Görüş Bildir
Haberler
Esprileriyle Hayatın Tüm Gerçeklerini Yüzümüze Çarparak Hepimizi Kahkahalara Boğan Kadın Komedyenler

Esprileriyle Hayatın Tüm Gerçeklerini Yüzümüze Çarparak Hepimizi Kahkahalara Boğan Kadın Komedyenler

Dale Cooper
16.05.2020 - 07:45

Tüm cinsiyetçi 'komedi erkek işidir' söylemlerine inat komedi dünyasındaki kadın sayısı günden güne artmaya devam ediyor. Bu kadınlar komedideki başarılarıyla beraber mizaha getirdikleri bakış açısıyla hayata bambaşka noktalardan da bakmanızı sağlıyor.

Henüz tanışmadığınıza çok pişman olacağınız kadın komedyenlere bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jen Kirkman

1. Jen Kirkman

Komediye 22 yaşında başlayan Jen Kirkman uzun yıllardır stand-up yapmakla beraber aralarında The Marvelous Mrs. Maisel'ın da bulunduğu birçok dizide yazarlık yapmış ve yapmaya devam ediyor. 2015 yılında Netflix'te yayınlanan I'm Gonna Die Alone (And I Feel Fine) adlı stand-up gösterisiyle büyük beğeni toplayan Kirkman, bu gösteri kendisinin yakınen tanıdığı ve yalnız ölen insanlardan ilham almakla beraber sıkça hayatta hiçbir şeyin garantisinin olmadığının altını çiziyor.

2. Ali Wong

2. Ali Wong

Son dönemde stand-up dünyasının en sevilen isimlerinden biri olan Ali Wong, gösterilerinde değindiği ve bir bir yıktığı tabularla ön plana çıkıyor. Hamileliğinin yedinci ayında sahne aldığı Baby Cobra adlı gösterisiyle hamilelik sürecinde değişen bedenine ve hamile kadın bedenine dair olan geleneksel bakış açısını kıvrak mizah anlayışıyla yerle bir ediyor. Senaryosunu ve başrolünü üstlendiği 2019 yapımı Always Be My Maybe filmi de Wong'un yer aldığı öne çıkan yapımlarda başı çekiyor.

3. Iliza Shlesinger

3. Iliza Shlesinger

2017 yılında sunduğu Truth & Iliza adlı geç saatte yayınlanan talk şovuyla büyük beğeni toplayan Iliza Shlesinger, NBC'nin Last Comic Standing adlı komedi yarışmasının ilk kadın kazananı olmakla beraber en genci de. 2008'de yarışmada adını duyurmasıyla beraber komedi basamaklarını daha hızlı adımlarla tırmanmaya başlayan Shlesinger, son dönemde Netflix'in çalıştığı favori komedyenlerden biri haline geldi.

2019 yılının sonunda Netflix'te birbirinden farklı birçok konuyu mizahi dille masaya yatırdığı 5 farklı stand-up şovu bulunan Shlesinger, 2020 yılında da markayla olan çalışmalarını sürdürerek yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

4. Tiffany Haddish

4. Tiffany Haddish

Bu yüzyılın on parmağında on marifet olan isimlerinden biri hiç kuşkusuz Tiffany Haddish! Emmy ödüllü Haddish aktörlük ve yazarlık kariyerindeki başarısının yanı sıra komedinin ayakları en yere sağlam basan isimlerinin başında geliyor. Stand-up gösterilerinde sesini ve dans yeteneğini başarıyla sergileyen Haddish, 40. yaş gününe özel gerçekleştirdiği Black Mitzvah adlı gösterisinde 40 yaşına gelmiş bir kadının olmanın uzun ve çetrefilli yolculuğunu tüm samimiyetiyle gösterisine yansıtıyor.

5. Sarah Silverman

5. Sarah Silverman

Gerek yer aldığı yapımlarla gerek bireysel gösterileriyle son yıllarda komedi dünyasının gözdelerinden biri haline gelen iki Emmy ödüllü Sarah Silverman, 1992 yılından bu yana komediye gönül vermiş bir isim. Gösterilerinde toplumsal tabuları hedef alan Silverman; ırkçılık, cinsiyetçilik, din, politika ve moda gibi konuları yarattığı karakterlerle bambaşka boyutlara taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hannah Gadsby

6. Hannah Gadsby

Uzun yıllar komediye hayat vermiş bir başka isim olan Emmy ödüllü Hannah Gadsby, 2018 yılında gerçekleştirdiği Nanette adlı gösterisiyle bir stand-up gösterisinin ne denli dokunaklı olabileceğini seyircisine yeniden hatırlatmıştı. Gösteri boyunca neden komediden vazgeçtiğini anlatan Gadsby, kırık dökük bir kadının kendini yeniden yaratabilmesindeki güce dikkat çekerken izleyen herkese ilham verecek bir hikâye sunuyor.

7. Leslie Jones

7. Leslie Jones

Uzun yıllar Saturday Night Live'ın gözde isimlerinden biri olmuş ve SNL ile üç kez Emmy adaylığına layık görülmüş Leslie Jones, gösterilerinde genellikle şok etmeyi seven komedyenlerden biri. Seyircisini her daim hazırlıksız yakalamayı ve ters köşeden vurmayı seven Jones, 2010 yılında DVD olarak yayınlanan Problem Child gösterisinden bu yana sürdürdüğü 'edepsiz' üslup ve tavrıyla kendine sadık bir hayran kitlesi yaratmayı başarabilmiş isimlerden biri.

8. Maria Bamford

8. Maria Bamford

Rol aldığı ve yazarlık yaptığı dizilerle geçmişten bugüne komedi dünyasının en alıcı noktalarında birinde duran Maria Bamford, bilhassa 2017 yılında yayınlanan Old Baby gösterisiyle büyük beğeni toplamış; parklarda, bowling salonlarında ve tiyatrolarda, kısacası kalabalık içinde oradan oraya koşturan hayli neşeli stand-up'ıyla enerjisine hayran bırakmıştı.

9. Wanda Sykes

9. Wanda Sykes

Bugün komedi dünyasının bir başka olmazsa olmaz isminden biri olan Emmy ödüllü Wanda Sykes, Entertainment Weekly'nin Amerika'daki En Komik 25 İnsan listesinde yer alıyor. Zehir gibi zekasını ön plana çıkardığı stand-up gösterileri Sykes'a kariyeri içerisinde birbirinden farklı birçok alan açtı. 2019 yılında yayınlanan Not Normal adlı gösterisinde değindiği mevcut dünya durumu ve siyasi iklimi mizahi bir dille eleştirirken her daim zamanın ruhunu çok iyi yakalayabildiğini bir kez daha kanıtlıyor.

10. Michelle Wolf

10. Michelle Wolf

Yazarlığıyla büyük dikkat çeken, Emmy adaylığına sahip Michelle Wolf; The Awesomes ve Horace and Pete gibi yapımlarla adını bu kez kamera önünde daha fazla duyurmuş ve nihayetinde 2018 yılında kendi serisi The Break with Michelle Wolf ile komedi dünyasının ihtiyaç duyduğu isimlerden biri olduğunu kanıtlamıştı.

Peki sizin beğeniyle takip ettiğiniz kadın komedyenler kimler? Yorumlara bekliyoruz. 😉

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
18
4
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
duygu olur

Whitney Cummings de komik bence.

Yağız Tyson

Chelsea Perettide