Görüş Bildir
Haberler
Esenler’de Tartışılan Sokak İsimleri: ‘Bakanlar Kurulunun Yarısı Burada’

Esenler’de Tartışılan Sokak İsimleri: ‘Bakanlar Kurulunun Yarısı Burada’

İBB Meclisi Kasım ayı toplantısında, AK Partili üyelerin oylarıyla Esenler 15 Temmuz Mahallesi’nde 19 cadde ve 4 isimsiz sokağa verilecek isimler belli oldu. Kentsel dönüşüm uygulanan mahallede, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Hulusi Akar Caddesi, Mustafa Varank Caddesi, Murat Kurum Caddesi gibi isimlerin olması tartışma yarattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

’15 Temmuz’da şehit olan kimse yok’

’15 Temmuz’da şehit olan kimse yok’

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; CHP Grubu, mahalledeki cadde ve yollara AK Parti’nin önde gelenlerinin isimlerinin verilmesini eleştirdi.

CHP’li Ali Haydar Kahraman şöyle konuştu: “Mahallenin ismi 15 Temmuz Mahallesi. İsimlere baktığımızda hükümetin neredeyse yarısı burada isimlendirilmiş. Biraz da ciddiyetsiz. Osman Aşkın Bak, Özdemir Bayraktar, İsmet Yılmaz, Murat Kurum, Mustafa Şentop, Alparslan Türkeş. Böyle isimler sıralanmış. Bu isimler sıralanırken mahalle, 15 Temmuz Mahallesi, 15 Temmuz’da şehit olan kimsenin ismi yok.”

AK Parti böyle savundu

AK Parti böyle savundu

İBB Meclisi AKP Grubu Sözcüsü Faruk Gökkuş, eleştiriler karşısında; “İsmi geçen; bakanlık yapan, milletvekilliği yapan herkesin burada katkısı var. Kentsel dönüşümün yapılmasında katkısı olan insanların burada ismi veriliyor. Ahde vefa diye bir şey var” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
57
16
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Anayasaya madde eklensin... hiç kimsenin adı, hayattayken bir kamu malına verilmesin. öldükten sonra verilebilir, eğer gerçekten işe yaramış bir kişiyse.

Ercan

İstanbulda hala 1. sokak 3050. sokak gibi bir sürü yer varken anayasayı meşgul edecek kadar çok önemli bir konu değil bence bu.

dasdasd

verdiğim vergilerle yapıldığına göre benim de adım yazılmalı. hakkımı istiyorum :D:DD:d.d:DD:d.

Zevahir

Bari ben de gideyim. Bir çiçek falan dikeyim ya da yerdeki bir çöpü alıp çöpe atayım. Benim de adımı caddeye sokağa versinler. Kolay mı bu kadar? Yaptığınız ... Devamını Gör