Görüş Bildir
Haberler
Eski Sevgilisinin Fotoğrafını Facebook'tan Kaldırmayana Hapis Yolu Açıldı!

etiket Eski Sevgilisinin Fotoğrafını Facebook'tan Kaldırmayana Hapis Yolu Açıldı!

Emre Ordu
25.11.2017 - 11:12 Son Güncelleme: 26.11.2017 - 11:28

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, ayrıldığı sevgilisinin fotoğraflarını sosyal medya hesabından kaldırmayan eski sevgili hakkında verilen 'beraat' kararını bozdu. Kurul, eski sevgilisinin fotoğraflarını kaldırmayan sanığın, 1 ila 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması yönünde karar verdi. Bu emsal karara göre, çiftler birlikteyken kullanılan fotoğrafları, ayrıldıktan sonra sosyal medya hesaplarından kaldırmak zorunda kalacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dava dosyasına göre çift, sevgiliyken birlikte çektirdikleri fotoğraları Faceebook hesabında yayımladı. Çift, bir süre sonra ayrıldı. U.M., kız arkadaşı G.B.’nin fotoğralarını şahsi hesabından kaldırmadı. G.B., tüm taleplerine rağmen fotoğraflarını kaldırmayan eski sevgilisi U.M. hakkında şikâyetçi olunca dava açıldı.

Yerel mahkeme beraat kararı verdi

Yerel mahkeme beraat kararı verdi

Hürriyet'ten Nurettin Kurt'un haberine göre,İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi U.M. hakkında. “Bir süre arkadaşlık yapan sanığın katılanla beraber çekilmiş olduğu fotoğrafın Facebook sitesine yüklediği tarihin ve katılanla ayrıldıktan sonra rızası dışında yükleyip yüklemediğinin tespit edilemediği, böylece şüpheden sanığın yararlanması ilkesi gerekcesiyle” beraat kararı verdi.

Yargıtay kararı bozdu: '1 yıldan 4 yıla kadar hapisle yargılansın'

Yargıtay kararı bozdu: '1 yıldan 4 yıla kadar hapisle yargılansın'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kararın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin beraat kararını bozarak, sanığın TCK. 136. maddesindeki, “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması”na hüküm gereğince cezalandırılmasını istedi. Yerel mahkeme, Yargıtay’ın kararına direnerek ikinci defa beraat kararı verdi. Dosya bu kez, YCGK’ya geldi. Kurul, Yargıtay 12. Ceza Dairesi kararını oybirliği ile yerinde buldu. Yerel mahkemenin beraat kararını bozan Kurul, sanığın 1 ila 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması yönünde karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
476
341
88
50
46
34
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Gaziantepte 1 tepsi baklava çalana 5 yıl hapis verip tecavüzcülere 1 yıl hapis veren Yargıtay SENİN amk

Yücel Karaca

kadınları öldürüp çocukları istismar edenleri içeride tutmayı başaramayanlar bunu oturup tartışmış mı yani şimdi ? baya vakit falan harcamışlar yani buna ???

Murat Haklı

eski sevgiliye oyun daveti gönderenler de yargılansın!

Ece Ysl

:))