Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Üç Doz Aşı Oldum'

etiket Erdoğan: 'Üç Doz Aşı Oldum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Erdoğan üç doz koronavirüs aşısı olduğunu açıkladı. Erdoğan, cuma günü Zonguldak'ta bir müjde vereceğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, maskesiz günlerin ne zaman başlayacağına dair soruya, 'Malum, maske mesafe hijyen. 3 başlık söz konusu. Sosyal mesafe maske önem arz ediyor. Sosyal mesafe de gündemimizde yerini koruduğu zaman arada mesafe korunması halinde maskeden de kaçabilmek, maskeden de kurtulmak mümkün olur. Bu da tabi 1,5 metreydi. Buna dikkat edildiği zaman kurtulmak mümkün. Ama sosyal mesafe şart. Bakanımız kısa süre sonra bununla ilgili açıklamayı yapacak' yanıtını verdi. 

Ciddi miktarda aşı geldiğini belirten Erdoğan, 'Aşılarımızın gelişiyle birlikte 50-55 yaş üstüne de yoğun bir şekilde yapmaya başlayacağız. Aşılarla birlikte ciddi manada korunma sürecini tıbben de olmuş olacağız. Ben 3 aşımı oldum, bir de antikor yükseldi mi yükselmedi mi bununla ilgili adımı attım' açıklamasında bulundu.

Yeni anayasa çalışmaları

Yeni anayasa çalışmaları

Anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğa, 'Şahsım ve heyetimle sayın Bahçeli ile görüşeyeceğiz. Anayasa çalışmamızı yapan ekiple bizim heyetimiz konuşacak bir değerlendirmemizi yapacağız 128 madde üzerinde. Bu çalışmayı yaptıktan sonra ilave edilmesi gereken çıkarılması gereken ne gibi maddeler vardır bunları konuşacağız. Tamam dediğimiz zaman da Devlet (Bahçeli) Beye de takdim edeceğiz. Cumhur İttifakı'nın bu ortak çalışmasıyla ne gibi eksikler var bunlara bakacağız. Ortaklaşa bir çalışmayı yürütelim istiyoruz' dedi.

"Parlamenter demokrasi mazi oldu"

"Parlamenter demokrasi mazi oldu"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan yeniden parlamenter sisteme dönüş taleplerine ilişkin şunları kaydetti:

'Parlamenter demokrasi artık bizim için mazi oldu. Hiçbir istikrarı olmayan koalisyonlarla iç içe sürekli zararda olan dönemleri yaşadık biz. Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor, netice de alamıyor. Koalisyonlar dönemine dönmeyi milletimiz asla istemiyor. Hakikaten bizler de milletimizden aldığımız bu vekaletle tekrar kararlı şekilde yaptığımız çalışmalar, yatırımlarımızla, kişi başına milli gelirle, gençliğe verdiğimiz önemle, attığımız adımlarla Türkiye bir değişim dönüşümü yaşadı'

"ABD'liler buradaki hastaneleri görünce 'biz geri kalmışız' diyor"

"ABD'liler buradaki hastaneleri görünce 'biz geri kalmışız' diyor"

Yeni sistem sayesinde koronavirüs salgınında hızlı kararlar alabildiklerini kaydeden Erdoğan, şöyle dedi:

'İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nın içinde bin 8 odalı hastaneyi kurduk. Bu hastanede 5 dakikada uçak inecek, odaya gelecek, ameliyat haneleriyle her şeyiyle mükemmel. 

Sancaktepe'ye de hastane yaptık. 45 günde biz bunları yaptık. Bütün tıbbi en ileri teknoloji neyse onların hepsi var. Buraların bir özelliği de şu: Bütün cihazlara varıncaya kadar en ileri teknolojiyle hepsi var. Aynı teknoloji Atatürk Havalimanı'ndaki hastanede de var. Çam ve Sakura Hastanesini Japonya başbakanıyla açtık. ABD'de en büyük hastane Cleveland'dadır. Bize yakışan nedir onu da geçmektir. Onu da geçtik. Şimdi onlar buraların metini duyuyorlar. Buraları gezdikten sonra 'biz geri kalmışız' diyorlar.'

128 milyar dolar yanıtı: "Hesap, kitaptan anlamazlar"

128 milyar dolar yanıtı: "Hesap, kitaptan anlamazlar"

Erdoğan, 128 milyar dolar eleştirilerine şöyle yanıt verdi:

'128 milyar dolar nereye gitti diye soruyorlar. Bunların hesabı kitabı yok, bunlar anlamaz işlerden. Bu kadar yatırımlar, geçirdiğimiz depremler, felaketler. Bu harcamaları nereden yaptığınızı soran oldu mu? Şunu unutmayın, alt yapısı olmayan bir ülkenin üst yapısı her an tehdit altındadır. Türkiye alt yapısı çürük olan bir ülke konumunda. Altyapıya önem veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.'

"Daha önce de Demokratlarla çalıştık, böyle olmadı"

"Daha önce de Demokratlarla çalıştık, böyle olmadı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkanı Biden ile NATO Zirvesinde yapacakları görüşmeye değinen Erdoğan, 'Özellikle ön hazırlıklarımızı yaptık. Kendisi ile yapacağımız görüşmede, Türkiye-ABD ilişkileri niçin gerilim safhasında soracağız. Sizden önce demokratlarla çalıştık. Ama böyle bir görünüm olmadı. Bush'la çalıştık, Obama ile çalıştık ama bunların hiçbiriyle böyle bir gerilim yaşamadık. Ardından Trump ile çalıştık ve hiçbir gerilim yaşamadık. Aksine telefon görüşmesinde huzurluyduk, rahattık. Şu toplantıda buluşuruz gibi bu konuşmaları yürüttük. Tabi Biden ile bu görüşmeler böyle olmadı. Şimdi NATO zirvesinde görüşeceğiz' dedi. 

ABD'nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasının ikili ilişkilerde gerilime neden olduğunu anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

'Her 24 Nisan gelir ABD Ermenilerle ilgili ne diyecek. Bırakalım bu işi tarihçiler yapsın, bunu tarihçiler çalışsın. Bütün bunların çalışmalarından sonra önümüze gelen tablo üzerinden gerekli adımları atalım. Bir Azerbaycan Ermenistan sorununu çözemediler. En sonunda Azerbaycan kendi göbeğini kendisi kesti. Burada da kalkıp hiçmi hiç alakası olmayan bir Türkiye'yi böyle bir konunun içerisine nasıl atarsın. Yapmak istediğin bir şey varsa NATO müttefikin olarak gel bu işi çalışmaları yaptırtalım ondan sonra konuşalım. Biz bir kasaba devleti değiliz Türkiye Cumhuriyetiyiz. '

"Cuma günü bir müjde açıklayacağız"

"Cuma günü bir müjde açıklayacağız"

Petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine değinen Erdoğan, 'Cuma günü Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camii'nin açılışını yapacağız. Orda bir müjde açıklayacağız. Oradan Kanuni Sondaj gemisi ile bağlantı kurup açıklamamızı yapacağız. Yeni çok modern bir maske fabrikasının açılışını da aynı gün yapacağız' dedi. 

Erdoğan Mısır ile ilişkilere ilişkin olarak şunları söyledi:

'Bizim için Mısır dünün bir ülkesi değil. Türkiye ve Mısır halklarının tarihten gelen bir birlikteliği var. Devletler arasındaki ilişkilerimiz bu temelde ilerledi ve bu temelde ilerliyor. Görüşmeler genişleyerek devam etti, devam ediyor. Doğu Akdeniz'de Libya'ya kadar geniş alanda ciddi iş birliği imkanları bulunuyor. Bakanlarımıza görüşmelerinizi yapabilirsiniz diyoruz. Arzumuz iş birliğimizi, münasebetlerimizi kazan-kazan temelinde devam ettirmek. '

"Faizleri düşürmemiz şart"

"Faizleri düşürmemiz şart"

Salgın döneminde devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade eden Erdoğan, '7 milyon haneye nakit yardımı gerçekleştirdik. Verdiğimiz tüm desteklerin miktarı haziran sonu itibarıyla 181 milyar liraya ulaşacaktır' dedi. 

Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdüğünü anımsatan Erdoğan,  'Bu yılın ilk çeyreğinde Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi yine biz olduk. Bu büyümeden en dikkat çekici kalemin yüzde 30,5 gibi güçlü oranla makine teçhizat yatırımlarında olması çok önemli. Göstergeler yılın ikinci çeyreğinde de güçlü bir büyüme olacağını öngörüyor' şeklinde konuştu.

Faizin düşmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan 'Bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart, onun için de temmuz-ağustos, buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Çünkü faiz yükünü yatırımların, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için, orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
586
317
127
23
19
17
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr.Hate

Yahu reis, yüzünden belli, yorulmuşsun, bıkmışsın, dünya kadar paran var, yaş kemale erdi, bırak artık bu güç sevdasını, git emekli ol, ez o paracıklarımızı ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

hahahahahaha :D D: :D paracıklarımız pardon paracıkların :D :D :D

Yunus Emre Can

Ahaha 128 milyon dolar yerinde demişti 1 ay önce şimdi ise harcadık açıklaması yapılmış :D

tahsin tepek

“Gençliğe verdiğimiz önem”??? Gençlik size çok güzel bir önem verecek yakında.