Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Barzani İçin 'Yanılmışız' Demesi Sosyal Medyanın Gündeminde

etiket Erdoğan'ın Barzani İçin 'Yanılmışız' Demesi Sosyal Medyanın Gündeminde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin gerçekleştirdiği tartışmalı referanduma ilişkin tepkisi sürüyor. Erdoğan, 'Son ana kadar Barzani’nin böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, yanılmışız. İlişkilerimizin tarihin en iyi döneminde olduğu zamanda alınan bu karar açıkçası ülkemize de ihanettir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması şu şekilde:

"Kosova'yı 114 ülke kabul etti ama devlet olamadı"

"Kosova'yı 114 ülke kabul etti ama devlet olamadı"

'Yeni bir krizle karşı karşıyayız. Kuzey Irak Bölgesel yönetimi karşı çıkmamıza rağmen referandumu yapmakta ısrarcı davrandı. Bu referandumun Irak Anayasası bakımından hiçbir hükmü yok. İsrail’den başka destekleyen hiçbir ülke ve kuruluş da yok. Şimdi yaptın, neymiş yüzde 92 ile onaylanmış. Yahu bunun bir kıymeti harbiyesi var mı? Senin bağımsızlığını kim kabul edecek? İsrail. E dünya İsrail’den ibaret değil ki. Kosova’yı 114 ülke kabul etti ama hala Kosova dünyada maalesef devlet olamadı. Hala sıkıntı içinde. İşte BM’de Cumhurbaşkanıyla görüştük, ne olur siz İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanısınız, diğer Müslüman ülkelere söyleyin de onlar da desteklesinler. Gerekli oy sayısına uğraşalım. Ey Kuzey Irak sen bir İsrail ile neyi elde edeceksin? Bunlar siyaseti de bilmiyorlar. Devlet nasıl olunur bundan da bihaberler. Ama sadece biz yaptık oldu demeye çalışıyorlar. Olmayacak ya olamaz zaten.

"Vanayı kapadığımız anda iş bitti"

"Vanayı kapadığımız anda iş bitti"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdi biz yaptırımları uygulamaya başladığımız andan itibaren zaten ortada kalacaksın. Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri meliri ortadan kalkıyor. TIR’lar Kuzey Irak’a çalışmadığı anda bunlar yiyecek yiyecek bulamayacaklar. E niye? Mecburuz, yaptırım. O zaman bunlara İsrail nerden neyi gönderecek? Buyursun göndersin.

"İsrail desteğini sürdürdükçe birçok adımı birlikte atamayız"

"İsrail desteğini sürdürdükçe birçok adımı birlikte atamayız"

Amerika’da bir görüşmemiz oldu. Netenyahu ile münasebetleri sordular. Ben de kendilerine dedim ki, her şeyden önce bir münasebetin kurulması için Türkiye ile ortak paydada buluşmak lazım. Önce kendilerine söyleyin nereden çıktı bu Kuzey Irak Yerel Yönetimi’nin attığı adımı desteklemek? Bunu kendilerine söyleyin önce bunu gözden geçirsinler. Bunu gözden geçirmedikçe atacağımız birçok adımı da İsrail ile atamayız. Türkiye’yi bölgede oyun kurucu olarak görmeyenlerle bizim adım atmamız mümkün değil. Türkiye bu bölgede oyun kurucudur.

Kimse kimseyi kandırmasın.Referandumu Kuzey Irak yönetimi gerçekleştiriyor, tek desteği İsrail veriyor, daha sandıklar açılmadan kutlamayı PKK'lılar yapıyorsa orada masumiyet de meşruiyet de yoktur, bu böyle bilinsin.

"1,5 milyar dolar kredi verdik"

"1,5 milyar dolar kredi verdik"

Şimdi bu nasıl iştir? Yani işin mantığı, yani Türkiye gibi memurunun maaşını ödeyemiyorsun, sana ta başbakanlığım döneminde bunlara biz kredi açıyoruz yaklaşık 1,5 milyar dolar kredi veriyoruz memurunun maaşını öde diye. Sen böyle bir adımı atarken bir soralım demiyorsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Barzani’nin böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk"

"Barzani’nin böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk"

Son ana kadar Barzani’nin böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, yanılmışız. İlişkilerimizin tarihin en iyi döneminde olduğu zamanda alınan bu karar açıkçası ülkemize de ihanettir. Bu mesele öyle Barzani tarafının iddia ettiği gibi Kürtlerin hakkı meselesi değildir. Sen orada zaten huzur içinde yaşıyordun. Neydi? Bir eyalet devleti olarak sürdürüyordun. Ne gerek var bu tür yollara girmeye? Eğer haktan söz edeceksek, Arapların Türkmenlerin Süryanilerin haklarını da konuşmamız gerekiyor. Buyur Türkmenler, Araplar sandığa gitmedi.

"Katılım oranı da çıkan sonuçlar da şaibeli"

"Katılım oranı da çıkan sonuçlar da şaibeli"

Nasıl ve hangi şartlarda fiiliyata geçirildiği meçhul olan bu referandumla ilgili açıklanan katılım oranı da çıkan sonuçlar da şaibelidir. Çünkü yapılan iş şaibeli. Özellikle Türkmen ve Arap nüfusun çoğunlukta olduğu yerlerde nüfus kayıtlarının imhasından zorla göçe kadar her türlü hukuksuzluğun yaşandığı bir sürecin ardından yapılan bu referandumu meşru kabul etmek mümkün değildir.'

Mezhep savaşı uyarısı

Mezhep savaşı uyarısı
İçeriğin Devamı Aşağıda

DEAŞ tehdidinden çok daha fazla yıkıcı olayların içine itilmeye çalışılmaktadır. Türkiye sınırlarının yanı başında yaşanan böyle bir çarpıklığa sessiz kalamaz. Biz şu anda başta İran olmak üzere, merkezi yönetim olmak üzere yani çevresindeki üç ülke zaten sürekli görüşme halindeyiz. Burada bütün istihbarat örgütlerimiz aynı zamanda çalışmaları sürdürmektedir. Yakın takip içinde süreci değerlendiriyoruz. Barzani ve Kuzey Irak yönetimi bu yanlıştan dönmezlerse bölgemizi mezhep savaşına itme utancıyla tarihe geçeceklerdir.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yanılmışız" açıklaması sosyal medyanın gündeminde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yanılmışız" açıklaması sosyal medyanın gündeminde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
797
445
212
73
28
24
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Şekerle kandırıp Cumhurbaşkanlığını elinden alabilir miyim diye düşünüyorum.

gökhan gök

Bir dene bence alabilirsin, nasıl olsa herkes kandırıyor.

gökhan gök

Açık açık yardımlar, krediler ile Irakta kürdistanı biz kurduk diyor adam sonra fetö nasıl kandırmışsa, barzani de bunu kandırmış, ben başımda yoldan geçen h... Devamını Gör

Pleiades

Ortalama bir akpli yılda 500 kez kandırılabiliyor, lütfen duyarlı olalım