Görüş Bildir
Haberler
Esrar, Yumurta, Para, Bira... Ülkeler Kovid Aşısı Teşviki İçin Vatandaşlarına Ne Veriyor?

Esrar, Yumurta, Para, Bira... Ülkeler Kovid Aşısı Teşviki İçin Vatandaşlarına Ne Veriyor?

Ulaş
06.07.2021 - 14:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pek çok ülkede aşının ücretli olduğu yalanının ardından ülkelerin aşı kampanyaları tekrar gündeme geldi. Hangi ülke, vatandaşlarını aşı uygulamasına yöneltmek için nasıl kampanyalar uyguladı? 

Detaylara birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan'da aşı olan gençlere 150 euroluk hediye kartı.

Yunanistan'da aşı olan gençlere 150 euroluk hediye kartı.

Euronews'in aktardığı bilgiye göre Yunanistan, Kovid-19 aşısı kampanyası kapsamında 18-25 yaş arası gençlere teşvik için 150 euroluk 'hediye' veriyor.

Başbakan Kiryakos Miçotakis, en az bir doz koronavirüs aşısı yaptıran 18-25 yaşındaki vatandaşlara 150 euro değerinde harcama kartı verileceğini söylemişti.

Böylece gençler, alacakları 'özgür geçiş' kartı sayesinde uçak ve feribot biletleri, otel rezervasyonları, müzik, tiyatro ve sinema, müzeler ve arkeolojik alanlar gibi seyahat ve eğlence maliyetlerini karşılayacak.

ABD: Aşı olanlara bedava esrar, bira...

ABD: Aşı olanlara bedava esrar, bira...

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Washington eyaleti, aşılama stratejisinin bir parçası olarak Kovid-19 aşısı yaptıran yetişkinlere yasal işletmelerden ücretsiz esrar almalarına izin verecek.

Eyaletin İçki ve Esrar Kurulu (LCB) tarafından yapılan açıklamada, Kovid-19 aşılarını teşvik amacıyla alınan kararın 12 Temmuz'a kadar süreceği duyuruldu.

Kurul ayrıca, 21 yaş ve üzerindeki aşılanan yetişkinlerin ibraz belgeleriyle birlikte gittikleri lisanslı kenevir perakendecilerinden önceden sarılmış tek kullanımlık esrarı alabileceklerini açıkladı.

Donut zinciri Krispy Kreme ise, koronavirüs aşısı olduğuna dair belgeyi gösteren herkese yıl sonuna kadar bedava donut verileceğini duyurdu.

ABD'de aşılama hızının düştüğü nisan ayı ortalarından beri, eyaletler ve şehirler farklı kampanyalarla halkı aşılmaya çalışıyor. New Jersey'de aşı olana bedava bira verilirken, New York ve Ohio'da tam kapsamlı üniversite bursu için çekiliş gibi kampanyaları yapıldı.

Ayrıca bazı eyaletler de 1 milyon doları bulan piyangolar düzenledi.

Federal hükümet, eyaletlerin bu tür programlar için belirli federal yardım fonlarını kullanmalarına izin veriyor.

Hindistan: Kadınlara altın takı, erkeklere blender hediye...

Hindistan: Kadınlara altın takı, erkeklere blender hediye...

Kovid-19 kaynaklı ölümlerin zirve yaptığı Hindistan'da bazı şehirlerde aşı olanlara hediyeler veriliyor.

Hindustan Times'ın haberine göre Gujarat eyaletindeki Rajkot şehrinde, kuyumcular aşı olan kadınlara burun için altın piercing hediye etti. Erkeklere ise blender hediye edildi.

İsrail: Gençler için ücretsiz yemek.

İsrail: Gençler için ücretsiz yemek.

Başkent Tel Aviv'de aşılanma çalışmalarının hızlanması amacıyla aşı merkezlerinde özellikleri gençleri çekmek için ücretsiz DJ performansları sergilenmeye başlandı.

Ülkedeki bazı şehirlerde ise aşı olanlara ücretsiz yemek veriliyor. Bazı müzelerde koronavirüs aşısı olanlara izin veriyor.

Çin'de bedava yumurta!

Çin'de bedava yumurta!

Pekin'de yetkililer aşı yaptırmayı kabul eden 60 yaş üstü kişilere iki kutu yumurta hediye ediyor.

Ayrıca başkentteki ünlü bir Budist sitesi olan Lama Tapınağı'nı ziyaret etmek için ücretsiz biletler de verilirken Daxing bölgesinde de aşı olan kişilere hediye çekleri veriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa: Aşı olanlara özel çekiliş.

Fransa: Aşı olanlara özel çekiliş.

Başkent Paris'in banliyösü Argenteuil'de 26 yaşın altındaki yetişkinler için bir çekiliş düzenledi. Tek şart: 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında bir veya iki doz aşı yaptırmış olmak. Argenteuil belediyesinin Facebook hesabından yapılan açıklamada birçok konser, sinema ve tiyatro biletinin yanı sıra Avrupa'da iki kişilik bir hafta sonu hediyelerin olacağını belirtildi.

BAE: Doz sayısına göre restoran indirimi.

BAE: Doz sayısına göre restoran indirimi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde aşı olanlara bazı restoranlarda indirim uygulanıyor. Bir doz aşı için yüzde 10, iki doz aşı için de yüzde 20'ye varan indirimler uygulanıyor.

BAE'de bir doz aşı yaptıranların oranı yüzde 74, iki doz aşı yaptıranların oranı ise yüzde 64,1 seviyesinde.

Sırbistan: Aşı olan herkese 3 bin dinar (250 TL) hediye.

Sırbistan: Aşı olan herkese 3 bin dinar (250 TL) hediye.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, koronavirüse karşı geliştirilen aşılardan herhangi birinin en az bir dozunu yaptıran 16 yaşından büyük vatandaşlarına 3 bin dinar (yaklaşık 250 TL) hediye edeceklerini açıklamıştı.

Geçen ay, Belgrad'daki bir alışveriş merkezi aşı olan ilk 100 kişiye 3000 dinar (yaklaşık 250 TL) indirim çeki vereceğini duyurmasıyla mağazada uzun kuyruklar oluşmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
11
5
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Timuçin Vasfi Ozan

Bizde teşvike gerek yok. Dinimiz aşı olmayı emrediyor dediği an tepedeki, dağları delip aşı olmaya gidecek bi kitle var. Ne yoz yobaz bi kitle, ne bulursan k... Devamını Gör

Dicle Kaplan

Türkiye=SİZ PARA VERİN BİZ NİYE VERİYORUZ.

Orhan Ataşalan

Acilen ABD'ye gidip aşı olmak istiyorum !