Görüş Bildir
Haberler
Eşini Öldürmeye Çalışan Ragıp Canan’ın Avukatı: 'Sevgisinden Duygularına Engel Olamadı'

Eşini Öldürmeye Çalışan Ragıp Canan’ın Avukatı: 'Sevgisinden Duygularına Engel Olamadı'

Boşanmak istediği eşi Ragıp Canan tarafından kurşun yağmuruna tutulan ve öleceğini düşünerek eşinin adını kendi kanıyla yere yazan Nurtaç Canan, yıllarca maruz kaldığı eziyeti ve vurulduğu gün yaşadığı dehşeti anlattı. Saldırgan için en ağır cezanın verilmesini isteyen Canan, '23 yıl benim hayatımı zindana çevirdi. En az 23 yıl o da zindanda kalsın' dedi.

Tutuklanan saldırganın avukatı ise 'Vahit Bıçak tipi' skandal bir savunmaya imza atarak 'Müvekkilim eşine olan sevgisinden duygularına engel olamamıştır' dedi. 

Hürriyet'ten Fulya Soybaş'a konuşan Nurtaç Canan, eşi Ragıp Canan'ın 23 yıllık evlilikleri boyunca kendisine fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını söyledi.

Canan, 

'23 yıl boyunca her gün acı çektim. Ne dayak bitti ne aşağılama ne de işkence. Kumar oynar para kaybeder, içki içer eve gelir döverdi. Defalarca aldattı. Kaç kez kaçıp kurtulmak istedim ama hep bir yolunu buldu. Aileleri, tanıdıkları araya sokar, tehdit eder, bir şekilde eve dönerdi. Ben ona eş değil annelik ettim. Ne yaparsa yapsın arkasını topladım. 'Düzelir' dedim, sabrettim. Kimsenin annesi olmayın' ifadelerini kullandı.

2009 yılında eşi hakkında bir kez uzaklaştırma kararı aldıran Canan, sonrasında yaşadığı şiddet nedeniyle bir daha polise gitmeye korktuğunu söyledi.

'Madem ölecektim arkada bir delil bırakmalıydım'

'Madem ölecektim arkada bir delil bırakmalıydım'

Canan, olay gecesini ise şu sözlerle anlattı:

'Olaydan 3 gün önce üzerime çaydanlık fırlatmıştı. Kollarım, sırtım yandı. O gün kaçmayı kafama koydum. Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kalkmasıyla otobüs bileti aldım. Eve gidip eşyalarımı topladığım sırada geldi, ‘Gitme’ diye yalvardı. Karşı koyunca silahını çıkarıp 5 el ateş etti, kaçtı. O an öleceğimi düşündüm. Bacaklarımı hissetmiyordum. Son bir güç çantama doğru sürükledim kendimi, telefonu alıp yardım isteyecektim ama yapamadım. Çantama ulaşamadan nefesim kesildi, gözüm karardı. O an yaptığı yanına kalmasın istedim. Madem ölecektim arkada bir delil bırakmalıydım. Bacağımdan akan kanla yere 'Annem babam hakkınızı helal edin. Üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum’ yazdım.'

'Onun adını bilerek yazdım, ben ölünce polis görsün, peşine düşsün, delil olsun diye. Kim vurduya gitti olmasın istedim davam. Beni oğlum buldu. 5 ünite kan verdiler, şimdi daha iyiyim, şükür hayattayım. Ona gelince en ağır cezayı almasını talep ediyorum. 23 yıl benim hayatımı zindana çevirdi. En az 23 yıl o da zindanda kalsın.”

Önceki gün 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanan Ragıp Canan ifadesinde, “Kontrolümü kaybettim. Aniden gelişen bir olaydı, pişmanım” dedi.

Sevgisinden duygularına engel olamamış

Sevgisinden duygularına engel olamamış

Ragıp Canan'ın avukatı ise yaptığı savunmada, “Müvekkilim eşine olan sevgisinden duygularına engel olamamıştır” ifadelerini kullandı.

Avukatın bu savunması Ceren Damar davasında Vahit Bıçak'ın sözlerini akıllara getirdi. Öldürülen akademisyen için akılalmaz ifadeler kullanan Bıçak, cinayet için de "Olay bir cinnet halidir, baskı altında sanığın şartelleri atmış, tabii atmasa iyiydi" demişti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza

Nasıl savunabiliyorsunuz böyle insanları? Yıllarca okuduğunuz o kalın kitaplar o okullar size demek ki bir gram adalet duygusu aşılayamamış çok yazık...

Ancient Guy

Yıllarca o kadar kitabı bu adamları savunabilmek için okuyorlar yalnız. Avukatlık sonuçta modern yargı sisteminin çarklarından bir tanesi. Sanık ne suç işlem... Devamını Gör

Men of sky

Bu adam eşini öldürmeyi beceremediği için 5 yıl yatar çıkar bizde 5 sene sonra onedio'da okuruz hapisten çıkan eski eş ilk olarak eşini öldürdü diye

Deneri

''Müvekkilim eşine olan sevgisinden duygularına engel olamamıştır'' ne demek? Bunu diyen avukatın saygıdeğer eşine sesleniyorum. Sevgine engel olma 8-10 el s... Devamını Gör

LoNa

Müthiş tespit tebrikler👏