Görüş Bildir
Haberler
Esas Kızın Arkadaşı Rolüyle Zihinlerimizde Yer Etmiş 15 Yerli Dizi Karakteri

etiket Esas Kızın Arkadaşı Rolüyle Zihinlerimizde Yer Etmiş 15 Yerli Dizi Karakteri

Dostlarımız olmasa nasıl çekeceğiniz o aşk acılarını, nasıl katlanacağız dünyaya? İyi ki varlar. Bestielerimiz, sistalarımız, kankütlerimiz... Artık ne derseniz deyin, dizilerdeki esas kızların da hayatını epey kurtarıyor. İşte onlardan birkaçı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Öbüşdünüz müüüüü" sorusu akıllardan çıkmayan Mira, Medcezir.

Eylül ve Mira'nın çok yakın, samimi ve gerçekçi bir ilişkisi vardı. Her şeyi ilk olarak birbirlerine anlatır, beraber eğlenmeyi çok iyi bilirlerdi. Aşk acısı mı? Onu da çekerlerdi, hem de bestielerce çekerlerdi...

Oyuncu: Hazal Ergüçlü.

Ölmüş de dirilmiş arkadaş herkese nasip olmaz; Haziran Gecesi - Lale.

Havin'i öldü sanan Lale delirmişti. Arkadaşı geri döndüğünde bir kez daha delirdi ama uğraşması gereken çok şey vardı. Havin'i tüm dünyaya karşı korumaya çalıştı hep, çok da eğlenceli bir kadındı.

Oyuncu: Özge Özder.

Kiralık Aşk'ın mantı ve dert bükücüsü Nihan İyigünler.

Sonrasında Nihan Topal oldu ama o soyadındaki neşeyi kaybetmedi. Defne'nin hep yanında oldu, dertlerini dinledi, onun için kumpaslara girdi, eniştecilik kurumunu yaşadı ve yaşattı. 

Oyuncu: Sanem Yeles.

Tatlı İntikam'ın sista gibi sista'sı Başak.

Başak da Pelin'den rol çalmadıysa, kimse kimseden bir şey çalmamıştır. Esas kızın yakın arkadaşı, esas kızdan daha çok konuşturuyordu kendini. Sevimlilik abidesi, doğaçlama olduğu belli olan o hızlı konuşmalarıyla efsaneydi.

Oyuncu: Hazal Türesan.

Deniz gibi bir deliyle deli olabildiği, unexpected halaylara girebildiği için: İrem - Seviyor Sevmiyor.

Bu ikili erkeklerin kafasını çok karıştırdı, kimlik karışıklıkları yaşandı, o onunkine beriki bununkine aşık oldu derken çok çalkalandı ilişkileri. Ama birbirleri olmadan yapamazlar. Ne demiş Mahmut abimiz? Mantık sizi 'A noktasından B noktasına götürür, halay ise her yere...'

Oyuncu: Gonca Sarıyıldız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dominant kişiliğine rağmen arkadaşının barzo kocasına katlanan arkadaş gibi arkadaş: Gönül.- Çocuklar Duymasın.

Çocuklar Duymasın'ın çocukluğumuzda iyi veya kötü, yer ettiği bir gerçek. İstediğimiz kadar eleştirelim, karakterlerini ezbere biliyoruz. Her şeyi bir yana, Gönül gibi haklarını savunan ve sağlam duran bir kadının var olması gayet iyi. Meltem'in çoluğu çocuğu kayboldu gitti ama o hep var...

Oyuncu: Zeyno Günenç.

Melekler Korusun'da gönüller Özgür, vicdanlar Esin dedi.

Aslında İpek'in (Özge Özpirinçci) en yakın arkadaşı kim deseniz Özgür (Selin Şekerci) deriz. Esin (Rojda Demirer) zamanında az kazık atmadı, biraz ben merkezli bir kızdı. Ama eninde sonunda roket takımı olmayı başardılar yalan mı?

Aşk Yeniden'in boncuğu, tatlı parçacığı Fadik.

Özge Özpirinçci romantik komedide bir inci, birincidir. Onun yanına yapılacak en iyi castlardan biri olmuş kesinlikle. Dizinin doğası gereği zaman da absürde kaçarak çok komik sahnelerine tanık olduk Fadik ve Zeynep'in. Koşulsuz bir şekilde arkadaşının yanında olup onun sırlarını sakladı. Bir tanedir bir.

Oyuncu: İlkem Ulugün.

Ölüm grubunda tek bir tanesini seçemeyiz, diğer üçünden korkuyoruz: Omuz Omuza kadınları.

Sevilay'ı (Ebru Cündübeyoğlu) en dişlisiydi tabii. Ama hepsi birbirinden cozutmuş durumda kadınları çıldırtan hayatlarındaki erkeklerdi. Hep birbirlerinin yanında oldular, intikam planlarını beraber yaptılar, kolladılar dostlarını. Çok yer etmiş, efsane bir dizi değil ama bu ekip televizyonda görmek istediğimiz ruhu taşıyordu.

Şahsına münhasır, dostluğu da düşmanlığı da bir enteresan kadın: Açılay - Yalan Dünya.

Şimdi bir kabul edelim, dünyanın en iyi arkadaşları değillerdi Deniz (gülse Birsel) ve Açılay. Ama tutkulu bir ilişkileri vardı... Birbirlerini zaman zaman öldürmenin eşiğine geldikleri zamanları oldu. O evde yaşamak çok enteresan olabilirdi, .çünkü Açılay enteresan bir ev arkadaşı. 

Oyuncu: Nihal Yalçın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burada esas kız yok, her biri birbirinden esaslı 4 kız var: Yedi Numara.

Görüp görebileceğimiz en komik dizilerden biri olan Yedi Numara'nın fırıldağı Cansu (Gülden Güney), duygusal serseriği Rüya (Nuray Uslu), Gülşen Bubik edalı Ayten'i (Ayça Mutlugil), olgunu Armağan'ı (Tuba Erdem) ile muhteşemlerdi.

Hayal Bilgisi'nin Törpü ve Barbie'si.

Devler liginde Afet hoca var tabii ama gençler arasında da Barbie, yani Gamze'ye esas kız diyebiliriz. Bu ikiliyi görenin aklına o kıskançlıktan paramparça edilen elbise gelebilir. Gelmesin, çok tatlı ve oturması zaman almış bir dostlukları vardı. Törpü harika bir arkadaştı.

Oyuncu: Gökçe Bahadır.

Çılgın Bediş: Tayfa Cinayet.

Bu kızlar ipe de götürür, ipten adam da alır.

Yonca Evcimik (Bediş), Çiçek Dilligil (Mükü), Sonay Aydın (Banu), Güçlin Hatıhan (Zeynep ), Zeynep Kaçar (Ayşegül).

Gelmiş geçmiş en sağlam arkadaşlardan, bir çiftten bile daha iyilerdi.

Bu dizilerde esas kız ve arkadaşın derdi genelde romantizm olup bitiyor. Deniz Narin'in en zor zamanında ona yardım etmiş, kardeşi rest çektiğinde arkadaşını seçmiş, en büyük bunalımlardan çıkarmış, onu döven babasına tekme atmış, beraber ölüme yürümüş bir arkadaş. Son sahnede hüngür hüngür ağlattılar, hala acıtır.

Oyuncu: Burçin Terzioğlu.

BONUS: Yan rolden, gönüllere esas kız ve arkadaşı olarak terfi etmiş bir ikili: Tülay & Zerrin.

İnsanda açıp tüm sahneleri tekrar tekrar izlemek isteği uyandırıyorlar. Bu kadar deli ama acayip sevimli kaç karakter izlemişizdir acaba. Efsanelerdi.

Oyuncular: İrem Sak & Derya Karadaş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
530
249
128
68
65
64
38
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın