Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, Ustaosmanoğlu'nun Cenazesinde: 'Hikmet Sahibi Bir Önderimizi Uğurluyoruz'

etiket Erdoğan, Ustaosmanoğlu'nun Cenazesinde: 'Hikmet Sahibi Bir Önderimizi Uğurluyoruz'

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Erdoğan 'Sevgili kardeşlerim bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Binlerce kişi katıldı

Binlerce kişi katıldı

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu dün 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu için öğle vakti Fatih Camii'nde kılınan Cenaze namazı öncesi, çevrede yoğunluk yaşandı. Fatih'teki İsmailağa Camii çevresinde vatandaşlara lokma dağıtıldı. Cenaze namazına gideceklere de seccadeler verildi.

Cenazeye üst düzey katılım

Cenazeye üst düzey katılım

Fatih camisinde düzenlenen törene AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Milletvekili İlhan Kesici katıldı.

Erdoğan: "Öğrenciyken tanıdım"

Erdoğan: "Öğrenciyken tanıdım"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ustaosmanoğlu hakkında şunları söyledi:

'Sevgili kardeşlerim bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben Hoca Efendi Hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip'te öğrenciyim. Cuma namazlarında camiye gelip orada kendisiyle bir araya gelirdik. Bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hoca efendi hazretlerinin bu mücadelede de farz, sünnet, bunlardan zerre karar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde gerçekten çok çile geçti ve bugün Hakk'a uğurluyoruz, yaş 93. Kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da sevgili habibine komşu olacağını da biliyoruz. '

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
327
199
104
74
32
27
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Fatih Camii'nde Covid küllerinden doğdu...

Deborah Crimson

Bir profesör bilim adamı ölse 100 kişi anca gider

moonlight

alacak yanına az kaldı