Görüş Bildir
Haberler
Eski Apple Mühendislerinin Geliştirdiği Akıllı Fırın

Eski Apple Mühendislerinin Geliştirdiği Akıllı Fırın

ATKN
11.06.2015 - 10:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Yumurta kırmayı bile beceremem” diyenlere özel olarak geliştirilen June isimli bu fırın, içerisindeki yiyeceği algılayarak otomatik olarak pişirme süresini belirlemesiyle kullanıcılarını büyük bir dertten kurtarıyor.

Daha önce iPhone, Apple Watch, GoPro ve FitBit gibi dünyaca ünlü donanımlar üzerinde çalışan ekibin elinden çıkan June, normal bir fırından çok daha fazlasını sunuyor. Teknik özellik anlamında akıllı telefonlar aratmayan June’da 5 inçlik dokunmatik ekran, 4 çekirdekli işlemci ve internet bağlantısı yer alıyor. Tüm bu gelişmiş yapısına rağmen basit bir çalışma mantığı bulunan fırının içerisinde 1080Pçözünürlüğünde görüntü kaydedebilen bir kamera yer alıyor. Hangi yemeğin yapıldığına dair algoritması sayesinde yemeğe uygun olarak kendini ayarlayan fırın, ağırlık ölçebilme yeteneğiyle yemeğin miktarıyla ilgili de bilgi sahibi oluyor. Yemeğin nasıl pişirileceğiyle ilgili tavsiyeler veren June, kullanıcının tercihlerine göre tam da istenen şekilde yemeği pişirebiliyor. İki yüksek kapasiteli fan sayesinde direkt olarak yüksek derecede sıcak havaya maruz bırakılan yemeklerin pişirme süresi de önemli ölçüde kısalıyor. Fırın içerisinde yer alan iki adet sıcaklık ölçme iğnesi, yemekle direkt olarak temas ederek en doğru ısı seviyesini ayarlamayı amaçlıyor.

Evin Wi-Fi ağına bağlanarak kendini devamlı olarak güncelleyen bu akıllı fırın, yeni güncellemelerle birlikte yemek pişirme marifetlerini geliştiriyor ve yeni özelliklere kavuşuyor. iOS cihazlarda bulunan uygulamasıyla kontrol edilebilen fırının Android uygulamasının gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor. Uygulama üzerinden alışveriş listesi hazırlanabiliyor, yemekle ilgili bildirimler takip edilebiliyor.

Şu anda 1.495 dolara ön sipariş verilebilen fırının fiyatı piyasaya sürüldüğünde 2.995 dolarolacak. Ürünün piyasaya sürüleceği tarih olarak ise 2016 yılının ortaları gösteriliyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0