Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Sevgisinin Coştuğu 9 Fantastik Açıklama

Erdoğan Sevgisinin Coştuğu 9 Fantastik Açıklama

02.12.2014 - 19:06 Son Güncelleme: 02.12.2014 - 23:20

Cumhurbaşkanımız Erdoğan çevresinde kendisinden hiçbir menfaat beklemeden şahsına yönelik çoşkun bir sevda taşıyan bir çok insana yer vermesiyle de biliniyor. Bu şahsiyetlerin en halis duygularla Erdoğan'a gösterdiği bağlılık o kadar yoğun ki, tercüme edip Merkel'e göndersek gözyaşları içerisinde kalır, Obama'ya iletsek sedatif ilaç almak zorunda kalır. Elbette volkanlar gibi patlayan bu sevda da kültürel hafızamızda önemli izler bırakıyor. Erdoğan aşığı diyebileceğimiz zatların vermiş olduğu beyanatlar ile Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'nasıl bir insan' olduğunu çok daha iyi görme, anlama fırsatı buluyor, biz naçiz kullar da ona göre konumumuzu alıyoruz. İşte sevdanın yanardağlar gibi taşarak patladığı en fantastik 9 an.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral: "Erdoğan için her gün 2 rekat şükür namazı kılınmalı"

9. AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral: "Erdoğan için her gün 2 rekat şükür namazı kılınmalı"

O tarihte AKP'den Of Belediye Başkanlığı görevini üstlenmekte olan Oktay Saral, AKP İlçe Başkanlığı'na yaptığı bir ziyarette şu değerlendirmede bulundu: 'Amerika’dan bile korkmayan, kimseyi takmayan İsrail, ilk defa Türkiye’den özür diledi. Allah, Başbakanımızı bizim başımıza nasip ettiği için her gün iki rekat şükür namazı kılmamız gerekir. Türkiye, İslam dünyasının lideri konumunda.'

Ancak bu açıklama Trabzon Müftü Yardımcısı Zeki Aksoy'un pek hoşuna gitmedi. 'Kişi için ne şükür ne de başka namaz olmaz, kurban kesilmez. Kişiler için kesilen kurban yenilmez. Hepsi Allah için, Allah rızasına yapılır. Ancak yapılan işin sevabı kişilere gönderilebilir.'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da böyle bir uygulamanın dinde yeri olmadığını beyan etti. Heyhat Erdoğan bu açıklamayı beğenmiş olacak ki Oktay Saral daha sonra AKP'den milletvekili seçildi. (Kaynak: Milliyet)

8. Egemen Bağış: "Erdoğan İkinci Atatürk olacak"

8. Egemen Bağış: "Erdoğan İkinci Atatürk olacak"

24 Temmuz 2014 tarihinde Mannheim Atatürkçü Düşünce Derneği, eski bakan Egemen Bağış’ı ağırladı. Egemen Bağış burada yaptığı konuşmada 'Atatürkçü Düşünce Derneği ortak paydamızdır. 10 Ağustos’ta Başbakanımız Tayyip Erdoğan yüzde 56.6 oyla ilk turda seçilecek. Biz Türkiye’de Atatürk gibi bir cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz. Aktif bir cumhurbaşkanı istiyoruz” derken Erdoğan'ın 'İkinci Atatürk olacağını' ifade etti. (Kaynak: Haber 3)

7. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut: "Erdoğan benim Atam"

7. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut: "Erdoğan benim Atam"

Elbette 'İkinci Atatürk' demek de bazılarına yeterli gelmeyecekti. Potu gören ve yükselten Yiğit Bulut oldu. Milat gazetesinden Nil Gülsüm'e verdiği röportajda Yiğit Bulut Atatürk'ü de devre dışı bırakarak şöyle söyledi: 'Eğer Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında bir vatandaş olarak durmak, 'O kefenini giydiyse ben de giyerim' demek yandaşlıksa yandaşım. Benim bir parti derdim yok. Ben bir liderin peşinden gidiyorum. Kim kovarsa kovsun IMF'yi kovan kişi benim 'Atam'dır. Yerleşik düzenin boynunu sıkan adam benim 'Atam'dır.' (Kaynak: Vatan)

6. AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım: "Erdoğan ümmetin lideri"

6. AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım: "Erdoğan ümmetin lideri"

Erdoğan'ı Türk milletinin atası olarak görmek de bazı AKP'liler için yetersizdi. Nitekim Türk milleti dediğiniz 77 milyon. Erdoğan gibi bir lider için bu hafif gelirdi. Beklenen çıkışı AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım yaptı. Yıldırım Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra yaptığı değerlendirmede 'Mazlum ülkelerde Erdoğan sevgisinin çok farklı olduğunu' vurgularken, bu milletlerin kendi cumhurbaşkanlarını seçmiş gibi sevinç yaşadıklarını kaydetti. Başbakan Erdoğan’ın kendilerinin hamisi, o ülkelerin öncüsü olacağını bildiklerini belirten Yıldırım, 'ümmetin yetimlerinin Başbakan Erdoğan’ı bu yüzyılın en büyük lideri' olarak gördüklerinin altını çizdi. (Kaynak: Yeni Akit)

5. AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: "Dünya Lideri"

5. AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: "Dünya Lideri"

Anlaşılan o ki Şamil Tayyar için 'ümmetin lideri' tanımlaması da Erdoğan'ı  kısıtlayan, küçülten bir tanımlamaydı. Tayyar'ın gözünde Erdoğan için çok daha farklı bir koltuk bulunuyordu, 'dünya liderliği.' Milat Gazetesi'nden Nil Gülsüm'e verdiği röportajda Şamil Tayyar Erdoğan için şunları söyledi: 'Bu seçimleri bu kadar anlamlı ve değerli kılan başka bir unsur da, muhtemel cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan olmasıdır. Tayyip Bey'in sadece Türkiye'deki dengeleri, dinamikleri değiştiren ve yönlendiren bir isim olması ötesinde, bir dünya lideri olmasıdır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Atılgan Bayar: "Halife-i ruyi zemin"

4. Atılgan Bayar: "Halife-i ruyi zemin"

'Dünya lideri' olmak da Erdoğan sevdalısı Atılgan Bayar'ı tatmin etmiyordu. Herhalde bu sıfatı fazla 'seküler' bulmuş olacak ki, kendisi açık açık Erdoğan'ı 'Halife-i ruyi zemin' yani 'bütün yeryüzünün halifesi - hakimi' olarak tanımladı. Atılgan Bayar bununla da yetinmedi kendisine 'biat' ettiğini de açıkça ilan etti. Ancak ne yazık ki Atılgan Bayar da tüm bu gayretkeş çabalarına rağmen Erdoğan'ı övme yarışında hayli geride kalacaktı. (Kaynak: T24)

3. AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin: "Erdoğan'a dokunmak bile ibadettir"

3. AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin: "Erdoğan'a dokunmak bile ibadettir"

Elbette Erdoğan'ın sadece 'lider' olması yeterli değildi. Daha da kutsal, daha da mübarek bir şahsiyet olarak tanımlanması gerekiyordu. İlk adım AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'den geldi. Yaptığı açıklamada Şahin şöyle dedi: 'Teşkilattaki arkadaşlarım sayın Başbakanımıza yakınen sorular sordular, elini sıktılar. Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir. Ben bunu söylüyorum.' Böylelikle Hüseyin Şahin milletvekili olarak yaptığı hizmetlere dinde yepyeni bir icat çıkarmayı da ekledi. Bu büyük hizmeti çok takdir görmüş olacak ki, 2011 yılında Bursa'dan tekrar aday gösterilerek mebus yapıldı. (Kaynak: NTV)

2. AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser: "Erdoğan ikinci peygamberdir"

2. AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser: "Erdoğan ikinci peygamberdir"

Tarih 14 Kasım 2009 yer AKP Aydın Merkez İlçe Kongresi. 1500 kişilik dev bir kalabalığa hitap eden Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser yaptığı konuşmada 'Bu çatı altında olan insanlarımızın Başbakana olan sevgisinden, saygısından kimsenin şüphesi olmasın. Biz Başbakanımızın aşığıyız, Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir. Başbakana ihanet etmeyi asla kabul edemem. Sevgimiz, saygımız, partimiz var olduğu sürece de devam edecektir' dedi. İlk etapta kimseden itiraz gelmedi. Merkez İlçe Kongresi'ndeki AKP'liler büyük bir heyecanla alkışlıyordu. Ancak bu güzel buluşa limon sıkan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural oldu. Vural konuyu Türkiye gündemine getirince bir anda Erdoğan'ın nübüvveti tartışılır hale geldi. İslam inancına göre Hz. Muhammed ile nübüvvet kapısının kapandığı hatırlanınca olan İsmail Hakkı Eser'e oldu, partiden ihraç edildi. Ancak kendisi hayıflansa yeridir, o sadece 'peygamber' demişti, Erdoğan'a daha iyilerini layik gören biri de ortaya çıkacak ve kendisinin attığı bu büyük adımı bambaşka bir yere taşıyacaktı.

1. AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan: "Erdoğan Allah'ın tüm vasıflarını üstünde toplayan bir lider"

1. AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan: "Erdoğan Allah'ın tüm vasıflarını üstünde toplayan bir lider"

İnsan 'Erdoğan peygamberdir' sözünden daha ileri bir adımın nasıl atılacağını merak ediyor. Sağolsun AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan bu konuda hepimizi aydınlattı, Erdoğan'ı Allah ilan etti. Arslan yaptığı konuşmada şöyle dedi: ' Türkiye olarak artık koşmaya başladık. Çünkü (Türkiye'nin) başında öyle bir lider var ki dünya liderliği kabiliyetinde ve Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var. İşte bunun önünü kesmek istediler.'

Böylece Fevai Arslan Erdoğan'ı 'peygamberlik' gibi bir sıfata da sıkıştırmadan, düz olarak 'Allah'ın tüm vasıflarını taşıyan, yani yaratılmamış, hep var olan, sonsuza kadar da var olacak olan, yoktan var eden, evrenin yaratıcısı, her şeye gücü yeten,  kendisinden başka ilah olmayan, alemlerin rabbi, her ilme sahip, kimseye benzemeyen, geniş rahmet sahibi, her şeyi gören, tüm varlıkların rızıklarını veren' bir ilahi güç olarak tasvir etti.  

Elbette artık Fevai Arslan'ın aşılabileceğini zannetmiyoruz. Kendisi öyle bir noktaya geldi ki, benim diyen Erdoğan sevdalısı bu noktayı aşamaz. Allah'tan ötesi yok. (Kaynak: Radikal)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
104
61
41
33
14
13