Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ı 'Gollum'a Benzeten Doktor İçin İhraç İstendi

Erdoğan'ı 'Gollum'a Benzeten Doktor İçin İhraç İstendi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘hakaret’ gerekçesiyle açılan davaların sayısı her geçen gün artarken, son ‘vaka‘ da Halk Sağlığı Kurumu’nda yaşandı. 

Erdoğan’ın fotoğrafını Facebook hesabından Yüzüklerin Efendisi kitabındaki ‘Gollum’ karakterine benzeten aile hekimi Bilgin Çiftçi hakkında soruşturma başlatıldı.

Gollum soruşturması

Gollum soruşturması

Bilgin Facebook hesabında Yüzüklerin Efendisi kitabında güç yüzüğünün ‘cazibesi’ne kapılarak yabani bir canlıya dönüşen Gollum karakterini Erdoğan’ın fotoğrafıyla birlikte paylaşmış, Erdoğan’ı bu karaktere benzetmişti.

Evrensel’den Eda Yıldırım’ın haberine göre, Halk Sağlığı Kurumu, Bilgin’in kişisel hesabındaki bu paylaşımı temel alıp Gollum karaketerinin ‘özgeçmiş’ine yer vererek  cumhurbaşkanına hakaret soruşturması başlattı.

Gollum ideolojik ve yasaklı da oldu

Gollum ideolojik ve yasaklı da oldu

Bununla da yetinmeyen kurum başkanlığı, Gollum fotoğrafını‘ideolojik ve yasaklı’ ilan etti. Çiftçi’nin devlet memurluğundan çıkarılmasını isteyen kurum, ‘Mesleki ve etik kurallar bakımından Tıbbi Deontoloji Nizammesine uymamak’ suçu‘yaratarak’ Çiftçi’nin mesleki puanını kırma cezası da istedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0