Görüş Bildir
Haberler
Esenler Otogarı'nın Otoparkının İSPARK'a Devrine Getirilen İhtiyati Tedbir Kararı Kaldırıldı

Esenler Otogarı'nın Otoparkının İSPARK'a Devrine Getirilen İhtiyati Tedbir Kararı Kaldırıldı

Esenler Otogarı'ndaki otoparkların İBB tarafından İSPARK'a devredilmesine mahkeme tarafından ihtiyati tedbir kararı getirilmişti. Tahliye ve olası yıkıma karşı getirilen tedbire İBB itiraz etti. Kararı değerlendiren mahkeme, tedbiri kaldırdı. Karar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu da açıklama yaptı. İmamoğlu Kurban Bayramı tatilinde otoparkın ücretsiz olacağını duyurdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esenler Otogarı'nın otoparklarının işleten Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ ile Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği, otoparkın tahliyesi ve olası yıkımın engellenmesine yönelik ihtiyati tedbir konulmasını talep etti. 1 Ağustos'ta sunulan dilekçeyi değerlendiren İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, talebi yerinde görerek 30 bin TL tazminat yatırıldığı takdirde ihtiyati tedbir kararı konulmasına karar verdi.

30 bin TL teminatla tedbirin kaldırılması kararı

30 bin TL teminatla tedbirin kaldırılması kararı

Bu karara, davalı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından aynı mahkemeye bugün sunulan, 'tedbir kararının kaldırılması' talepli dilekçeyle itiraz edildi. İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, itirazı değerlendirerek ara karar verdi. Mahkeme,  davalı İBB tarafından 30 bin lira teminat yatırılması karşılığında mahkemenin dünkü ara kararından dönülmesi ve ihtiyati tedbirin kaldırılmasına hükmetti. 

Mahkeme, ara kararının yerine getirilmesi için nöbetçi İstanbul İcra Müdürlüğü'ne yazı yazılmasını ve kararın taraflara tebliğ edilmesini de kararlaştırdı.

"Perşembe günü tüm birimlerimizle Bayrampaşa Otogarı’nda olacağız"

"Perşembe günü tüm birimlerimizle Bayrampaşa Otogarı’nda olacağız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane merkez binasında basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Bayrampaşa Otogarı ile ilgili dün alınan ihtiyati tedbir kararının İBB’nin girişimiyle bugün kaldırıldığını açıklayan Ekrem İmamoğlu “Dün benim de şaşırdığım ve üzüldüğüm bir yargı kararı vardı. Ama bugün İBB Hukuk Müşavirliğimizin girişimiyle bu yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. İhtiyati tedbir kararı kaldırıldı. Şu an önümüzde bir engel yok. Perşembe saat 16:00 itibariyle, tüm birimlerimizle Bayrampaşa Otogarı’nda olacağız. Yani güvenlik firmamız İSTGÜVEN’den İSTAÇ’a, temizliğiyle, zabıtamızla bütünüyle orada olacağız. Hızlıca verilmeyen tüm hizmetlerin verilmesi konusunda tedbirler alacağız. Lavabosundan, tuvaletine ve aydınlatmasına varıncaya kadar ilgileneceğiz. Bu süreç bizim için değerli. Çünkü otogarı yarınlara hazırlayabilmemiz adına önce oradaki tehdit edici durumları ortadan kaldırmamız lazım.' dedi.

"9-15 Ağustos arasında ücretsiz"

"9-15 Ağustos arasında ücretsiz"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’na ait olan bir mülkiyette, kullanım süresi dolmuş bir ortamda gerekli tedbirleri alma konusunda ısrarcı ve takipçi olacaklarının altını çizen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu konuda sayın Valimiz ile de sıkça istişare halindeyiz. O gün bize emniyet birimleri ile Valiliğe bağlı ilgili diğer kurum ve kuruluşlar da eşlik edecek. İnşallah Perşembe günü 16:00 itibariyle oradayız. Daha öne çekilmesi ihtimalini de açıkçası yakalamak isteriz. Çünkü bir an önce oradaki hizmetin düzgün verilmesi çabası içerisindeyiz. Şu müjdeyi de vermek isterim. Kargaşayı ortadan kaldırmak ve Kurban Bayramının düzgün bir şekilde geçirilmesi adına, bayram süresince (9-15 Ağustos arası) oraya gelip yolcusunu uğurlamak ya da karşılamak isteyen İstanbullu hemşerilerimizin özel araçlarına Bayrampaşa Otoparkı ücretsiz olacak.”

Neler yaşanmıştı?

Neler yaşanmıştı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 11 Temmuz'daki toplantısında, otogardaki otoparkların İSPARK tarafından işletilmesine yönelik karar almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu otoparkları işleten Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi avukatları, tahliye kararının iptali istemiyle İstanbul 3. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı.

Talebi kabul ederek yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme, işlemin yasal dayanağına ilişkin belgelerin kendilerine ulaştırılması için İBB'ye 7 gün süre vermişti

Aynı mahkeme, 26 Temmuz'da ise otogardaki otoparkların İSPARK tarafından işletilmesine ilişkin kararın iptali istemiyle açılan davayı, aynı konuda bir başka dava bulunması nedeniyle incelenmeksizin reddetmiş, otogar otoparkının İSPARK'a devriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı ortadan kaldırmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
21
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Otogarın nasıl bir rant kapısı olduğunu, nasıl eteklerinin tutuştuğunu şu mahkeme kararlarından anlayabilirsiniz. Her gün bir tarafın isteğini mahkeme kabul ... Devamını Gör

PO

Otogar hiç güvende hissetmediğim bir yer. Herhangi bir büfede yemek yerken bile tedirgin oluyorsunuz. İstanbulun kara lekesi bence. Sadece ispark olarak tüm... Devamını Gör

semih yurdakul

ilk kiralayan CHP den kiralamıştı... yani otogarı yapan CHP kiralayan CHP ... geri ALAN CHP.... yiyin birbirinizi :D