Görüş Bildir
Haberler
Öğrenci Şehri Eskişehir'de Gezilecek 11 Harika Yer

Öğrenci Şehri Eskişehir'de Gezilecek 11 Harika Yer

Eskişehir'de gezilecek yerler diyince, eğer internetten biraz araştırma yaptıysanız nereden başlasam diye düşünebilirsiniz. Modern yapısı, öğrencilerin çok olması nedeniyle bu şehre bir kez gelince bir daha gelmeyi mutlaka isteyeceksiniz. Tarihi Odunpazarı'ndan şehrin ortasında harika bir görüntü oluşturan Porsuk çayı, ünlü Sazova parkı ve bilim deney merkezi derken bu şehre hayran kalabilirsiniz. Haaa, unutmadan Eskişehir'de ne yenir derseniz eğer cevabımız şimdiden belli: Pişi! Yemeden sakın dönmeyin. 

Eskişehir kültürel çeşitliliği, tarihi ve modern şehir yapısıyla seyahat edilebilecek yerler konusunda Türkiye'nin en zengin şehirlerinin başında geliyor. Özellikle Ankara hızlı tren seferlerinin başlaması ve son yıllarda şehirdeki turistik yerlerin hızla artması Eskişehir’e olan ilginin de artmasına neden oldu. Biz de sizin için kentteki başlıca görmeniz gereken yerleri sıraladık...

Eskişehir gezi rehberimiz sizinle!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tarihi Odunpazarı Evleri

1. Tarihi Odunpazarı Evleri

Osmanlı örneklerini koruyan kent, kıvrımlı yolları, çıkmaz sokakları, ahşap süslemeli bitişik düzenli, cumbalı evleri ile örf, adet ve geleneklerini koruyarak bir bütün olarak günümüze kadar gelmiştir. 2012 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Eski Kent merkezinde birçok müze, butik otel ve hediyelik eşya dükkanını bulabilirsiniz. Şehir merkezi tarafında yer alan evler turistik amaçlı kullanılsa da üst kısımlara doğru gidildikçe yerel halkın yaşamını sürdüğü bölgeyi de görebilirsiniz.

2. Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

2. Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

Sakarya Irmağı’nın en uzun kolu olan Porsuk Çayı Eskişehir’in içinden geçerek şehre farklı bir hava katar. Porsuk Çayı çevresinde kalan bölge Adalar olarak adlandırılır ve bu bölgede üniversite öğrencilerinin de zaman geçirdiği birçok kafe ve restoran bulunur. Havaların güzel olduğu dönemlerde Porsuk Çayı kenarında çimler üzerinde oturabilir ya da PorsukÇayı’nda düzenlenen bot ve gondol turları katılarak keyifli bir şekilde zaman geçirebilirsiniz.

3. Sazova Parkı

3. Sazova Parkı

Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı, Eskişehir-Kütahya yolu üzerinde yer almakta. Parkın içerisinde Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Uzay Evi, Bilim Merkezi, Akvaryum ve yapay gölet gibi birçok farklı ve ilginç bölüm bulunmakta. Sazova Parkı, hem küçüklerin hem de yetişkinlerin gün boyunca bilimden sanata, kültürden eğlenceye kadar ilgi duyabilecekleri benzersiz bir deneyim sunuyor.

4. Kurşunlu Camii ve Külliyesi

4. Kurşunlu Camii ve Külliyesi

Eskişehir’de gezilecek tarihi yapılar arasında belki de en önemlisi Kurşunlu Camii ve etrafında yer alan Külliye’dir. Odunpazarı Bölgesi’nde yer alan külliye, Çoban Mustafa Paşa tarafından 1525 yılında yaptırılmıştır. Tarihi yapı içerisinde, 20 odalık zaviye, öğretim yeri, misafir yeri, misafir odaları olan imaret, halk arasında ve çeşitli yayınlarda zaviye ve medrese olarak bilinmektedir. Ayrıca külliye içerisinde camın nasıl şekillendiğini merak edenler için bir de atölye bulunmakta.

5. İki Eylül Caddesi

5. İki Eylül Caddesi

İki Eylül Caddesi, Eskişehir’in en hareketli ve kalabalık noktalarından biri olarak şehir merkezinde öne çıkıyor. Araç trafiğine kapalı olan cadde aynı zamanda İstanbul’un meşhur İstiklal Caddesi gibi iki önemli tramvay hattına da ev sahipliği yapıyor. Şehirde yer alan birçok gezi noktasını birbirine bağlayan cadde üzerinde keyifle vakit geçirilebilecek birçok restoran ve mağaza yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kentpark

6. Kentpark

Eskişehir otobüs terminalinin hemen karşısında yer alan Kentpark, Eskişehir halkının sık sık ziyaret ettiği ünlü parklardan bir diğeridir. İçerisinde yer alan yapay plaj Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olduğundan park uzunca bir süre medyada ilgi odağı haline gelmiştir. Oldukça geniş bir alana yayılan park, sahip olduğu farklı alanlarla her yaştan kesimin ilgisini çekmektedir.

7. Balmumu Heykeller Müzesi

7. Balmumu Heykeller Müzesi

Tarihi Odunpazarı Evleri’nden biri içerisinde yer alan Balmumu Müzesi yerli ve yabancı birçok ünlü simanın balmumundan heykellerini barındırıyor. Müzedeki heykelleri yakından inceleyerek keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

8. Lületaşı Müzesi

8. Lületaşı Müzesi

Lületaşı Müzesi küçük ama içerik olarak ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek bir müze. Müzeyi gezerken lületaşının ham halini ve çeşitli ustalar tarafından birer sanat eserine dönüştürülmüş işleri inceleyebilirsiniz. Kurşunlu Külliyesi içerisinde yer alan bu küçük müzenin girişi ücretsiz.

9. Atlıhan El Sanatları Çarşısı

9. Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Odunpazarı Bölgesi’ndeki tarihi yapılardan bir diğeri de Atlıhan El Sanatları Çarşısı. Kurşunlu Camii ve Külliyesi’nin hemen karşısında bulunan Atlıhan geçmiş dönemlerde han olarak kullanılsa da yapılan estetik restorasyonların

ardından günümüzde el sanatları merkezi olarak ziyaretçilerini karşılıyor. İki

katlı çarşıda başta lületaşından yapılmış yöresel eşyalar olmak üzere birçok

hediyelik ve yöre kültürüne ait şeyi bulabilirsiniz. Uğramadan geçmeyin…

10. Eskişehir Havacılık Müzesi

10. Eskişehir Havacılık Müzesi

Eskişehir Havacılık Müzesi içinde açık ve kapalı alanlarda çok sayıda uçak bulunmaktadır. Açık alanda sergilenen bu uçaklar içinde halen kullanılan modeller olduğu gibi savaşlarda hasar görmüş ve artık kullanılmayan uçaklarda yer almaktadır. Müzenin kapalı bölümünde de, pilot kıyafet ve aksesuarları, uçak motorları ve çeşitli uçak parçaları sergilenmektedir. Havacılığa ilgi duyan ve farklı bir gün geçirmek isteyen kişiler müzeyi ziyaret edebilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 'Devrim' ve 'Karakurt'

11. 'Devrim' ve 'Karakurt'

Devrim Otomobili, Türkiye’nin ilk ve tek yerli otomobil üretimidir. Devrim

Otomobili’nin sergilendiği fabrika Eskişehir Tren Garı‘ndan Porsuk Meslek

Yüksekokulu’na giden yol üzerinde Tülomsaş Fabrikası içerisinde yer alır. Otomobilin bulunduğu alana giriş ücretsiz olup mesai saatlerinde ziyarete açıktır.

1961 yılında, Türk işçi ve mühendisler 1915 beygir gücünde, 97 ton ağırlığında, 70 km/h hız yapan ilk Türk buharlı lokomotifi imal ederler. Lokomotif’in ismi KARAKURT‘tur.  Karakurt, Türkiye’nin yerli teknoloji geliştirme çabalarının bir anıtı olarak aynı dönemin ürünü Devrim Otomobili ile birlikte sergilenmekte.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
124
30
18
17
16
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pelin Korkmaz

tüm detayları ile eskişehiri keşfetmek istiyorsanız bu siteye de göz atın derim www.eskisehirikesfet.com

ufuk usta

Gerçekten mükemmel ve yaşanılası bir şehir Eskişehir

Gamze Geliz

Eskişehir'de gezilecek yerler araştırmanız için birde buraya bakın. https://www.geziyerler.com/eskisehirde-gezilecek-yerler