Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Sınırlarını Kapatan Her Avrupa Ülkesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni Çiğnemektedir'

Erdoğan: 'Sınırlarını Kapatan Her Avrupa Ülkesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni Çiğnemektedir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP grubuna hitaben TBMM'de yaptığı konuşmada, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Erdoğan, sığınmacılara sınırda uygulanan sert müdahaleler ile ilgili olarak, 'Bugün mültecilerini sınırlarını kapatan, onları döverek, vurarak geri göndermeye çalışan her Avrupa ülkesi İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni çiğnemektedir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehitler tepesi tartışması: "Önce kendi imanını sorgulasın"

Şehitler tepesi tartışması: "Önce kendi imanını sorgulasın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de AKP grubuna hitaben konuştu. Erdoğan, konuşmasında, 'şehitler tepesi boş kalacak' ifadesini kullanan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak şunları söyledi:

'Ebediyete uğurladığımız askerlerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucularımızın şüheda makamına yükseldikleri konusunda kuşkusu olan önce dönüp kendi inancını, imanını bir sorgulasın. Şehitler tepesi boş kalmayacak sözünü anlamak için imanın yanında bağrından çıktığınız toplumun kültürünü bilmeniz gerekir. Merhum Arif Nihat Asya'nın o şiirini okuyup da hala ısrarla 'Şehitler tepesi boş kalacak' diyen kişi bu ülkeyi düşmana teslim etme, milletimizin boynuna esaret zincirini geçirme peşinde demektir'

"Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' diyenler, Rusya, ABD, İran ve Avrupa ülkelerine asla böyle bir soru yöneltmiyor"

"Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' diyenler, Rusya, ABD, İran ve Avrupa ülkelerine asla böyle bir soru yöneltmiyor"

'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' diyenlerin Rusya, ABD, İran ve Avrupa ülkelerine asla böyle bir soru yöneltmediklerine işaret eden Erdoğan, 'Çünkü, bunların gözünde ülkemizin yürüttüğü mücadelenin zerre kadar kıymeti yoktur. Tek dertleri buradan bir siyasi çıkar elde edebilmek, emperyalistlere şirin gözüküp kendilerine yol verilmesini sağlayabilmektir.' ifadesini kullandı.

Suriye tartışmasının, Türkiye'deki beşinci kol faaliyetlerinin nerelere kadar uzandığının en somut göstergesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: 

'Bunlara en güzel cevabı aslında şehitlerimiz, gazilerimiz, şehit yakınlarımız ve milletimiz veriyor. Bir şehidimiz, 'Sizden ricam sakın Suriye'de ne işimiz var diyenlerden olmayın. Gittim, gördüm tam da olmamız gereken yerdeyiz' mesajını verirken, karşımızdaki zihniyetin sefaletini tasvir ediyordu. Bir şehidimizin babası, 'Soğan, patates dediler, ekonomimize saldırdılar. Biz o soğanı, patatesi yemeden yaşarız ama vatansız yaşayamayız' diyordu. İdlib şehitlerimizden birinin ağabeyi cenaze merasiminde, 'Canımız feda olsun. Yeter ki vatan, millet sağ olsun, ezanımız dinmesin, bayrağımız inmesin, başka bir derdimiz yok bizim' diyerek, metanet gösteriyordu.

"Suriye halkını kendi başına bırakmayacağız'

"Suriye halkını kendi başına bırakmayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında 'Ne ülkemizi terör örgütlerinin, eli kanlı rejimin ve onları destekleyenlerin insafına terk edeceğiz ne de mazlum Suriye halkını kendi başına bırakacağız.' ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, Yunanistan sınırında yaşanan olaylara ilişkin, 'Yunanistan başta olmak üzere tüm AB ülkelerini, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine uygun şekilde, topraklarına gelen mültecilere saygılı davranmaya davet ediyoruz.' dedi.

Geçmişte Nazi saldırılarından kaçarak Suriye'ye sığınan Yunanlılara yapılan yardımı gösteren fotoğrafla ilgili Erdoğan, 'Bu fotoğrafta yemek ve kıyafet dağıtılan Yunanlı erkek ve kız çocuklardan birisi de belki Miçotakis'in büyükbabası veya büyükannesidir.' ifadesini kullandı.

"Yunanlılar bir gün bu merhamete kendilerinin de ihtiyacı olabileceğini unutmamalı"

"Yunanlılar bir gün bu merhamete kendilerinin de ihtiyacı olabileceğini unutmamalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mültecileri ülkesine sokmamak için, denizde boğmaktan kurşunla öldürmeye kadar her türlü yolu deneyen Yunanlı, bir gün bu merhamete kendilerinin de ihtiyacı olabileceğini unutmamalıdır.' diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sivilleri öldürerek, halksız bir devletin katliamından kaçanlar Türkiye'ye yöneliyorsa bu bizim vicdanımız, ahlakımızdır. 36 şehit verdiğimiz saldırının ardından sınırlarımızı açma kararı almıştık. Bu tamamen uluslararası hukuka uygundur. Bugün mültecilerini sınırlarını kapatan, onları döverek, vurarak geri göndermeye çalışan her Avrupa ülkesi İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni çiğnemektedir. Botları şişleyerek batırıyor. Yunanistan 2. Dünya Savaşı sırasında sürgünde kurduğu hükümetle varlığını devam ettirmeye çalışıyordu.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
66
37
11
10
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dead nettle.

İnsan hakları demiş sen önce kendi vatandaşın insan haklarını ver sonra avrupaya laf edersin. Ben bu ülkede her gün hayal kırıklıkları ile yaşıyorum.. Ben... Devamını Gör

Merve Yıldız

ne kadar gerçeklerden kopuk halkından uzak merhabetten uzak had bilme konusunda sıfır diplomasız bir lider

Ahmet Yanık

Adam hayranlarından biri sahneye çıkıp ona sarılınca çarpılmışa döndü sence yer mi halk arasına çıkmak? Tabiki kopuk olucak

Pew Pew Pew

HELE YARRAMA BAK HELE . "insan hakları" demiş. HELE HELE