Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Koronavirüs Planını Açıkladı: AVM'ler Açılıyor, Maske Satışları Başlıyor

etiket Erdoğan Koronavirüs Planını Açıkladı: AVM'ler Açılıyor, Maske Satışları Başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan yaptığı açıklamada 'Mayıs Ayı Normalleşme Planı'nı paylaştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yeni hasta vakalarımız artık 1000'li rakamlarla ifade edilir hale geldi"

"Yeni hasta vakalarımız artık 1000'li rakamlarla ifade edilir hale geldi"

Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamadan sonra yeni hasta vakasının azaldığını söyleyerek şöyle konuştu:

'Gelişmiş ülkelerin zorlandığı bir dönemde Türkiye hamdolsun devleti ve milletiyle örnek bir mücadele ortaya koymuştur. Bu sayede hem ölüm oranımızı çok aşağıda tuttuk hem de hastalığın yayılma hızının önünü başarılı bir şekilde kestik. Yeni hasta vakalarımız artık 1000'li rakamlarla ifade edilir hale geldi. İyileşen hasta sayısı katlanarak artıyor. Doktor, hemşire, teknisyeniyle tüm sağlık çalışanlarımızın fedakarca gayretleri neticesinde hastanelerimizde vicdanları kanatan hiçbir görüntü yaşanmadı. Tüm adımları bilinçli, kararlı ve zamanlı şekilde attık. Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturduğumuz Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve değerlendirme ışığında her türlü tedbiri aldık.'

"Normale döneceğiz ama bu yeni normal olacaktır"

"Normale döneceğiz ama bu yeni normal olacaktır"

Normal hayata dönüşün kademe kademe başlayacağını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

'Normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız. Dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizde de hiçbir şey tam manasıyla eskiden bildiğimiz normal düzene dönmeyecektir, dönemeyecektir. Salgının ne kadar süreceği hastalığa çare olacak ilaçların ne zaman kullanıma sunulacağı belli değildir. Evet normale döneceğiz ama bu yeni normal olacaktır. Sınırlamalar azaltılarak da olsa sürecektir. Fiziki mesafeye riayet, maske kullanımı devam edecektir. Salgının tamamen bitmediği ülkeler sebebiyle uluslararası seyahatlerin ne zaman açılacağı belirsizdir. Küresel ekonominin karşımıza nasıl bir tablo çıkaracağı meçhuldür. Salgının yurt içi ve yurt dışı seyrine bağlı olarak mücadelemizi yürüteceğiz. Cumhurbaşkanı yardımcımızın koordinasyonunda bakan ve kurumlarımızın katılımıyla normalleşme planı hazırladık.'

"Sokağa çıkma yasağı olanlar 4 saat yürüme mesafesinde sokağa çıkabilecek"

"Sokağa çıkma yasağı olanlar 4 saat yürüme mesafesinde sokağa çıkabilecek"

65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatadaşlar için haftada bir gün sokağa çıkabileceğini söyleyen Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

'İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı bu hafta sonu Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası gerçekleştiriyoruz. 20 yaş altında iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs çarşamba günü 11.00 ile 15 arasında tahditli olarak dışarı çıkabilecek.'

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
  • Bu hafta sonu sokağa çıkma sınırlamasını sürdürüyoruz.

  • 31 ilde şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırılmasını bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır.

  • Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacağız. Diğer illerimizde giriş çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

  • Tek çift ticari plakalı taksi uygulamasını 15 Mayıs'ta kaldırıyoruz. Berber, kuaför, güzellik salonu 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek.

"Maske satışına izin veriyoruz"

"Maske satışına izin veriyoruz"
  • Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske, bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz.

  • Hac farizasının yerine getirilip, getirilmeyeceğine ilişkin olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız kendi içinde ve diğer ülkelerle görüşerek kararını verecek.

  • Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme 1 Haziran'da, bedelli askerlik 20 Haziran'da yeniden başlayacak.

  • Belediye ve İller Bankası ihaleleri 27 Mayıs'ta yeniden açılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yüksek öğretim kurumları sınavı 27-28 Haziran'da, LGS 20 Haziran'da yapılacak"

"Yüksek öğretim kurumları sınavı 27-28 Haziran'da, LGS 20 Haziran'da  yapılacak"
  • Askeri öğrenci sınavı 14 Haziran'da yapılacak.

  • Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönecekler.

  • dliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takipleri 15 Haziran'da başlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
530
294
86
38
25
21
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ulan kullandığım maskeyi pirille yıkayıp yıkayıp kullandım..paramızla rezil olduk.ne paralı alabildik ne parasız.noldu şimdi anlamadım ben? yurtdışına milyon... Devamını Gör

GrayRuby

umarım öğrenciler kendilerine yapılan bu haksızlığı zalimliği zamanı geldi mi hatırlar

Muhammed Gungor

İnşallah bizden daha akıllıdır bu nesil bizim salaklıklarımızı yapmaz

nope nothing

Turizmi eğitimden daha önemli gören bir topluluğa eleştirilerimi bahşetmem bile! Eleştirimi bile haketmiyorsunuz! Kendinize 3 milyon düşman daha edindiniz, ş... Devamını Gör

Ümit Mustafa

para para para