağrı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2013/155886 soruşturma numaralı dosyası için Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 5 Haziran tarihli fezlekede, “örgüt üyeliğine” basın açıklaması gerekçe gösterildi:

“TİKB Terör örgütü üyesi Ethem Sarısülük'ün  (), 23.09.2013 günü yapılan duruşmasına destek vermek amacıyla Ankara Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına katılmak.”

Avukat Bayraktar, fezlekede “örgüt üyesi” ilan edilen Sarısülük hakkında “terör örgütü üyeliğinden soruşturma, yargılama ya da mahkumiyet söz konusu değildir” dedi.

“Gazetecilere demeç vermek”

Şüphelilere yöneltilen diğer suçlamalar ise şöyle:

“Basın açıklaması için toplanan gruba hitaben örgütsel içerikli, örgüt üyelerini devlete karşı tahrik edici konuşmalar yapmak”,

“28 Ekim 2013’te Sarısülük'ün ölümü ile ilgili olarak Ankara Adliyesinde görülen duruşmaya destek vermek amacıyla, kamu malına zarar verilen protesto amaçlı eyleme ve basın açıklamasına katılmak, basın açıklaması öncesi ve sonrasında örgüt üyelerini motive edici konuşmaların yapıldığı eylemde basın mensuplarına demeç vermek”,

“Avukatlık kisvesinde eylem”

Avukat Bayraktar’ın yaptığı basın açıklaması da “avukatlık kisvesinde eylem” olarak değerlendiriliyor:

“2 Aralık 2013’te Sarısülük'ün Ankara Adliyesinde yapılan duruşmasına destek vermek amacıyıla düzenlenen basın açıklaması ve protesto eylemine katılmak, basın açıklamasına ve protesto eylemine katılan gruba hitaben 'mahkeme heyetinin sözde hukuksuz davrandığını, heyetin yargılamayı yürütemediğini, siyasi iktidarın yargıyı yönlendirerek sanığın korunduğunu, mahkemenin meşru olmadığını' mahkeme heyetini ve siyasi iktidarı tehdit edercesine basın açıklamasına ve protesto eylemine katılan grubu tahrik edici, yargıyı küçültücü, AKP iktidarını aşağılayıcı sözde bilgilendirme amaçlı açıklamalarda bulunarak Avukatlık kisvesi altında eyleme katılmak.”

Ayça Söylemez | Bianet

Kaynak: http://bianet.org/bianet/insan-haklar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0