Görüş Bildir
Haberler
Et ve Balık Kurumu 'Endişe Edecek Bir Durum Yok' Dedi: Brezilya'dan İthal Edilen Hayvanlarda 'Şarbon Pozitif'

etiket Et ve Balık Kurumu 'Endişe Edecek Bir Durum Yok' Dedi: Brezilya'dan İthal Edilen Hayvanlarda 'Şarbon Pozitif'

Emre Ordu
27.08.2018 - 19:36 Son Güncelleme: 28.08.2018 - 16:41

Et ve Süt Kurumu tarafından Brezilya'dan getirilerek Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki bir çiftliğe konulan 4.500 büyükbaş kurbanlık hayvandan 50'si ölünce inceleme başlatıldı. Yapılan incelemenin ardından çiftlik ve çevresi karantinaya alındı. Et ve Süt Kurumu'ndan yapılan açıklamada 'Kesimi yapılan hayvanların veteriner hekimler tarafından yapılan muayenesi sonucu numune alınarak Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne gönderilmiş ve sonuç şarbon yönünden pozitif çıkmıştır. Geriye kalan hayvanların aşılama işlemleri tamamlanmıştır. Söz konusu etlerin piyasaya sürülmesi gibi bir durum söz konusu değildir' denildi. 

Yaklaşık 4 bin büyükbaş hayvan Brezilya’dan kurbanlık olarak Türkiye’ye getirildi ve Gölbaşı'ndaki bir özel çiftliğe bırakıldı.

Yaklaşık 4 bin büyükbaş hayvan Brezilya’dan kurbanlık olarak Türkiye’ye getirildi ve Gölbaşı'ndaki bir özel çiftliğe bırakıldı.

Arşiv

Günalan ve Ahiboz mahalleleri yakınlarındaki çiftlikte bulunan hayvanlar, geçtiğimiz günlerde ölmeye başladı.

Günalan ve Ahiboz mahalleleri yakınlarındaki çiftlikte bulunan hayvanlar, geçtiğimiz günlerde ölmeye başladı.

Çiftlikte araştırma yapan Gölbaşı Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ölen yaklaşık 50 büyükbaş hayvandan örnek alarak incelemeye gönderdi.

Basın mensupları bölgeden uzaklaştırıldı.

Basın mensupları bölgeden uzaklaştırıldı.

DHA'nın haberine göre, incelemenin ardından çiftlik ve çevresi, şarbon hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Çiftliğin girişine ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, ’Bu mahallede şarbon hastalığı vardır’ yazılı levha asıldı. 

Maske ile çiftlik bölgesinde çalışan görevliler de hastalık olduğunu belirterek olay yerine gelen basın mensuplarını bölgeden uzaklaştırdı.

ESK tarafından yapılan yazılı açıklamada hastalıklı etlerin imha edildiği belirtilerek, şöyle denildi 👇

ESK tarafından yapılan yazılı açıklamada  hastalıklı etlerin imha edildiği belirtilerek, şöyle denildi 👇

'Ankara Gölbaşı İlçesi Ahiboz Mahallesinde bulunan özel sektöre ait bir işletmeye Et ve Süt Kurumu tarafından ithal edilen 3 bin 959 adet büyükbaş kesimlik hayvan getirilmiştir. Kesimi yapılan hayvanların veteriner hekimler tarafından yapılan muayenesi sonucu numune alınarak Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne gönderilmiş ve sonuç Anthrax (Şarbon) yönünden pozitif çıkmıştır. Kesilen hayvanlara ait karkas etler Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü elemanları gözetiminde imha edilmiş, işletmeye karantina uygulanarak tüm giriş ve çıkışlar yasaklanmış, geriye kalan hayvanların aşılama işlemleri tamamlanmıştır. Söz konusu etlerin piyasaya sürülmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hastalığın çiftlik dışındaki başka hayvanlara bulaşmaması için de gerekli bütün tedbirler alınmış olup, endişe edecek bir durum bulunmamaktadır.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
363
106
46
27
16
9
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seiya Tomoe

Şu hayvanlara bu eziyeti reva görüyorsunuz ya,yazıklar olsun!!!Tarım-hayvancılığa elverişli topraklarımız da,kurbanlık ithal etmek nedir?Büyükbaş hayvan bile... Devamını Gör

kara cambaz

ohhhh allah belamızı vermeye başladı. ulan iki inek bir boğa al bak yemini samanını ver hayvancılık olur işte teeeey elin brezilyasından alacağına hayvancılı... Devamını Gör

Kübra Özay

öyle olmazki. o zaman o hayvanları getirten yandaşlar nasıl para kazanacak. yazık değilmi onlara!

Uygar Aytun

48 yıldır şu ülkedeyim, tarım ve hayvancılıkta ithalat kavramını şu heriflerle öğrendik. Yazıktır....