Görüş Bildir
Haberler
Eski Düzene Yeni Adetler (Covid-19 ile Yeni Dünya Düzeni)

Eski Düzene Yeni Adetler (Covid-19 ile Yeni Dünya Düzeni)

Eskiden görmeye çok alışkın olmadığımız fakat zamanla hayatımıza gireceğini düşündüğümüz yenilikler ve tasarımlar ile ''Yeni Dünya Düzenine'' gelin hep birlikte bakalım. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Restoranlar İçin Asma Siperlikler

1. Restoranlar İçin Asma Siperlikler

Fransız tasarımcı Christophe Gernigon'un imzasını taşıyan PLEX’EAT, aynı masada oturan restoran ve kafe müşterileri için güvenli bir deneyim sunuyor. Şimdiden Dünya çapında bir başarı yakalamış olan projeye barlar, oteller ve restoranlardan ilgi oldukça büyük.

2. Ayaklı Asansör Düğmesi

2. Ayaklı Asansör Düğmesi

Tayland'da bir alışveriş merkezinde bulunan bu asansör yeni düzendeki en favori tasarımlarımızdan. Pandemi döneminde ayağıyla düğmeye basan vatandaşlarımızın görüntülerinden sonra Türkiye'ye bu sistem kesinlikle gelmeli diye düşünüyoruz. 

3. Akıllı Mağazalar

4. Maskematik

4. Maskematik

Günlük hayatımızda oldukça alışkın olduğumuz hızlı yiyecek ve içecek kültürünün baş tacı otomatlara da Covid-19 güncellemesi geldi. İlk örneğinin İzmir'de görüldüğü Maske Otomatları bundan sonraki dönemde maske ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz noktalardan olacak. İzmirim Kart'ı göstererek haftada bir ücretsiz olarak verilen maske paketleri umarım tüm belediyelere örnek olur.

5. Dezenfeksiyon Tünelleri

Virüsün bulaşmasından korunmak için dezenfeksiyon kabinleri üretilmeye hatta denenmeye başlandı bile! Ankara'da caddeye konulan kabin halktan yoğun ilgi gördü. Sağlık bakanlığından onaylı bu kabin 10 saniye boyunca buhar püskürterek omuz hizasından ayağınıza kadar dezenfekte olmanıza yardımcı oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Robotlar

7. Sosyal Mesafe Çemberleri

7. Sosyal Mesafe Çemberleri

Bu çemberleri görmeyen kalmamıştır herhalde? Gerçi görmemiş olabilirsiniz yasakların kalkmasıyla beraber parklara yoğun bir biçimde giden halk çemberlerin silindiğini ifade etti. Şimdilik bulunan çözüm belediyelerin boya ile tekrar sınırları belirlemesi ve halkın mesafeye dikkat ederek oturması.

8. Sosyal Mesafeli Parklar

8. Sosyal Mesafeli Parklar

Bu dönemde oldukça ilginç tasarımlar da hayatımızda yer edinmeye başlayabilir. Tüm insanlığın mesafeye odaklandığı şu dönemde  mimarlık stüdyosu Precht, açık havada zaman geçirebilmek için labirentli bir park tasarladı. Proje doğanın içinde bireysel bir yolculuk deneyimi sunmayı hedefliyor. 

9. Sterilizasyon Lambası

9. Sterilizasyon Lambası

Frank Chou ''Sterilising Lamp'' isimli tasarımıyla, kullanıcılarına gündelik kullandıkları objeler için bir hijyen alanı sunuyor. Cep telefonu, anahtar ve cüzdan gibi hijyenik açıdan risk taşıyan eşyaları UV ışınlarıyla birlikte 60 saniyelik bir temizleme sürecinden geçiriyor.

10. Sosyal Mesafe Çubuğu (1.5 Metrelik)

10. Sosyal Mesafe Çubuğu (1.5 Metrelik)

Son olarak bizden bir tedbir eklemesek olmazdı yarım kalırdı her şey. Samimiyeti seven bir millet olarak alabildiğimiz maksimum önlem bu oluyor. 😂 Halayın 1,5 metrelik çubuklarla çekilmesini isteyeceklerini belirten düğün salonu işletmecileri bu yeni dönemden oldukça umutlu gözüküyor.

Ve Son Olarak Aramıza Hoş Geldin Yeni Dünya! 😎

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
12
5
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın