Görüş Bildir
Haberler
Erkekler Neden Orgazm Taklidi Yapıyor

Erkekler Neden Orgazm Taklidi Yapıyor

Moda Haber
03.09.2014 - 15:58 Son Güncelleme: 03.09.2014 - 16:38

Erkekler Neden Orgazm Taklidi Yapıyor » Moda Haberleri

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin de hiç azımsanmayacak oranda kadınlar kadar orgazm taklidi yaptığını belirten Psikolog Nur Gezek, erkeklerin orgazm taklidi yapmasının altındaki nedenleri anlattı.

Erkeklerin orgazm taklidi yapmasının birçok nedeni olabilir fakat bu nedenlerden öne çıkanlar; aşırı stresli bir dönem de olma, bu erkeğin cinsel aktiviteye odaklanamamasına neden olmakta ve orgazm olamamaktadır. Orgazm olamama durumu mevcut stres düzeyini daha artırdığı için bu stresli ortama bir son vermek adına orgazm taklidi yapabilirler.

Başka bir neden ise evlilikte yaşanan duygusal problemlerdir. Örneğin; heyecanı kaybolmuş evliliklerde yeni heyecanlar arayan erkek bir başkasına aşık olursa, eşine karşı cinsel istek azalacaktır. Böylece cinsellik yaşama zorunda kalan erkek duygusal anlamda başkasını düşündüğü için cinsel aktiviteye odaklanamayıp orgazm olması zorlaşacaktır. Bu nedenle orgazm taklidi yapıp yaşanan duygusal karmaşayı sonlandırmak isteyecektir.

Cinsel fonksiyon bozukluklarının etkisi

Erkeklerin yaşadığı cinsel problemleri düşününce aklımıza ilk gelen erken boşalma, sertleşme problemi gibi problemlerdir. Bunların yanında başka bir cinsel problem ise geç boşalma problemidir. Diğer problemlere göre daha az görünüyor olmasına rağmen azımsanmayacak derecede kişi hayatının belli bir döneminde bu problemi yaşamıştır. Geç boşalma biyolojik ve psikolojik nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Geç boşalma problemi olan kişi, eşinin cinsel aktivitenin uzun sürmesinden rahatsız olabileceği düşüncesi veya eşinin kendini çekici bulmadığı için orgazm olamıyor düşüncesinden dolayı orgazm taklidi yapabilir. Eşinin incinmemesi için bu yola başvurabilir.

Performans kaygısı da orgazm taklidi yapmaya iten nedenlerdendir. Partnerini mutlu edememe kaygısından cinsel aktiviteye odaklanamayıp orgazmı yakalayamayan erkekler cinsel aktivitenin uzamasıyla orgazm taklidi yapabilmektedirler.

Fiziksel ve ruhsal orgazmın farklılığı

Genel olarak erkeklerde orgazm taklidi yapma kadınlara oranla daha az olmasının yanında daha da zordur. Çünkü orgazm sırasında gelen sperm erkeğin taklit yapmasını zorlaştıran bir unsurdur. Fizyolojik boşalma gerçekleşse bile psikolojik olarak kişi orgazm yaşamayabilir, bu durumda yalancı haz söz konusudur. Bu da erkeğin orgazm taklidi yapmasına neden olabilecek faktörlerden biridir. Eşini gözünde çok büyüten ve kendisinden üstün gören erkeklerin de orgazm taklidi yaptıkları klinik çalışmalarda gözlenmiştir.

Kaynak: http://modahaber.com/haber-5859-erkek...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın